CHP Kapaklı'da yeni ilçe başkanı Erdinç Yılmaz oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı 3.Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu kongreye tek liste ile giren kırmızı liste adayı Erdinç Yılmaz

Kapaklı 12.01.2020 19:05:00 0
CHP Kapaklı

CHP Kapaklı 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı 12 Ocak Pazar günü Pembe Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, ilçe başkanları, Marmaraereğlisi Belediye Eski Başkanı İbrahim Uyan, Saray Belediye Eski Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Gençtürk, İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, İl Eski Başkanları Şeref Çetin, Recep Ökten, Saray, Ergene, Hayrabolu, Muratlı, Çorlu, Malkara, Süleymanpaşa ilçe yönetimleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

 

DİVAN ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Kongrenin açılış konuşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin gerçekleştirdi. Seçkin” Bugün gerçekleştirilen kongre ile ilçe kongrelerimiz bitmiş olacak. Yapılan kongrelerin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeterli çoğunluk var. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Seçkin’in konuşmasının ardından divan üyelerinin belirlendiği kongrede divan başkanlığına Erdinç Turan, divan başkanı yardımcılığına Efes Kale ve yazman üyeliklere Fahrettin Gür, Arzu Mandalı Sucu ve Mehmet Öğe getirildi. Divan kurulunun belirlenmesinin ardından CHP Kapaklı İlçe Yönetiminden Can Akay tarafından faaliyet raporu ve gelir gider tablosu okunarak üyelerine oylamalarına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Programda daha sonra konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “31 Mart seçimlerinde kaybedilen 4 belediyeyi ‘iş kazası’ olarak görüyorum.  İktidara giden yolda 11 ilçemizin kongrelerini gerçekleştiriyoruz. Kapaklı’yı özlemişim. Kapaklı’daki bu coşkuyu görmenin de ayrı bir mutluluğu var. Bazen çalışmalarda istemesen de iş kazaları olur. Bizim de 31 Mart seçimlerinde 4 yerde iş kazamız oldu. Bunlardan biri de Kapaklı’dır. Önümüzdeki seçimlerde bu iş kazalarını ortadan kaldırarak, birlik beraberlik içerisinde 12 belediye başkanlığını CHP’nin alacağından sonuna kadar eminim. Bu coşku ve heyecan bunu gösteriyor. Kapaklı’da büyükşehir olarak güzel hizmetler yaptığımızı rahatça söyleyebilirim. Noksanlarımız vardır. Bu dönem elimizden geldiğinde yapılacaktır” dedi.

 

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEZ HALE GELMİŞTİR”

 

AK Parti’ye göndermede bulunan Albayrak” 287 gün içerisinde bu görevi devralan AK Parti’nin yerel yöneticileri Kapaklı’ya hiçbir şey yapmadıkları gibi hala ne yapacağız telaşı içerisindeler. Bir şey yapma şansınız yok. 17 yıldır iktidardasınız Türkiye’ye ne yaptınız ki Kapaklı’ya yapasınız? Kapaklı 2 bin nüfustan 116 bin nüfusa 18 senede geçtiği zaman ciddi bazı sorunları beraberinde yaşıyor. Yerel yönetimler ve iktidar tarafından hızlı büyüyen bir ilçeye yeterli yatırım yapılmazsa sıkıntılar çoğalabiliyor. Altyapısı 20 bin nüfusa göre yapılmış bir Kapaklı’da nüfus 116 bin olduğunda ‘17 senede neden yapmadın?’ derler. Türkiye’de bir iktidar var. Ama adım adım iktidardan düşüyorlar. Her türlü anketler gösteriyor ki AK Parti Türkiye’yi yönetemez hale gelmiştir. Önümüzdeki süreçte özellikle 2024 seçimlerinde kaybettiğimiz yerlerde tekrar CHP bayrağını dalgalandıracağız. Büyükşehir belediye başkanı Kapaklı’da her zaman sizlerin yanında olacaktır. Kongrenin Kapaklımız için, Tekirdağ’ımız için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yerel ve genel iktidarda 2024’de buluşmak üzere” dedi.

