Çerkezköy'den 11 okula beyaz bayrak

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yeti

Çerkezköy 8.01.2020 18:11:00 0
Çerkezköy

PROGRAM DÜZENLENDİ

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde beyaz bayrak, beslenme dostu okul sertifika dağıtım töreni ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Tekirdağ’da resmi ve özel okullarda temizlik, hijyen ve beslenme konularında kontrol ve denetimler yapılmış; 233 okul Beyaz Bayrak, 153 Okul da Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya hak kazandı.

 

SERTİFİKA VE ÖDÜLLER VERİLDİ

 

 Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Özlem Yirci’nin sunumu ile başladı. Ardından açılış ve bilgilendirme konuşmalarını, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı. Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan okullara Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve Protokol üyeleri tarafından sertifikaları dağıtıldı. Sertifika Dağıtım Töreni’nin ardından Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile e-Twinnig Programı ve TEKAP Projesinde ödül almaya hak kazanan öğretmenlere sertifika ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Çerkezköy’de beyaz bayrak programı kapsamında 2019 yılı sertifika almaya hak kazanan okullar arasında Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu, Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Anadolu Lisesi, Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy Organize Sanayi Ortaokulu, Özel Çerkezköy Doğa İlkokulu, Özel Çerkezköy Doğa  Ortaokulu, Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi, Veliköy İmam Hatip Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Zeki Algur İlkokulu, Halk Eğitim Merkezi, Atatürk İlkokulu, Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Çerkezköy İmam hatip Ortaokulu, Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu, Çerkezköy Tepe İlkokulu, Yusuf Şenel Ortaokulu, Fevzipaşa İlkokulu, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Gülerçin Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Gülerçin İlkokulu, Özel Çerkezköy Gülerçin Ortaokulu, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu, Çerkezköy Meslek Eğitim Merkezi yer alırken, beslenme dostu programı 2019 yılı sertifika almaya hak kazanan okullar arasında ise Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, İnci Narin Yerlici İlkokulu, Kızılpınar Atatürk İlkokulu, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Kızılpınar İlkokulu, Metin Seçkin Ortaokulu, Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu, Özel Çerkezköy Uğur Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu, Recep Arif Gabralı İlkokulu, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu, Şehit Ömer Halis Demir Ortaokulu, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi yer aldı.  

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10