Akay: Gelsinler en kaliteli sanayiyi beraber kuralım

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TOKİ tarafından İkitelli Sanayi Derneği'ne verilmesi planlanan konu ile açıklamalarda bulundu. Çerkezköy'ün kaliteli sanayi kenti olduğunu kaydeden Çerkez

14.01.2020 13:18:00 0
Akay: Gelsinler en kaliteli sanayiyi beraber kuralım

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İkitelli Sanayi Derneği’nin Çerkezköy’e getirilme planı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

ALANI KAMULAŞTIRIP DERNEĞE BIRAKMANIN DERDİNDELER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Kızılpınar Mahallesi’nde yapılması planlanan İkitelli Sanayi Derneği’ne verilmesi planı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akay”  2013 yılında binlik planlarda sanayi alanı. Şimdiki planlarda sanayi alanıdır. Aynı zamanda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin de kıyısıdır. Şimdi TOKİ, ikitelli bilmem ne derneği olan bir sanayi derneği ile geliyor. Konu ile ilgili tereddütlerimi ortaya koymak istiyorum. 2014 yılında 18 uygulamasını teknik gerekçelerden dolayı planı iptal ettik. Tam yeni plan için işe koyulduk. Demiryolu geçmesi için hazırlıklar yaptık, 2018 yılında TOKİ burayı kamulaştırma kararı almış, aldığı yer sanayi alanı yapılacak dümdüz alandır. Bu planının da bir bütünlüğü vardır. Dere ile demiryolu arasında da plan yapamayacağına göre bir alan var. Bu alanlarda vatandaşların arazisi var. Sadece üst alanı harita ile çiziyorlar, aşağı kısmında kalan alanın tamamının kamulaştırmasını Çerkezköy Belediyesi’nin üzerine yıkıyorlar. 100 dönüm alanı belediyenin üzerine bırakıyorlar neden, birileri İkitelli Sanayi Dernek üyelerine verilecek diye. Eylül ayı itibari ile mahkemede kamulaştırma davaları başladı ve devam ediyor. Aynı alanda demiryolunun 600 liradan kamulaştırdığı alan varken vatandaşın alanını 125 liradan kamulaştırma kararı almaya çalışıyorlar. Kısacası alanı kamulaştırıp derneğe bırakmanın derdindeler. Oradaki tapu sahipleri ise gidip başka bir dernek kurmuşlar. Birileri buraya sanayi kuracaksa gelsinler en kaliteli sanayiyi beraber kuralım. 600-700 liralık alanları en düşük fiyattan kamulaştırıp başkasına en yüksek fiyattan vermenin ne anlamı var?” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY GELİŞSİN İSTİYORUZ”

 

Başkan Akay “ İkinci tereddüdüm ise 100 bin metrekare alanı takriben belediyeye 100 milyon TL yük olacaktır. Üçüncü tereddüdüm ise hatta benim için en önemli kısmı, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi bana göre bölgenin en iyi sanayi kurumlarından bir tanesi ve en kalitesidir. Son 15 yılda ise gerçekten büyük bir değişim göstermiştir. İlaç, tekstil, beyaz eşya gibi bir sürü kaliteli firma buradadır. Şimdi biz burada kaliteli bir sanayi olsun diye diretirken buraya gelip İstanbul’un artık, merdiven altı sanayisini düşünemiyoruz. Çerkezköy gelişsin istiyoruz ama önümüze bunlar çıkıyor. Buradaki vatandaşlar daha iyi ortamlarda çalışsın derken artık bir sanayiyi Çerkezköy’e konumlandıracağız. Organize Sanayi Bölgesi alanını genişletelim, yüzde 92 doluluk oranı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini arttıralım. Açalım bu alanı daha kaliteli bir sanayi ile vatandaşlarımıza katkı sağlayalım. Çerkezköy böyle genişlerse, vatandaşın malını elinden ucuz yollu almayacak olacaksın, birileri kağıt üzerinde bakıyor Çerkezköy güzel yer hemen planlar başlıyor” dedi.

 

“BAŞKA BİR PENCEREDEN BAKMAMIZ GEREKİYOR”

 

Çerkezköy’ün küçük sanayiye ihtiyacının olmadığını kaydeden Akay” Hepimizin çoluğu çocuğu kaliteli işletmelerde çalışmak istemektedir. Buna bugünden itibaren yön vermezsek birileri buraya merdiven altı sanayiyi getirecek. Şimdi neden kaliteli sanayi diyoruz, kaliteli sanayi kaliteli yöneticilerinde burada yaşayacağı daha da sosyalleşeceği bir Çerkezköy olacak. İleriye bakmamız lazım, başka bir pencereden bakmamız gerekiyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10