Nefes egzersizleri ve kahkaha yogası yaptılar

Çerkezköy Belediyesi tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, uzman eğitmenler eşliğinde nefes egzersizleri ve kahkaha yogası yaptı

Çerkezköy 31.12.2019 13:40:00 0
Nefes egzersizleri ve kahkaha yogası yaptılar

Eğitmenler Başak Akdoğan ve Gülcan İnce eşliğinde nefes egzersizi yapan kadınlar, daha sonra eğitmen Orhan Bahar eşliğinde gerçekleştirilen kahkaha yogasında bol bol kahkaha attı. Kahkaha yogasının insanları rahatlattığını ve farklı bir bakış açısına yönelttiğini söyleyen eğitmen Orhan Bahar, “Kahkaha yogası beyne mutluluk mesajı gönderilerek yapılır. Kahkaha yogasında önce beyni kandırıyoruz. Ben kahkaha atmaya başladığımda beyin 'bu kadın mutlu' diyor. Bir süre sonra kahkahalar yaygınlaşmaya başlıyor. Ekip olarak yapıldığında bu gülümseme giderek büyüyor. 2020 yılı da hepimiz için bol kahkahalı ve mutlu geçsin" dedi.

“HAYATA OLUMLU BAKIYORLAR”

 Eğitmen Orhan Bahar “ Gülümseme doğal ve güzel bir eylemdir. Aslında tamamen doğru nefes almayı sağlayan bir teknik. Böylelikle insanlar beraber mutlu olmayı, beraber kahkaha atmayı öğrenerek ilk sosyal becerimiz olan nefes alma ve gülümsemeyi tekrar kazanmış oluyorlar. Kahkaha yogasıyla insanlar o anda kalabiliyor, doğru adımlar atıyor, hayatın stresinden ve sıkıntısından arınarak yaşama dışarıdan bakma şansı yakalıyor. Hem kendi yaşamına hem de çevresine bakıyor. Böylelikle hayata daha olumlu bakıyor” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Nefes Egzersizi ve Kahkaha Yogası etkinliğinde eğlenceli ve faydalı zaman geçirdiklerini kaydeden katılımcılar da böyle bir etkinlik düzenlendiği için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve eğitmenler Başak Akdoğan, Gülcan İnce ve Orhan Bahar’a teşekkür etti.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10