Kalplerindeki vatan sevgisini kitaplaştırdılar

Saray Büyükyoncalı mahallesinde bulunan Büyükyoncalı İlköğretim okulu 5'nci sınıf öğrencileri 'Vatan Sevgisi' adıyla şiir ve hikaye kitabı yazdı. Okulun Türkçe öğretmeni Ertürk Semiz'in

Saray 19.01.2020 07:26:00 0
Kalplerindeki vatan sevgisini kitaplaştırdılar

Büyükyoncalı İlköğretim Okulu 5'nci sınıfında 28 öğrenci, okulun Türkçe öğretmeni Ertürk Semiz'in desteği ile şiir ve hikayeden oluşan 'Vatan Sevgisi' adıyla 48 sayfalık 500 adet kitap bastırdı. Okul öğretmenleri, veliler ve hayırseverlerin desteği ile basılan kitap, öğrencilerin vatan sevgisini yansıtıyor.

 

“PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK”

 

Kitabın, çocukların 'vatan sevgisi' hakkında düşüncelerini yansıtmak için şiir ve kompozisyon şeklinde hazırlandığını belirten Türkçe öğretmeni Ertürk Semiz, "Öğrencilerimiz ile birlikte, 'Vatan Sevgisi' adı altında bu projemizi hayata geçirdik.  Küçük kalpler için vatan sevgisi ne ifade ediyorsa bu düşüncelerini kaleme almalarını istedim. Bu kitap benim ve öğrencilerimin ilk yazarlık tecrübesi… Kendi yazdıkları metinleri bir kitap haline getirerek yazarlığın temelini atmış bulundular. Belki de bu proje ilerisi için onları cesaretlendirecektir. Belki de bu ülkenin  yazar ve şairlerini ortaya çıkarmamızda öncülük olacaktır. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir. Bu kutsal mesleğin bir neferi olarak geleceğimiz öğrencilerimizi hayata hazırlarken, vatan sevgisi, bayrak ve Atatürk sevgisi aşılamalı, onların kalbine dokunabilmeliyiz. Vatanını seven kişi işini en iyi yapandır" dedi.

Kitap yazarlarından 5'nci sınıf öğrencisi Aysun Arda, kitapta Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sevgisinden bahsettiğini belirterek, "Atatürk'ün bize hediye ettiği bu vatan öyle güzel, hoştur ki, atamızı anlatmaya kelimeler yetmez" şeklinde konuştu. Kitap yazarlarından Melek Karaca ise, 'Güzel  Vatanım' adıyla yazdığı  şiirle kitapta vatan sevgisini anlattığını belirtti.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10