Minikler haberin mutfağını gezdi

 Neşe Erbek Anaokulu öğrencileri öğretmenleri Ayşenur Karakulak, Büşra Sığırcı ve Işıl Melis Wendl eşliğinde haberin mutfağını görmek ve gazetenin hangi aşamalardan geçerek nasıl haz?

Çerkezköy 10.01.2020 22:06:00 0
Minikler haberin mutfağını gezdi

Çerkezköy Özel Neşe Erberk Anaokulu öğrencileri, haberin mutfağını görmek ve bir gazetenin nasıl hazırlandığını yerinde öğrenmek için haber tesislerini ziyaret ettiler.

 

5 yaş Meraklı Gezegenler, 5 yaş Sevimli Güneş ve 4 yaş Minik Astronotlar grubu öğrencileri dün saat 10.00'da öğretmenleri; Ayşenur Karakulak, Büşra Sığırcı ve Işıl Melis Wendl eşliğinde haber tesislerini ziyaret ettiler. İlk kez bir gazeteyi ziyaret etmenin heyecanını yaşayan minikler, merak ettikleri soruları da sordular. Minik öğrencilerden bir tanesinin muhabir olarak fotoğraf makinesi ile diğerinin ise kameraman olarak kendi tasarladıkları kamera ile gelmesi ilgiyle karşılandı. Minik muhabir ve kameraman ilgi odağı oldu.

 

 RADYOYU DA GÖRDÜLER

 

Gazete hazırlama aşamalarını sırasıyla gören minikler, ilk olarak haberin yazılma aşamasını gördüler.Çerkezköy Haber Gazetesi’nin Haber merkezinin tecrübeli duayen gazetecisi Seyit Süren ve Çerkezköy Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya gazetelerin haber merkezlerinde bilgisayar ortamında hazırlanışı ve baskı aşamalarını öğrencilere tek tek detaylı şekilde anlatarak gösterdi.

 

BİLGİ SAHİBİ OLDULAR

 

Öğrenciler, bir gazetenin nasıl hazırlandığını, hangi aşamalardan geçtiğini görme imkanı bulmuş oldular. Gazetenin tasarımının nasıl yapıldığını da gören minikler, haberlerin sayfaya nasıl dizildiğini ilgiyle izlediler. Marmara Haber Gazetesi'nin ve Çerkezköy Haber Gazetesi'nin internet sayfalarını da gören minikler, haberlerin nasıl servis edildiğini ve okurlara ulaştığı hakkında bilgi edindiler. Gazetelerin hazırlanışı hakkında fikir sahibi olan öğrenciler daha sonra radyoyu ziyaret ederek, bilgi aldılar.

 

 

"İLGİYLE İZLEDİLER"

 

Özel Neşe Erberk Anaokulu öğretmeni Ayşenur Karakulak, “Gazete ziyareti öğrencilerimiz açısından verimli geçti. Bugün Haber Tesisleri'ni ziyaret ederek öğrencilerimize gazetenin hazırlanış aşamalarını gösterme imkanı bulduk. Gazetecilik mesleğini yerinde görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, sizleri ilgiyle izlediler. Bizlere bu imkanı vererek öğrencilerimizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10