Potanın perileri güçlü rakibine boyun eğdi 69-73

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ligde dokuzuncu hafta karşılamasında zirve mücadelesi veren Tarsus

Çerkezköy 14.01.2020 17:08:00 0
Potanın perileri güçlü rakibine boyun eğdi 69-73

Çorlu Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Uğur Çetinel yönetirken yardımcılıklarını ise Meriç Bayazıt, Mehmet Barut yaptı.

 

İLK PERİYODU MAĞLUP KAPATTI

 

Ligde sekiz galibiyeti bir mağlubiyeti bulanan Tarsus Belediyesi maça etkili başlayan ekip oldu. İlk dakikalardan itibaren pota altını iyi savunan konuk ekip hızlı hücumlarla sayılar bularak farkı açtı. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ise farkı indirmeye çalıştı. İlk periyodun ilerleyen bölümlerine doğru sayılar bulmaya devam eden konuk ekip Tarsus Belediyesi ilk periyodu 26-14 üstün tamamladı.

 

FARKI ERİTTİK

 

İlk periyodu mağlup kapatan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bu periyotta toparlandı. Rakibini durduran ve farkı indirmeye çalışan  Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü üst üste bulduğu sayılarla farkı tek hanelere indirdi. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bu periyotta 28 sayı atarken, potasında ise 19 sayı gördü. Karşılaşmanın ilk yarısı da konuk ekip Tarsus Belediyesinin 45-42’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

FİNAL PERİYODUNA SEKİZ SAYI GERİDE GİRDİK

 

Karşılaşmanın üçüncü periyodu ilk iki periyoda göre biraz kısır geçti. Konuk ekip Tarsus Belediyesi temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübüne göre daha etkili bir oyun ortaya koydu. Temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bu periyotta farkın açılmasına engel olamadı. Bu periyotta 15-10’luk üstünlük kuran Tarsus Belediyesi final periyoduna da 60-52’lik üstünlük ile girdi.

 

RAKİBİNE DÖRT SAYI İLEMAĞLUP OLDU

 

Karşılaşmanın final periyodu büyük çekişmeye sahne olurken, temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü hızlı hücumlarla farkı indirmeye çalıştı. Temsilcimiz karşısında hata yapmayan konuk ekip Tarsus Belediyesi son dakikalara beş sayılık üstünlük ile girdi. Geliştirdiği hücumlardan sayılarla dönmesine rağmen potasında sayılar gören Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü bu periyodu 17-13 önde tamamlamasına rağmen karşılaşmadan da 73-69 mağlup ayrıldı. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ligdeki beşinci mağlubiyetini alırken, Tarsus Belediyesi ise sekizinci galibiyetini alarak averajla liderliğe yükseldi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10