Tarihi bina yangında kül oldu

Tekirdağ'da kullanılmayan ve Beyaz Konak olarak bilinen tarihi bina henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.

Tekirdağ 6.01.2020 16:08:00 0
Tarihi bina yangında kül oldu

GÜÇLÜK ÇEKTİLER

 

Yangın Süleymanpaşa Ertuğrul mahallesinde bulunan 2 katlı tarihi metruk bir binada meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir sebeple 05.00 saatlerinde yangını gören mahalle sakinleri hemen kısa sürede itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri rüzgarında etkisiyle büyüyen yangını söndürmekte güçlük çektiler.

 

KORKU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri binayı saran yangını söndürmek için yoğun bir çaba sarf ettiler. Büyükşehir belediyesine bağlı İtfaiye merkezinden itfaiye aracı ve personel takviyesi istendi. Rüzgarın da etkisi ile alev topuna dönüşen bina, mahalledeki vatandaşlara da korku dolu anlar yaşatırken, olaya yedi itfaiye aracı ile müdahale edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması ile alev topuna dönen metruk binadaki yangın yaklaşık 4 saate söndürülürken, polis ekipleri de yangının çıktığı bölgede güvenlik önlemleri aldı. Tarihi binanın kullanılamaz hale geldiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10