 

BAŞARILI HİZMETLER YAPILDI

 

Albayrak’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer “Kapaklı ilçe kongremizin hayırlı olmasını ve gerçekten hepimizin özlemini duyduğu huzur ve refah günlere vesile olmasını diliyorum. Kazananın, kaybedenin olmadığı bir seçim yapıyoruz. Önemli olan hak, hukuk mücadelesini en güçlü şekilde verebilmektir. Çerkezköy ve Kapaklı’da siyasete başladım. Birlikte yoldaşlık yaptım. Ülkemizi boğmak istedikleri karanlığa karşı hep beraber direndik. Geçmişten bugüne emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. İlçe başkanımız Kenan Seçkin’e ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya da teşekkür ediyorum. Sağ olsun. Son süreçte bir talihsizlik yaşadık. Kapaklı ve Çerkezköy’ün göç sorunu var. Hızlı göç alıyor.  2014’ten bugüne 22 binin üzerine seçmen almış. Bu süreçte başarılı hizmetler yapıldı” diye knouştu.

 

SON İLÇE KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

 

Yüceer “ Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşuyla, mücadelesiyle büyük bir partidir. Kuruluşumuzda milli mücadele var. Azim, hırs, kararlılık, cumhuriyet, millet egemenliği var. Onurlu ve taşınması güç bir mirasımız var. Mirasın bizlere yükledikleri var. CHP’li olmak kolay değil ama büyük bir onur. CHP’nin çatısı altında, Atatürk’ün devrimleri yolunda, sizlerle birlikte olmaktan, sizlerle yol yürümekten büyük onur duyuyorum. Çok teşekkür ediyorum. Kişiler önemli değil diyoruz. Önemli olan mücadelemizin, bizim, halkımızın kazanması. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Bu yüzden de birlik beraberliğimizi ilçe kongrelerimizde göstermeye çalışıyoruz. Bugün son ilçe kongremiz. Bundan sonra il, gençlik ve kadın kolları kongrelerimiz olacak. Sonra büyük kurultayımız olacak. Orada genel başkanımızı, parti meclisimizi seçeceğiz. Bizde demokrasi var. Tabii demokrasi demek aklımıza her geleni, her düşündüğümüzü kamuoyu önünde söylemek değil, basının önünde söylemek değil. Demokrasi bu değil. Bizim parti işleyişimiz var ve eleştiriler de olacaktır” dedi.

 

“TEK HEDEFİMİZ VAR ODA İKTİDAR OLMAKTIR”

 

Üstü kapalı kendisini eleştirenlere cevap veren Yüceer “ Farklılıklarımıza saygı duyarak eleştirilerimiz olacak. Saygı çerçevesinde, aynı ideali paylaşana insanların rekabeti çerçevesinde olacak. Bunu yaparken asla kimlik, köken, cinsiyet, inancı konu etmeyeceğiz. Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden eleştirilerimizi dile getireceğiz. Bunu yapan kimliği, kökeni, cinsiyeti dillerine dolayan, bunun üzerinden siyaset yapan bir parti zaten var. Bunun partimize taşınması elbette doğru bir şey değil. Buna izin veremeyiz. Bizler hakaret ederek, kişisel ikbali için, gündelik siyaset için hakaret eden, küfreden, iftira atan, kendi kişisel ikbali için yalana dolana meyleden insanlardan fayda gelmeyeceğini biliyoruz. CHP’li olmak kendi kişisel ikbalini ülkenin ve milletin menfaatinin önüne koymamak demektir. CHP’li olmak en sert tartışmaları yapıp, ortak akla inanmaktır. CHP’li olmak çağdaş bir Türkiye idealinden asla vazgeçmemektir. Bizler demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. İnsan haklarını, adaleti kurumsallaştıracağız. Bunun için mücadele ederken kişisel ikballeri için, gündelik ikballeri için buna köstek olmasına da izin veremeyiz. Eleştirilerimiz, farklılıklarımız varsa örgüt işleyişimiz belli, orada dile getirirsiniz. Ama partimizi kamuoyu önünde ileri geri, oradan buradan konuşmalarla yıpratmaya çalışmak, kısır tartışmalarla yormaya çalışmak kültürümüz artık yok. Buna kimse izin vermez. Partimizin tek bir hedefi var o da iktidar olmaktır” dedi.

