Yılmaz: Betonlaşmış bir şehir istemiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı önceki akşam düzenlediği basın toplantısında Kapaklı Belediyesi tarafından Pınar Bulvarı'ndaki ağaçların sökülmesine tepki gösterdi. P?

Kapaklı 19.01.2020 14:01:00 0
 Yılmaz: Betonlaşmış bir şehir istemiyoruz

CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz tarafından düzenlenen açıklamaya CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, 2004 – 2019 Dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve partililer katıldı.

 

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Toplantıda konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz “ Pazar günü gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı 3. Olağan Kongresi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük ikinci eserim’ dediği partimizin ilçe başkanı olmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Mazbatamızı alarak yönetim kurulu arkadaşlarım ile birlikte görevimize başladık. Artık durmadan, yorulmadan, teşkilatımızı daha da güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte benimle birlikte adaylıklarını açıklayan Zafer Akgün, Değer Koç, Fatma İşbilir, Kenan Çetin’e teşekkürlerimi sunuyor; eski ilçe başkanımız Kenan Seçkin’e de şükranlarımı iletiyorum. Hem ilçemizde, hem de ülkemizde yeniden iktidar olmak için var gücümüzle çalışacağız.’’ dedi.

“HERKES ŞİKAYETÇİDİR”

Pınar Bulvarında sökülen ağaçlarla ilgili konuşan Yılmaz” Gezi olaylarında biz vardık, Kaz Dağları’nda biz vardık, Pınarca’ya yapılmak istenen Termik Santral’de biz vardık, Kazak Gölü’nün arkasındaki doğal gaz tesisi için kesilen ağaçlarda biz vardık, Kanal İstanbul gibi çılgın bir projeye karşı biz vardık, ağaç kıyımına hep karşı çıktık ve hep olacağız. Şimdi de Pınar Bulvarı için buradayız. Bu arkadaşlara 6831 sayılı Orman kanununu okumalarını tavsiye ediyorum. Çerkezköy 130 ağaç, 1400 bitki ve çalı ile kent parkında bir çalışma yaptı. Fakat Kapaklı’da tam tersi ağaçlarımız kıyıma uğradı. Yaşları 29 – 35 arası olan birçok ağaç kesilmiştir. Bu ağaçların da sayılarının 50’nin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Bu ağaçlarımızda önceki belediye başkanlarımızın emekleri vardı. Ağaçlarımız 14 – 15 – 16 Ocak tarihlerinde her gece katledildi, biz mazbatamızı aldığımız için bu açıklamayı yeni yapabildik. Konudan yalnız bizler değil, Pınar Bulvarı’ndaki esnaflar da şikayetçidir” dedi.

“BETONLAŞMIŞ BİR ŞEHİR İSTEMİYORUZ”

Yılmaz “ Dönemin ilçe Başkanı Salih Sezgin tarafından Tarık Cür Parkı’nda yapılan basın açıklamasını hazırlatmak istiyorum.  15 Aralık’ta Büyükşehir ve TESKİ, Pınar Bulvarı’ndaki altyapı çalışmalarını tamamlamış olmasına rağmen, bugün üzerinden 1 ay geçmiştir ve kaldırım genişletme çalışmaları yapılmamıştır. 3-4 gün boyunca yalnızca ağaç katliamı gerçekleştirilmiştir. Belediye çalışanlarına kesinlikle bir lafımız yoktur ama geçtiğimiz yıllarda buna benzer bir olayda belediye başkanımız İrfan Mandalı Tarık Cür parkındaki fidanları, 15 Temmuz Hatıra Ormanı'na taşımıştır. O zamanlarda AK Parti ilçe başkanım, bu konuyu ulusal basına taşımış, Bursa’daki ağaç katliamını Kapaklı’da yapılmış gibi nakletmiştir. Betonlaşmış bir şehir istemiyoruz. Ağaçlar katledilmesin, çocuklarımızın geleceği mahvedilmesin” dedi.

“ HEPSİNİN FAYDALARI VARDI”

30 yıllık ağaçların başka bir toprağa tutunamayacağını ifade eden Ziraat Teknikeri ve Peyzaj Mühendisi Turan Büyük “ Pınar Bulvarı’ndaki ağaçlar 1990 ve 1991 yıllarında dikilmiştir. 1990 yıllarında dikilen ağaçların birçoğu kuruduğu için 91 yılında tamamladık. O ağaçları dikeli tam 30 yıl oldu ve bu ağaçların yerinden sökülerek başka yere tutturulmalarının imkanı da yoktur. Sadece bazı sistemleri var ama belediyemize bu konuda yardımcı oluruz. Bundan sonra o ağaçlar için yapacak hiçbir şey yok. Temennimiz o bölgeye dekoratif olabilecek ağaçların dikilmesi. Hepsi 30 ve 40 santimetre eninde olduğundan üzülüyoruz. Buradaki olay partizanlık değil, halka hizmet. Hepsinin çok büyük faydaları vardı” dedi.

AĞAÇ FİGÜRÜ ÇİZDİLER

Ağaçların sökülme anını bizzat kendisine ait telefon ile kaydettiğini ifade eden Kapaklı Eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı “  ben beşinci katta meydandaki o iki ağacın nasıl katledildiğini telefonumla kaydettim. Bunu yaymaya çalışın. Geçtiğimiz yıllarda Bursa’da kesilen devasa ağaçları, Tarık Cür Parkı’ndaki ağaçlarmış gibi yansıtmaya çalıştılar. Kapaklı hızlı bir göç aldığı için insanlar bunu bilmiyorlar. Bu katliamı ben yapmışım gibi yansıtmaya çalışanlar, bugün aynısını yapmıştır. O gün bunu yapanlar bugün ise ağaç katliamı yapmıştır” dedi. Partideki basın toplantısının ardından partililer sessiz yürüyüş gerçekleştirerek ağaçların söküldüğü noktalara sprey boya ile ağaç figürü çizdi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10