Kök'ten siyaset akademisine davet

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök yaptığı açıklamada AK Parti Siyaset Akademisinin 19'uncu dönem çalışmalarının başladığını kaydetti. Siyaset akademisinin 2008 yılÄ

Çerkezköy 16.01.2020 10:32:00 0
Kök

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök yaptığı açıklamada bugüne dek Türkiye genelinde akademide yaklaşık 75 bin kişinin eğitim gördüğünü, 30 bin katılımcının başarı sertifikası aldığını belirtti.

 

250 TL OLARAK BELİRLENDİ

 

Siyaset akademisi kayıtlarının başladığını kaydeden Kök “ Katılımcılar 13-27 Ocak tarihlerinde Siyaset Akademisi kursiyeri olabilmek için iki şekilde başvuru yapabileceklerdir. Birinci yol “http://siyasetakademisi.akparti.org.tr/” adresinden online başvuru, ikinci yol ise il başkanlıklarına elden başvuru şeklinde belirlenmiştir. Akademinin başvuru ücreti 250 lira olarak belirlenmiştir. 18-30 yaş arası gençlerden ve kadın katılımcılardan ise 100 lira alınacak. Şehit ve gazi yakınları ile yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar için kayıtlar ücretsiz olacak” dedi.

 

38 İLDE EŞ ZAMANLI BAŞLAYACAK

 

Kök “ Siyaset Akademide Başlar, Türkiye’nin Geleceğinde Yerini Al’ mottosu ile vatandaşlarımızı davet ettiğimiz Siyaset Akademisi’nin ders süreci, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da verecekleri derslerle 38 İlimizde eş zamanlı olarak başlayacaktır. Siyaset Akademisi eğitim programı haftada 2 saat olmak üzere; 8 hafta devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır. Bu dönem ders programımıza diğer dönemlerden farklı olarak Avrupa'da Yükselen Milliyetçilik ve Popülizm, İslamofobia ve Yabancı Düşmanlığı, Suriye Krizi'nde Türkiye'nin Dış Politikası ve Göçmen Sorunu, Sosyal Medya, Siyaset ve Toplum, Profesyonel Yönetim Teknikleri, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi dersleri eklendi” dedi.

 

TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

 

Sınav sonucunda kursiyerlere ise çeşitli ödüllerin verileceğini kaydeden Kök” 50 ve üzeri puan alan tüm katılımcılarımıza başarı sertifikası takdim edilecek. Türkiye birincisi Kudüs gezisi, Türkiye ikincisi Balkanlar gezisi, Türkiye üçüncüsü ise Endülüs gezisiyle ödüllendirilecek. Türkiye genelinde dereceye giren kursiyerlere ödüllerini Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Bu anlamda ‘Türkiye’nin Geleceğinde Yerini Al’ sloganı ile başlattığımız Siyaset Akademisi eğitim programına ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum’dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10