Süper ligde heyecan tüm hızıyla sürüyor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde ikinci devre hafta sonunda oynanan müsabakalar ile başladı. Haftaya lider durumda giren Kapaklı Sitespor deplasmanda Malkara 14 Kasımspor ile berabere kalırken, evinde Sağlamtaşspor'a yar

8.01.2020 15:39:00 0
Süper ligde heyecan tüm hızıyla sürüyor

Mehmet Karatepe Tekirdağ Süper Amatör Ligde hafta sonunda oynanan yedi karşılaşmada rakip fileler 24 kez havalandırıldı.

 

SİTESPOR BERABERE KALDI

 

Haftaya lider durumda giren Kapaklı Sitespor deplasmanda Malkara 14 Kasımspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Kapaklı Sitespor Serkan ve Mert ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Taraftarının desteği ile yüklenen Malkara 14 Kasımspor ise iyi savunma yapan Sitespor savunmasını geçemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Bu sezon ikinci beraberliğini alan Kapaklı Sitespor 38 puana yükselirken, Malkara 14 Kasımspor ise 18 puana yükseldi.

 

KAPAKLISPOR AVERAJLA LİDERLİĞE YÜKSELDİ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde mücadele eden Kapaklıspor hafta sonunda evinde Malkara ekibi Sağlamtaşspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor karşılaşmadan da 6-0 galip ayrılmasını bildi. Rakibine yarım düzine gol atarak gövde gösterisi yapan Kapaklıspor lider Kapaklı Sitespor’un puan kaybı yaşadığı haftada puanları da eşitlemiş oldu. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Kapaklıspor 20’inci dakikada Murat ile öne geçti.  Karşılaşmanın 36’ıncı dakikasında gelişen Kapaklıspor atağında Tezcan şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın 39’uncu dakikasında gelişen Kapaklıspor atağında topla buluşan Şaban düzgün vuruş ile skoru 3-0 yaptı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Kapaklıspor karşılaşmada dördüncü golü 66’ıncı dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan golcü oyuncu Şaban kendisinin ikinci takımının ise dördüncü golünü kaydetti. 88. dakikada Şaban, savunmadan kaptığı topa düzgün vurdu ve kendisinin üçüncü, takımının beşinci golünü kaydetti. 89. dakikada tekrar atağa kalkan Kapaklıspor’da, oyuna sonradan dahil olan Nusredtin, kaydettiği golle maçın skorunu belirledi. Kapaklıspor elde ettiği galibiyet ile puanını 38 yaparak Sitespor’un puan kaybı yaşadığı haftada averajla liderliğe yükseldi.

 

MARMARAEREĞLİSİ TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Haftaya üçüncü sırada giren Marmaraereğlisi Belediyespor ise deplasmanda Muratlı Belediyespor’a konuk oldu. Güçlü rakibi karşısında zaman zaman zorlanmasına rağmen iyi toparlanan Marmaraereğlisi Belediyespor goller bularak rahatladı. Kalesinde bir gol görmesine rağmen rakip filelere üç gol bırakan Marmararereğlisi Belediyespor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılarak haftayı üç puan ile kapattı. Marmaraereğlisi Belediyespor puanını 37 yaparak lider ile arasındaki puan farkını bire indirirken, Muratlı Belediyespor ise 17 puanda kaldı.

 

ALTI GOLLE KAZANDI

 

Zirve takibini sürdüren Çorluspor 1947 ise Ergene sahasında Vakıflar Güvenspor’a konuk oldu. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan konuk ekip ilk devrede Tansu Tekir’in ayağından bulduğu üç golle ilk devreyi 3-0 galip kapattı. İkinci devrede de rahat oyununu sürdüren konuk ekip Metehan’ın iki ve Batuhan ile bulduğu gollerle karşılaşmadan da 6-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile Çorluspor 1947 puanını 34 yaparken, Vakıflar Güvenspor ise 12’inci mağlubiyetini alarak beş puanda kaldı.

 

3 GOLLE GALİP GELDİ

 

100.Yıl Spor Kulübü, devre arası kampının ardından, ligin ikinci yarısında ilk maçında karşılaştığı rakibi Ergenegücü Ulaşspor’u mağlup ederek ikinci yarıya galibiyet ile başladı. Tekirdağ 13 Kasım Stadında oynanan mücadelede maç boyunca üstün bir oyun ortaya koyan 100. Yıl Spor Kulübü ilk yarıda bulduğu 2 golle soyunma odasına 2-0 galip gitti. Maçın son golünü ise 90. Dakika’da geldi ve 100. Yıl Spor Kulübü sahadan 3-0 galip ayrıldı. Ligin ikinci yarısının ilk maçında 3-0 galip gelen 100. Yıl Sporun gollerini Mertcan Erkan (2) ve Rıdvan Par attı. Yeni transferler Mertcan Erkan ve Özgür Sarıgöz takımla beraber çıktıkları ilk maçta kendilerini göstererek isabetli bir transfer olduklarını gösterdiler.

 

ÇORLU KÜLTÜRSPOR RAHAT NEFES ALDI

 

Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorlu Kültürspor ise ikinci yarıya yaptığı transferlerle iyi başladı.  Ligin ikinci yarısının ilk maçında Çorlu General Basri Saran stadyumunda  ligte kalma mücadele si veren 1461 Karadeniz spor ile karşılaşan Çorlu Kültürspor rakibini farklı geçti. İlk devreyi İrfan, Samet ve Fatih’in ayağından bulduğu gollerle üç farklı üstünlük ile kapatan Çorlu Kültürspor ikinci devrede de üstünlüğünü sürdürdü. Karşılaşmanın ikinci devresinin kalan bölümlerinde Uğur Hendek ile bir gol daha bulan Çorlu Kültürspor karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılarak haftayı üç puan ile kapattı. Çorlu Kültürspor bu galibiyet ile puanını 11 yaparak rahat bir nefes alırken, 1461 Karadenizspor ise sekiz puanda kaldı ve ateş hattından çıkamadı.

 

SARAY BELEDİYESPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Şarköyspor ile Saray Belediyespor karşı karşıya geldi. Orta sıralarda mücadele eden iki ekibin mücadelesinde gülen konuk ekip Saray Belediyespor oldu. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre rakip kalede etkili olan konuk ekip Saray Belediyespor kaydettiği golle karşılaşmadan da 1-0 galip ayrıldı. Saray Belediyespor bu galibiyet ile puanını 29 yaparken, Şarköysopr ise bu mağlubiyet ile 15 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10