 

“YAŞASIN CHP”

 

Yüceer “ 2023 yılında gerçekleşmesi planlanan seçimlerde parti olarak iktidarı hedefliyoruz. Kapaklı’yı Allah’ın izni ile tekrar kazanmak istiyoruz. Siyasette 3-4 yıl çabuk geçer. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmak zorundayız. İktidarı kazanmak zorundayız. Çünkü sarayın gündemiyle bizim gündemimiz çok farklı. Onların derdi kurdukları rant düzeninin hep sürmesi. Sarayın saltanatı sürsün istiyorlar. İşsizlikle, yoksullukla, maaşla, enflasyonla, çiftçi ve besicinin haliyle onların umurunda değil. Tek bir dertleri var, israf ve rant düzeni devam etsin. Sarayın saltanatı devam etsin. Bizim hedeflerimiz var. İktidar yolunda Tekirdağ’da yeniden 12-0 yapmak hedefimiz. Türkiye’de zafer kazanmak bizim hedefimiz. Tek adam rejimini bir an önce ortadan kaldırmak. Kaybedecek, gücümüzü zayıflatacak, inancımızı kıracak ne iç tartışmalara ne de birbirimizle mücadeleye zamanımız var. Rakibimize karşı bu mücadeleyi hep beraber vermeliyiz. Geçmişten gelen bir gücümüz var. Demokrasiye inanan milyonlar bunu başaracak, bundan şüphem yok. Yeter ki biz kenetlenelim. Sosyal adaletin yaşandığı, hem içeride hem komşularıyla barışı sağlamış, laik Türkiye Cumhuriyeti için birlikte mücadele edelim. Demokratik rejimi derdest edenlerin, tek adam rejimini bu topluma dayatanların sonu yakın. Yeter ki inanalım. Hep beraber çalışalım. Milletvekilleri olarak her zaman bu mücadele sizlerleyiz.  17 yıldır hizmet görmedik. Ama gölgelerini çok gördük. Pınarça’ya yapılmaya çalışılan termik santrali gördük. Bırakın hizmeti hala kanser vakalarına rağmen, termik santral dayatmasında olanlar, Istrancaları katledenler var. Kapaklı, Tekirdağ sarayın saltanatına gereken cevabı verecektir. Yolumuz açık, birliğimiz daim olsun. Allah birliğimizi bozmasın. Yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet, yaşasın CHP” dedi.

 

 

“BİRİLERİ HALKI YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR”

 

Yüceer’in ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Tekirdağ diğer illere oranla daha az yatırım alıyor. Kapaklı genel hizmetlerden, Ankara’dan katkı alıyor mu? Çerkezköy alıyor mu? Saray alıyor mu? Diğer ilçeler alıyor mu? İktidar partisinin milletvekilleri çokça kez buralarda geziyorlar fakat gezdikleri yer devlet kurumları. Vatandaşın arasına çıkmıyorlar. Vatandaşla kucaklaşmıyorlar, sadece bürokratlarla kucaklaşıyorlar. 2019 değerlendirmesinde diyorlar ki Tekirdağ merkezi bütçeden çok büyük katkı almış. Öyle bir katkı almışız ki yatırımda 38. Sıradan 15. sıraya yükselmişiz. Maalesef rakamlar öyle söylemiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın rakamlarına göre Tekirdağ 2014’te yatırım almada 32. Sırada, vergi verirken 9. Sıradayız. 2018 yılına geliyoruz; yatırım almada 35. Sıradayız, vergi vermede yine 9. Sıradayız. En vahimi de 2019 yılı. 2019 yılında yatırım almada 38. Sıraya gerilemişiz. Bunu ben söylemiyorum, Hazine ve Maliye Bakanlığı söylüyor. Birileri halkı yanlış yönlendiriyor, aldatıyorlar” dedi.

