ÇTSO'nun 2019 geliri 5 milyon 682 bin gideri 3 milyon 478 bin oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkan Vekili Mesut Görgün başkanlığında yapıldı. Gündem maddel

Çerkezköy 21.01.2020 18:39:00 0
ÇTSO

Toplantıya; Süleyman Kozuva, Mikail Çelik, Ahmet Avcı, Saim Buyruk, Sebahattin Önal, Bülent Bilecen, Erdem Ceylan, Halil İbrahim Kart, Murat Seymen, Mehmet Danyeli, Mustafa Seçkin ve Metin Taşdelen katılmazken Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan geç katıldı. Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 

 

ARALIK GELİR-GİDERLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantının 1'inci gündem maddesinde Aralık 2019 gelir-gider raporları görüşüldü. Aralık ayı geliri 362.949,79 TL, gideri ise 596.539,47 TL olarak oy birliği ile kabul edildi. 31 Aralık itibari ile kasadaki paranın bin 437 TL, bankadaki paranın ise 4 milyon 501 bin 141 TL olduğu da belirtildi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin 2'nci maddesinde Aralık 2019 gelir-gider bütçe izleme raporları ve mizanı okundu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi'ne 23 adet kamera bağışında bulunulduğu, her yıl olduğu gibi takvim basıldığı, asansörlerin bakımının yapıldığı, bilgisayar bakım ve onarımlarının yapıldığı da belirtilerek maliyetlerin açıklaması yapıldı. İlgili gündem maddesi ise oy birliği ile kabul edildi.

 

"BENCE BİR BAŞARIDIR"

 

Gündem 3'üncü maddesinde 2019 yılı gelir-gider cetveli, bilanço ve gelir cetveli görüşüldü. Gelir 5.682.849,33 TL, gider ise 3.478.956,76 TL olarak belirtildi. Oda Sekreteri Hakan Gel, 2019 yılı gelir bütçesinin yüzde 123,90, gider bütçesinin ise yüzde 75,80 oranında gerçekleştiğini belirtti. Rahmi Yılmaz, 2019 yılında harcamanın çok fazla olduğunu, tasarruflu davranılmadığını belirterek itiraz etti. Bunun üzerine söz alan Ayhan Arslan, "Gider bütçesinin beklenenden daha düşük, yüzde 25 gibi düşük oranda görülmesi bence bir başarıdır." dedi. İlgili gündem maddesi Rahmi Yılmaz'ın ret oyuna karşın oyçokluğu ile kabul edildi.

 

DOLAŞIM BELGELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin 4'üncü maddesinde Dolaşım Belgelerinin satış ve onay fiyatları görüşüldü. Oda Sekreteri Hakan Gel, "Bilindiği üzere 148 seri nolu Gümrük Genel Tebliği ve 149 seri nolu Gümrük Genel Tebliği çerçevesinde A.TR Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat Belgelerinin bir sonraki yılda uygulanacak satış ve onay fiyatı, basım yetkisi verilmiş kurumların da görüşü alınarak her yıl bakanlığımız tarafından belirlenmektedir. 2020 yılında A.TR Dolaşım Belgeleri ve Menşe İspat Belgeleri; onaylanmış ihracatçı yetkisine sahip firmalara, diğer firmalara ve gümrük müşavirlerine 2,50 TL olarak geçerli olacaktır." dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

 

"AYLIK GAZETEMİZ ÇIKACAK"

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmına geçildi. Dilek ve temennilerde söz alan Rahmi Yılmaz, "Yılda kargo taşıma ücreti ile beraber yaklaşık 200 bin civarında olan dergiden tasarruf ettik. Ancak masamızda bir gazete gördüm. Bu gazetenin maliyeti ne kadar, kaç adet basılıyor, odamızın üyesi mi basan kişi?" sorularını yöneltti. Bunun üzerine Ayhan Arslan, "Geçen yıl odanın yayın organı dergiydi ve 3 ayda bir çıkıyordu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin akreditasyon kriterlerine göre odamızın sürekli yayın organının olması gerekiyor. Daha ekonomik ve daha verimli nasıl sürekli yayın yapabiliriz diye araştırdık ve aylık gazete basmaya karar verdik. Geçen yıl dergimiz 3 ayda bir çıktığı için haberler güncelliğini yitiriyordu. O yüzden daha sık çıkan sürekliliği sık olan gazeteyi basmaya karar verdik. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi gazetemiz aylık çıkacak. Alacağımız reklamlar da daha sık olacağı için geçen yıla göre ek bir maliyet getirmeyeceğini hesapladık. Ve daha faydalı olacağına kanaat getirdik. Dağıtım bedeli de basan firmaya ait olacağı için maliyet fazla olmayacak. Dağıtım giderlerinden kar elde edeceğiz. Ocak ayında 4 bin adet basıldı ve dağıtım dahil yaklaşık 6 bin TL'ye mal oldu." şeklinde konuştu. 

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10