Abban: Çerkezköy hayırseverleriyle anılacak

Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi Müzik Sınıfı ve Konferans Salonu açılış programı yapıldı. Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Çerkezköy bundan sonra hayırseverleri ile

Çerkezköy 8.01.2020 16:59:00 0
Abban: Çerkezköy hayırseverleriyle anılacak

Dün saat 14.00’de Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi Müzik Sınıfı ve Konferans Salonu açılışı gerçekleşti. Programa, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve hayırseverler katıldı.

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDERİM

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi Okul Müdürü Fahrettin Karaman, “2017-2018yılında açılan okulumuz, 1 yıl Pakize Anadolu Lisesi’nde misafir kaldıktan sonra 2018-2019 eğitim öğretim yılında kendi binasında eğitim vermeye başladı. 9. sınıflarda 4 şube 120 öğrenci, 10. Sınıflarda 4 şube 120 öğrenci, 11. Sınıflarda 4 şube 116 öğrenci, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı,22 öğretmen ile eğitim öğretim hizmetlerine devam etmekteyiz. Bizden desteklerini esirgemeyen Seval Çetin, Ahmet Çetin ve Furkan Atakan Çetin hayırseverlerimize çok teşekkür ederim.” dedi.

 

 

4. ULUSAL BİLİM KAMPI’NDA TEKİRDAĞ’I TEMSİL EDECEĞİZ

 

Yapılan ve yapılacak projeleri anlatan Karaman, “ikinci yılımızda, HÜMA Havacılık Kulübü öğrencileri Ömer Bedirhan ve Hüseyin Bakican Aksoy’un Fizik Öğretmenimiz Selçuk Özel danışmanlığında yürüttükleri “Sabit Kanatlı Uçaklarda Uçuş Dinamikleri ve Kompozit Malzemeler” adlı projeleri ise 3. Ulusal Fen Liseleri Öğrenci Kongresi’nde Tekirdağ’ı başarılı bir şekilde temsil ettik. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında ise, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları 4. Ulusal Bilim Kampı’nda Tekirdağ’ı temsil edeceğiz. Yenilikçi Gıda İşlem Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi KONUSUNDA 11-14 Şubat tarihleri arasındaki Konya ilimizdeki bilim kampında Tekirdağ’ı 1 idareci, 1 öğretmen ve 2 öğrenci ile temsil edeceğiz. Gidiş geliş uçak masraflarımızı karşılayan hayırseverimiz Seval-Ahmet Çetin çiftine çok teşekkür ederim. Yeni açılan bir okul olmamıza rağmen TÜBİTAK 4006, 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması, Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık projemiz var. Proje ortaklarımız Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Litvanya ve Güney Kıbrıs, sakat hayvanlara 3D yazıcı ile sabit protez yapma” dedi.

 

 

MART 2020’DE BAŞVURUMUZU TAMAMLAYACAĞIZ

 

Kahraman, “Ayrıca yazılımını kendimizin yapacağı otomatik sulama sistemi Dikey tarım uygulamaları yapacağız. 2020-2022 yıllarını kapsayacak ve Mart 2020’de başvurumuzu tamamlayacağız. Müzik Sınıfını Babası Merhum Seyfi Akardere adına yaptıran hayırseverimiz Seval Çetin’e çok teşekkür ederim. Bu konferans salonunu okulumuza kazandıran Doktor Moiz Şaul’a Stem Kodlama atölyesini okulumuza kazandıran Çemobsan Metal ve Plastik Sanayi Ticaret  Limited Şirketi adına hayırsever Furkan Atakan Çetin’e, biyoloji laboratuarını okulumuza kazandıran Sevgi Salar Gürgen hayırseverimize çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

DÜRÜSTLÜK VE DOĞRULUK BABAMIN ONUN EN ÖNEMLİ DÜSTURU İDİ

 

Programda konuşan Gabi Şaul, “Bu konferans salonuna rahmetli babam Doktor Moiz Şaul’un adının verilmesinden büyük onur ve şeref duyduğumu öncelikli olarak belirtmek istiyorum. Kendisini bir terör saldırısında kaybettiğimizden tam 33 yıl geçti. Burada aziz hatırası önünde saygı ile eğilirken bana bu salonun babamın adı ile anılması fırsatını veren Seval-Ahmet- Atakan Çetin ailesi ve babam arasındaki ortak 2 noktaya burada değinmek istiyorum. İyilikseverlik ve dürüstlük. Benim babam 1960’lı yıllardan başlayarak 1980’li yılların ilk yarısına kadar çocuk doktorluğu yaptı. Kendisi çok sevilen, fakir dostu, esnaf bir doktordu. İhtiyaç sahibi insanlar geldiğinde, parası olmayan hastalar geldiğinde onları hiçbir ücret almadan tedavi eder ve elinden geleni karşılıksız yapardı. Bunun yanında kanun ve nizamlara çok riayet ederdi. Kendisine gelen hastaların ödemeleri için mutlaka eksiksiz makbuz düzenler, vergilerini il gününde yatırırdı. Dürüstlük ve doğruluk onun en önemli düsturu idi.” ifadelerini kullandı.