 

“VATANDAŞ IZDIRAP İÇİNDE”

 

Aygun “ Bakınız; AKP ‘ekonomi bizim dönemimizde büyüdü’ diyor. 2002 ile 20019 arasındaki ortalama ekonomik büyüme yüzde 5,3. 17 yılda ekonomi 5,3 büyümüş ama cumhuriyet dönemine baktığımız zaman büyüme oranı 5,2. Hani siz bize çağ atlatmıştınız? İhracat ve ithalatımıza baktığımız zaman oranladığımızda tam tamına 1.50 milyon dolarlık fark var. Yani 3 milyar 100 milyon lira ithalat yapıyoruz, 2 milyar 50 milyon liralık ihracatımız var. Kısacası cari açık büyümüş. Onlara kalırsa ekonomi büyüyor. Çiftçi perişan, emekçi perişan, kim mutlu? Sadece 5 tane yandan müteahhit ve sarayda yaşayanlar mutlu. Yemek kartında 1 lira kalan kızımız hayatına son veriyor, çocuğuna pantolon alamayan baba hayatına son veriyor, her geçen gün kayıplar artıyor ama birileri kendilerini ejder meyvası ile badem unu ile besliyor. Vatandaş ızdırap içerisinde. Emeklilikte yaşa takılanlar size söz verdiler mi? Verdiler. Öğretmene, sağlık ve din görevlilerine 3.600 sözü verdiler mi? Verdiler. Ne oldu? Hepsini unuttular ama unutmadıkları tek şey kendi iktidarları. Yine bakınız, dış borcumuz 460 milyar dolara çıkmış. Diyorlar ki; ‘Bizim dönemimizde yoktu’. Onlar geldiğine 116 milyar dolarmış bu rakam. Bu rakam ne kadar büyük bilir misiniz? Rahmetli Demirel’in övündüğü Atatürk Barajı bittiğinde maaliyeti 4 milyar dolardı. Onun gibi 115 tane baraj yapacak kadar borcumuz var. Yani kısacası her şey onların dediği gibi toz pembe değil, vatandaşın cebi delik, file dolmuyor. Geldiğimiz noktada birileri kendi hükümdarlığını sürdürmek için her türlü baskıyı sürdürüyor. Artık yeter diyoruz. Millet ittifakı ile geldiğimiz noktada istediğimiz tek şey güçlü bir parlementer sistem. Artık onlar da gördüler ki bu işin sonu yok. Tek adam rejimi ile gidilecek bir kapı kalmadı. İnşallah bu rüyadan uyanacağız ve tekrar parlementer sistem için mücadele edeceğiz. Kapaklı belediyesini kaybettiğimiz için üzülüyoruz ve inşallah bugünden itibaren geri almak için çabalayacağız” dedi.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Programda konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör “ Delege seçimleri ile başlayan bu süreç, CHP’ye yakışır bir şekilde sona eriyor. Ülkemiz uzunca bir süredir tek adam rejimi ile yönetiliyor. 2002 yılına iktidara geldiklerinden bu yana 17 yıl geçti ve tam 62 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Türkiye’nin en büyük şirketlerini, fabrikalarını, otellerini, elektrik tesislerini, arazilerini yerli ve yabancı özel şirketlere sattılar. Bu paralar nereye gitti? Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Avrasya Tüneli’ni ve şehir hastanelerini yaptık diyorlar. Bunların hepsi yap işlet devret yöntemi ile yapıldı. 17 yıllık iktidarlıklarında 2 milyondan fazla insan işsiz kaldı. Türkiye’nin dış borcu 2019 Ekim ayı itibariyle 4 milyar dolara, icra dosyaları ise 21 milyonu aştı. Tarım ürünlerine uyguladıkları ithalat politikası ile çiftçimize darbe üstüne darbe vuruyorlar. Kendi kendine yeten bir ülke idik, şimdi her şeyi ithal eder olduk. Hayvancılığı bitirdiler; süt para etmiyor ya da maaliyeti karşılamıyorlar. Tek başına iktidar olmaları yetmedi, tüm yetkilileri istediler. ‘Verin yetkiyi ülkeyi uçuralım’ dediler, ancak fiyatlar uçtu. Türkiye yönetilemez bir hale geldi. Ancak öyle görünüyor ki halkımız bu gidişatın farkına vardı. Son yerel seçimlerle birlikte Türkiye’de değişim başladı. Ekonominin %65’ini, nüfusun yarısından fazlasını barındıran yerleşim yerleri artık Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Yurdumuzu kuşatan bu derin krizi ancak Cumhuriyet Halk Partililer durdurur. Bu kadrolar CHP’de mevcuttur. Ülkemizi bu derin krizden yönetecek olan irade partimizde mevcuttur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışacağız. Önce kendi içimizde birlik ve bütünlüğü sağlayacağız, halkımıza güven vereceğiz ve partimizi genelde de iktidara taşıyacağız. Ülkemizde yeniden partlementer sistemi hakim kılacağız. Demokrasi yolunu birlikte inşa ettiğimiz millet ittifakını yaşatacağız. Bir yandan da bu ittifakı genişletmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken kongremizin ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

