Toprak: Sıkıntılarımızı milletvekillerine anlattık

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ülke genelinde çiftçilerin zor durumda olduğunu ve çiftçilerin sıkıntılarının çözüme kavuşturulması için 81 ilin Ziraat Odası başkanlarÄ?

Çerkezköy 20.01.2020 15:31:00 0
Toprak: Sıkıntılarımızı milletvekillerine anlattık

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri Ankara temaslarını değerlendirdi.

 

81 İLİN ZİRAAT ODASI BAŞKANLARI SIKINTILARI İLLERİNİN MİLLETVEKİLLERİNE AKTARDI

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak ” Bir süre önce Ziraat odaları genel başkanlığımız tarafından bölgelere genel merkezden gönderilen uzman tarafından çiftçilerin sorunlarının tespit edilmesi ve bir rapor halinde bunların genel merkeze iletilmesi istenmişti. Tekirdağ’ımızın il genelinde de  bu çalışma yapıldı ve çiftçilerimizin ilçe ilçe sorunları tespit edilerek bir rapor halinde genel merkeze iletildi. Genel merkezde çiftçilerden gelen sıkıntılarının çözümü ve beklentileri konusundaki rapor tarım ve Orman Bakanlığına iletildi. Ancak oda başkanları olarak sıkıntılarının çözümlenmesinin  uzayacağı ve de zor olacağını düşündük. Bir an önce sorunların giderilmesi ve sorunlarımızı illerimizin milletvekillerine giderek anlatmamızın gerektiğini düşünerek hareket ettik.780 kişilik 81 ilin Ziraat Odası başkanları olarak geçtiğimiz hafta Ankara’ya bir çıkarma yaptık. Tekirdağ’dan 8 oda başkanı olarak Ankara’ya gittik. Her ilin oda başkanları geldikleri illerin milletvekillerini tek tek ziyaret ederek yaşadıkları sıkıntıları, beklentilerini anlattılar ve kısa süre içinde de çözümü konusunda da gerekenin acilen yapılmasını istedik. Tekirdağ Milletvekilleri olarak bizde ilimizin 7 milletvekilinin 6’sını ziyaret ederek ilimiz çiftçilerin sıkıntılarını, yaşadıkları zorlukları ve beklentilerini aktardık”dedi.

 

 

MİLLETVEKİLLERİMİZ BİZLERLE YAKINDAN İLGİLENDİLER

 

Toprak, “Sıkıntılarımızı aktardığımız ilimiz milletvekillerimizin iktidar ve muhalefet partilisi olmak üzere her biri bizlerle yakından ve samimi bir şekilde ilgilendiler. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’de çiftçinin sıkıntılarının bir an önce çözümlenmesi için çalışacağını dile getirdi. Sıkıntılarımızın, beklentilerimizin ve zorluklarımızın giderilmesi konusunda gerekenin yapılması için harekete geçeceklerini belirten Tekirdağ Milletvekillerimizden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’u ziyaretimizde kendisine ilettiğimiz sıkıntılarımızı hassasiyetle diledi ve çözümü konusunda  ne gerekiyorsa gereğinin yapılması konusunda çalışacağını ifade ettiler” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Toprak “ Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak,olmak üzere Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, İYİ parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’a da yaptığımız ziyaretlerimizde ayni sıkıntılarımızı olduğu gibi onlara da tek tek aktardık. Bütün vekillerimiz bizlerle yakından ilgilendiler ve sıkıntılarımızın çözümü konusunda destek vereceklerini söylediler. İnşallah ülke genelinde her kesim çiftçimizin sıkıntılarının çözümlenmesinde ve ziyaretlerimiz vesile olur diye düşünüyorum”diye konuştu.

 

“DİLE GETİRDİĞİMİZ BAŞLICA SIKINTILAR”

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ülkenin dört bir yanından Ankara’ya gelen oda başkanlarının kendi il milletvekillerini aktardıkları başlıca sıkıntıları şöyle sıraladı. Toprak, “ TBMM Başkanımız Mustafa Şentop  ve milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmelerimizde çiftçinin para kazanmadığını,çiftçinin batma noktasında olduğunu ve bazı çiftçilerin battığını, çiftçinin bankalarla icralık olduğunu,yeterli destek alamadıklarını , Ziraat bankasının ve çiftçiye yüksek faizle kredi veriyordu ve son bir yıldır kredi vermiyor. Çiftçiye vereceği krediyi sanayiciye  düşük faizle verdiğini söyledik.Ayrıca çiftçilerin ortaklığı bulunan ve çiftçilerin olan tarım kredi kooperatiflerinin de çiftçiye piyasanın yüzde 20 daha fazlası ile gübre, ilaç  ve tohumluk sattığını ve ayrıca Tarım Kredi kooperatiflerinin desteklerinin de yetersiz olduğunu dile getirdik. Bunların çiftçinin en büyük kanayan yarası olduğunu  ve  çiftçinin durumunun acilen düzelmesi, için çözümlenmesini  istedik. Oda başkanları olarak temennimiz yaptığımız bu görüşmelerimizin olumlu olarak çiftçilerimize yansıması ve sıkıntılarımızın giderilmesi olur diye düşünüyoruz. Bizler oda başkanları olarak tüm çiftçilerimizin rahat bir nefes alması konusunda bizlere bu konuda düşen görevi en iyi şekilde yaparak milletvekillerimizin ayağına giderek sorunlarımızı tek tek sıralayarak dile getirdik. Eğer ki onlarda bir şeyler yapmaz yada yapamıyorlarsa çiftçilik tamamen bitecek”ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10