Yükü hafifleterek kurtarılmaya çalışılıyor

Şarköy'de 10 gün önce karaya oturan kuru yük gemisinin yükünün başka bir gemiye aktarılarak kurtarılması için çalışmalar başlatıldı. Geminin ilk etapta yükünün yarısı boşalt

Şarköy 5.01.2020 15:33:00 0
Yükü hafifleterek kurtarılmaya çalışılıyor

Rusya'dan 11 kişilik mürettebat ile İtalya'ya şeker pancarı küspesinin götürüldüğü Nevado 35' adlı kuru yük gemisi Hoşköy Mahallesi açıklarında 25 Aralık’ta karaya oturdu. Geminin kaptanının telsizle durumu bildirmesi üzerine bölgeye, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleriyle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar sevk edildi.

 

GEMİDEKİ YÜKÜN TRANSFERİNE BAŞLANDI

 

Gemi kaptanı önce kendi imkanlarıyla gemiyi kurtarmaya çalıştı ancak başarılı olamayınca 2 gün sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerin römorkör ile yaptığı çalışmalarda ise bugüne kadar olumsuz hava şartları nedeniyle ilerleme sağlanamadı. Bunun üzerine gemide bulunan 2 bin 970 bin ton yükün başka bir gemiye aktarılarak, karaya oturan geminin hafifletilmesine karar verildi. Firmanın İstanbul'dan kiraladığı gemi ile bugün karaya oturan gemideki yükün transferine başlandı. 

 

GEMİ KURTARILMAZSA RÖMORKÖR DEVREYE GİRECEK

 

Yetkililer, ilk etapta gemide bulunan yükün yarısının boşaltılacağını belirterek, "Yükün boşaltılmasıyla gemi hafifleyecek. Daha sonra kaptan kendi imkanları ile kurtarma çalışmalarına başlayacak. Kaptan gemiyi kurtaramazsa, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri römorkör ile devreye girecek" dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10