Çetin: Vatandaş özel hastaneye mecbur kalıyor

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Çerkezköy ve Kapaklı Devlet Hastanelerindeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğine değinerek yetkilileri göreve çağırdı.Çetin â?

Çerkezköy 7.01.2020 16:04:00 0
Çetin: Vatandaş özel hastaneye mecbur kalıyor

İyi Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin “Bütçe Görüşmeleri sırasında bölgemizdeki sağlık sorunlarının dile getirilmesi taleplerimiz, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan tarafından TBMM de Meclis Kürsüsünden Devlet hastanelerimizin sorunları dile getirilmiş ve en kısa sürede çözüm beklendiği bildirilmiştir. Her geçen gün ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızdan bizlere iletilen sorunların en başında, bölgemizdeki Devlet hastanelerinin verdiği yetersiz sağlık hizmetleri gelmektedir” dedi.

 

“10-15 GÜN SONRA RANDEVU VERİLEBİLMEKTEDİR”

 

Kapaklı ve Çerkezköy’de toplam 300 bini aşan bir nüfus olduğunu hatırlatan Çetin “ Her geçen gün Türkiye ortalamasının üstünde nüfusu artan Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerimizin, faaliyet gösteren fabrikaların, ilçelerimiz dışından gelen çalışanlarıyla birlikte nüfusu 300 bini geçmiştir. Bölgemizdeki devlet hastaneleri, 300 bini geçen ve her geçen gün artan nüfusa yeterli olmadığı, vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler ve basında yapılan haberlerle bariz bir şekilde kendini göstermektedir. Devlet hastanelerinde zamanında yeterli sağlık hizmetini alamayan vatandaşlarımız mecburen Özel Hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır. İlçemizde bulunan Kapaklı Devlet hastanesi ve İlçemize en yakın bulunan Devlet hastanesi olan Çerkezköy devlet hastanesinde Acil bölümlerinde bile tedavi olmak için saatlerce sırada beklendiği bir gerçektir. Vatandaşların hastane kapılarında sırada beklemeden, istediği gün ve saatte, kendi hekimini bile seçerek muayene olabilmesi amacıyla faaliyete geçirilen T.C Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve alo 182 randevu sistemi bile Bölgemizdeki hastanelerde bölümlere göre randevu tarihi verememekte veya ortalama 10-15 gün sonra randevu verebilmektedir” dedi.

 

“EKSİKLER GİDERİLSİN”

 

Kapaklı Devlet Hastanesi’nde ise birçok bölümün ve malzemenin eksik olduğunu söyleyen Çetin, ‘’İlçemizde bulunan Kapaklı Devlet Hastanesi'nde birçok bölüm bulunmamakta (MHRS kayıtlarına göre 5 bölüm var ), var olan bölümler içinde ( MHRS randevu sisteminde ) en erken bir hafta sonrasına randevu alınabilmektedir. Örneğin 6 Ocak 2020 Pazartesi günü çocuk bölümü için randevu almak istendiğinde en erken 14 Ocak (8 gün sonrasına) randevu alınabilmektedir. Kapaklı Devlet Hastanesi dışında ilçemize en yakın hastane olan Çerkezköy Devlet Hastanesinde birçok bölüm olmasına rağmen Kapaklı Devlet Hastanesi'nde olduğu gibi çoğu bölümde (MHRS sisteminden) muayene için en erken bir hafta sonrasına sıra alınabilmektedir. 18 yıldır ülkemizi yöneten iktidar partisinin her seçim döneminde ilçemiz için vaat ettikleri Tam donanımlı, yeterli personeli olan Devlet hastanesini hizmete açmasını, vatandaşlarımızın insanca yaşama taleplerini yerine getirilmesini ve tüm sağlık hizmetlerinden zamanında ve eksiksiz olarak yararlanmasını bekliyoruz. Bu konuda İYİ Parti olarak elimizden gelen desteği vermeye hazır olduğumuzu bildiririz” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10