Toprak: Çiftçilerimiz alın terinin hakkını almalı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada çiftçiler için ülkede yapılan iyileştirmelerin yeterli olmadığını belirterek 2020 yılında çiftçilerin alın terinin h

Çerkezköy 6.01.2020 16:09:00 0
Toprak: Çiftçilerimiz alın terinin hakkını almalı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, yaptığı açıklamada 2020 yılının çiftçilerin refah içinde yaşayacağı ekonomik sorunlarının olmadığı ve yüzünün güldüğü yıl olmasını dilediğini ifade etti.

 

ÇİFTÇİLERİMİZ ALIN TERİNİN HAKKINI ALMALI

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, 2020 yılında çiftçilerin alın terinin hakkı aldığı bir yıl olmasını temenni ettiklerini belirterek, “Ülkemiz çiftçileri  her yeni yıla umutla bakıyor ancak beklentileri doğrultusunda fazla bir durum yaşanmıyor  kısaca çiftçilerimizin beklentilerine doğrultusunda  bir iyileştirme yapılıyor olsa da bu yeterli olmuyor. Çünkü her yıl ve yıl içinde artan maliyetler nedeniyle giderlerimizi  karşılayamıyoruz. Karşılayabileceğimiz ve yaşam şartlarımıza cevap verecek şekilde alın terimizin hakkı olanı almak istiyoruz”dedi.

 

2020 ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜ YIL OLSUN

 

Toprak, “Çiftçiler olarak 2020 yılında ektiğimiz ürünlerimize daha iyi bir ücret ödenmesidir. Çiftçi ülkemizin bel kemiği ve direğidir. Çiftçiler olarak tek istediğimiz alın terimizin hakkının verilmesi. Çiftçiler  son yıllarda ürettiğinin karşılığını yeterince alamamakta ve  aldığının çoğu da masraflara gidiyor. Yıllık ortalama ücret orantılandığında eline asgari ücretin yarısından  bile az para geçiyor, bu nedenle hep borçlu yaşamak zorunda kalmaktadır. Bunu ancak çiftçilik yapanlar bilir. Çiftçi olmayan çiftçinin nasıl yaşadığını ve ne çektiğini bilemez. Çiftçiler olarak diyoruz ki 2020 çiftçinin yüzünün güldüğü nefes alacağı bir yıl olsun düşüncesindeyiz” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10