 

İYİLİKSEVERLİĞİN NADİDE TİMSALİ OLMUŞLARDIR

 

“Kadim dostlarım Çetin ailesini 20 yıldan uzun süredir tanıyorum” diyen Şaul, “ Kendileri de hepimizin yıllardır şahit olduğu gibi yaptıkları bağışlar, okuttukları öğrenciler, destekledikleri okul ve yurtlar ile iyilikseverliğin nadide timsali olmuşlardır. Dürüstlük ve doğruluk adına bugüne kadar herkese ve çalışanlarına örnek olmuşlardır. Çetin soyadını, Çetin Group adını gururla hepimizin taşıdığı bir marka haline getirmişlerdir. İşte bugün bu okulda ve salonda iyilikseverlik ile dürüstlük ışığını geçmişten bugüne bir arada buluşturuyor. Şaul ve Çetin adları ile ölümsüzleştiriyoruz. Son olarak ayrı bir parantezi Seval Çetin hanımefendiye açmak istiyorum. Bu salona babımın adını verme dileğini bana söylediği günü hiçbir zaman unutmayacağım. O gün hatırlarımda her zaman derin bir yer teşkil edecektir. İyi ki varsınız Seval Hanım. Bu kısa konuşma fırsatı için sizlere teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

 

2023 EĞİTİM VİZYONUNDA FEN LİSELERİNE ÇOK ÖZEL YERİ VAR

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Yöremizin ve ilçemizin en seçkin çocuklarımızın okuduğu Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin 2 yıllık örü var. Baki kalan bir eser bırakmanın peşindeyiz. İyiliği yapmak ayrı bir şey iyiliği vesile olmak ayrı bir şey. Bir iyiliğe vesile olan onu yapan gibidir. Bizde vesile olmanın peşindeyiz. Emeği geçen herkese bu anlamda teşekkür ediyorum. Ülkemizin güçlü yarınlarında, 2023 eğitim vizyonunda fen liselerine çok özel yeri var. B u ülkeyi aldığını yerin daha yukarısına çıkarmak zorun dasınız. Ülkeye vatana millete bir borcunuz var. Okulumuz iki yıl olmasına rağmen ilimizin ve ülkemizin en marka okulları arasında olma yolunda büyük mesafe kat etti. Okulla ilgili bir heyecanım daha var. Okulumuz öğrencilerinin mezuniyet törenini ve o yıl ki üniversite sınav sonuçlarına bakma heyecanını sizin kadar bende taşıyorum ve hepinize sınavlarda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

 

SİZ SEÇİLMİŞ ÖĞRENCİLERSİNİZ

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Hayırseverlerimiz çok burada bir tane iki tane değil. Çerkezköy bundan sonra hayırseverleri ile anılacak. Bizleri ziyadesi ile onura ettiler Allah razı olsun hayırseverlerimizden.  Öyle ki hayırseverlerimizin katkısı devletin yaptığı katkıları ile hemen hemen eşit ya da daha fazla gelmeye başladı. O yüzden hayırseverleri hiç unutmayacağım. Ben hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum. Bu açılışları yapmaktan iftihar duyuyorum. Çünkü bu yatırımlar eğitime yapılmış yatırımlardır. Eğitim sadece okullarda değil ailede başladığı hepinizin malumunuz. Ama en güzeli çocuklarımızı vatana millete hayır bir birey olarak yetiştirmek.” Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Abban, “Siz seçilmiş öğrencilersiniz. İlerde sizden çok şey bekliyoruz. İnşallah bizi yanıltmazsınız. Şimdiye kadar bizi yanıltmadınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle Seval- Ahmet Çetin’e teşekkür ediyorum. Bu okulun yapımına başlarken ki ben temelde buradaydım. Biraz gecikme oldu. Ahmet Bey biraz telaşlanmıştı. Keşke hepsini ben yapaydım dedi. Ve okulun tüm ihtiyaçla0rıyla ilgilendiği için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

 

Müzik sınıfını Merhum Seyfi Akardere adına yaptıran hayırsever Seval Çetin’e, konferans salonunu kazandıran Doktor Gabi Şaul’a, STEM kodlama atölyesi yaptıran ÇEMOBSAN Metal ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına hayırsever Furkan Atakan Çetin’e, biyoloji laboratuarını yaptıran hayırsever Sevgi Gürgen’e Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından teşekkür plaketi verildi. Ardından protokol üyeleri ve hayırseverler açılışı yapılan konferans salonuna ve müzik sınıfını gezdi.

 

Haber/ Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10