Vakitçi: Yakarsa kombiyi parası olan yakar

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi son zamanlarda gelen doğalgaz zamlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Vatandaşların mağdur olduğunu kaydeden Vakitçi "Yakarsa kombiyi parası

Tekirdağ 20.01.2020 14:18:00 0
Vakitçi: Yakarsa kombiyi parası olan yakar

‘Yakarsa kombiyi parası olan yakar’ etiketiyle afişe yapan Saadet Partililer önceki gün Çorlu İlçe teşkilatı binasında buluştu.

 

TEPKİ GÖSTERDİ

 

Son dönemlerdeki zamlarla birlikte vatandaşların mağdur olduğunu kaydeden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi “  Türkiye’nin 1 numaralı gündemi aslında yazın yapılan enerji zamlarının faturaları bir bir gelmeye başlamasıdır. Havaların son 39 yılın en sıcak kışını geçirmemize rağmen, oldukça yüksel gelen doğalgaz faturaları sosyal medyada da birinci gündem olmuştur. Yüzde 5 ve 6’lar seviyesinde zam alan emekli ve çalışan, yüzde 50’yi aşan zamlı doğalgaz faturasıyla karşılaşınca adeta ateş püskürdü. Geçtiğimiz günlerde enerji tasarruf haftasıydı. Enerji bakanlığı ve koca koca adamlar tv ekranlarında boy gösterdiler. Vatandaşa kombiyi şöyle yak, petekleri kıs, peteğin önüne koltuk koyma, tasarruflu ol diye nasihat ettiler. Vatandaş ise ‘ tasarruf etsek de ısınamıyoruz’ diyor. Asıl sorun tasarruf değil enerjiye yapılan fahiş zamlardır” dedi.

 

YÜZDE 53.8 ZAMLANDI

 

Vakitçi “ Türkiye’nin gündemi, vatandaşın gündeminin konuşulmasına bir türlü fırsat vermedi. Vergi, harç, ceza gibi birçok kaleme zam üstüne zam yapılırken, şimdi de doğalgaz faturasında fahiş zammı gören vatandaş soluğu sosyal medyada aldı. Dünyada doğalgaz fiyatları yüzde 50 düşerken, son bir yılda Türkiye’de ise yüzde 53.8 zamlandı. 1 yılda; elektriğe yüzde 50, doğalgaza yüzde 50, akaryakıta yüzde 30, gıdaya yüzde 50, beyaz ete yüzde 40, süte yüzde 50 zam geldi. Yapılan son zamlarla 400 liralık doğalgaz faturası 200 lira olacakken 615.2 lira oldu. Ama tüm bu zamlarla birlikte TÜİK, enflasyonu yüzde 12 olarak belirledi. Yüzde 12’lik enflasyonla asgari ücretliye yapılan yüzde 15.04’lük zam vatandaşın sırtına yüklenen zamlar karşısında adeta daha cebine girmeden eridi. Ekonomik krizden çıkış yolunu günübirlik politikalarda arayan iktidar partisi, vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Yakarsa dünyayı garipler yakar. Bu ortamda ve zamlarla ancak ve ancak " Yakarsa kombiyi parası olan yakar” diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10