12 HAFTADIR ÇALIŞIYORUZ

 

Seçimlere tek liste ile giren CHP Kapaklı İlçe Başkan Adayı Erdinç Yılmaz “ Yaklaşık 12 haftadır çalışıyoruz, sizler de görüyorsunuz. Kısaca bahsetmem gerekiyor bu zaman zarfında; 23 bin hektarlık Kapaklı’da aracımla 6 bin 300 kilometre yol yaptım. Pınarca’dan Karlı’ya, Karlı’dan Uzunhacı’ya, Uzunhacı’dan Bahçeağıl’a, oradan Karaağaç, İsmetpaşa, Atatürk Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi derken güzel bir rota çizmişiz. Bu süreçte ister partilimiz olsun ister olmasın herkesin elini sıktık. Yeni doğan bebeklerimizi ziyaret ettik. Cenazelere katıldık. Kısacası insanlarla her an beraberdik. Ekibimle beraber bu 12 hafta boyunca canla başla çalıştık. Sizlerin teveccühü ile bugün tek liste ile buradayım. Bu süreçte çok kitap okudum ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüzüğünü özellikle okudum. En beğendiğim madde ‘’Hiç kimseyi inancına, görüşüne, yaşayış tarzına, düşüncelerine, etnik kökenine, diline, cinsiyetine göre ayrıştırmadan önce insan felsefesi ile hareket etmektir.’’ Diyor. Tabi bazı arkadaşlar tüzüğümüzün bazı maddelerini ihmal etmiş olabilirler. Ama onlar da bu maddeleri okuyarak ilerleyen zamanlarda kendilerini düzelteceklerdir” dedi.

 

“BİZLERİ ÇOK ÜZMÜŞTÜR”

 

Yılmaz “ 31 Mart seçimlerinde AK Parti’den 8 bin 500 fark yedik. 6 ay boyunca kendime gelemedim. Bu yenilgi bizi ve partilileri çok üzmüştür. 2024 yılında aynı yenilgiyi yaşamamak için şimdiden çalışmamız gerekiyor. Yönetimimizi oluşturduğumuzda 31 Mart sürecini incelemek üzere komisyon oluşturacağız. Sandık sandık, mahalle mahalle nerede hata yaptığımızı bulup, rapor oluşturacağız. 2024 yılında da inşallah hem yerelde hem genelde iktidar olmak istiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Konuşmacıların ardından oylamaya gidilen seçimde tek liste ile seçime giren kırmızı listenin adayı Erdinç Yılmaz, CHP Kapaklı İlçe Başkanı oldu. Yılmaz’ın yeni yönetiminde İbrahim Arslan, Burak Köroğlu, Tülay Akat, Can Akay, Şahika Çalışkan, Ergin Yıldırım, Ersin Yavuz, Şennur Yılmaz, Adnan Demirören, Kenan Aşer, Nezahat Tunalı, Yusuf Özoğlu, Sevda Ateş, Haydar Delikkaya, Turgay Han, Ufuk Demir yer aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10