2. el otomobil ticaretinde güvenli sistem dönemi başlıyor

2. el araç alım satımlarda 1 Şubat 2020 tarihi itibariyle yeni döneme giriliyor. Olası dolandırıcılık olaylarına karşı 'Güvenli Ödeme Sistemi' başlıyor. Uygulama ile birlikte emanet hesaba a

Çerkezköy 7.01.2020 17:15:00 0
2. el otomobil ticaretinde güvenli sistem dönemi başlıyor

‘Güvenli Ödeme Sistemi’ ile birlikte satış bedeli, noterde işlem yapılmadan satıcının hesabına geçmeyecek. Bu uygulama sayesinde satış bedeli işlem görmeden satıcının hesabına geçmeyeceğinden satıcının notere gelememe veya noterde işlem gerçekleştirmeme riski ortadan kalkacak.

 

 

DOLANDIRICILIK ORTADAN KALKACAK

 

Güvenli Ödeme Sistemi hakkında konuşan Tapancı İnşaat Emlak ve Rent a Car Sahibi Ferit Tapancı, “Noteri üzerinden yapılan bu uygulama ile dolandırıcılık ortadan kalkacak. Noter sağlam bir yerdi. Vatandaşların ve bizlerin itimat edeceği bir yerdir. Bu nedenle ikinci el aracı alanda satanda kendini güvende hissedecek. O yüzden para alış verişinin noter üzerinden olması çok mantıklı. Takas bank olayı gibi bir şey. Güvenli ödeme sistemi ile birlikte noterliklerde para sayma, para teslim etme, sahte para çıkma ihtimalleri karşısında ciddi mağduriyetlerin önüne geçilecek” dedi.

 

SATAN DA RAHAT EDECEK ALAN DA

 

Yazıcıoğlu Otomotiv’in sahibi İlhan Yazıcıoğlu, “Mantıklı bir uygulama. Bu uygulama ile birlikte satanda rahat edecek alanda. Çünkü parası güvende olacak. Noter gibi güvenilir bir kurumda olması da daha güzel oldu. Bu uygulamanın dolandırıların önüne geçeceğine inanıyorum. Sistem sayesinde, alışverişe konu para belirlenecek emanet hesabına alınacak ve noterlik işleminin tamamlanmasının ardından ilgilisine güvenli bir şekilde aktarılması sağlanacak Ancak şimdi herkes sokak arasında araba satıyor ne vergi veriyor ne de kayıtlı faturası var. Devletimiz bu olaya da elini atmalıdır.” diye konuştu.

 

Haber/ Ogün DÜRÜMLÜ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10