Alperen Ayaz 59 kiloda Gençler Türkiye 5'incisi oldu

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübünün Milli sporcularından Alperen Ayaz Ankara'da Keçiören Taha Akgül Kapalı Spor Salonu'nda 18 -24 Ocak tarihlerinde düzenlenen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonada

Çerkezköy 22.01.2020 13:49:00 0
Alperen Ayaz 59 kiloda Gençler Türkiye 5

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü’nün Milli antrenörü Vural Ayaz, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ve hedeflerinin mutlak derece yaparak 3-5 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Turkish Open uluslar arası müsabakalarda sporcuların milli takımda yer almalarını sağlamak ve bu şampiyonada da ülkemizi sporcularının temsil etmesi olduğunu belirtti. Ayaz,  “Alperen Ayaz 59 kilo Genç Erkekler kategorisinde ilk defa böyle bir şampiyonada yer almasına rağmen çok başarılı maçlar çıkardı. Çok az sayı farkı ile kategorisinde birinciliği ve ikinciliği kaçırdı. Buna rağmen maçlarda ortaya koyduğu mücadele azmi ve kararlılığı ve tekniği izleyenleri kendine hayran bıraktı. Bu şampiyonada 5. Olan milli sporcumuz Alperen Ayaz 3-5 Şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Türkish Open  uluslar arası müsabakalarda milli Formayı giymeyi hak etti. İstanbul’da yapılacak olan bu şampiyonada Alperen Ayaz’ın ilk üçte yer alacağına inanıyorum” dedi.

 

 MAÇLAR KIRAN KIRANA GEÇİYOR

 

Vural Ayaz, şampiyonada maçların oldukça heyecanlı ve kıran kırana geçtiğini de belirterek, “Alperen Ayaz kilosunda 153 kişi arasında beşinci oldu. 5 maçını sayı nakavtı kazandı. Her maç ayrı bir heyecana ve ayrı bir mücadeleye sahne oluyor.Böylesine çetin geçen şampiyonda Alperen Ayaz  kendinden çok güçlü rakipleri karşısında bir birinden güzel maçlar çıkardı. Alperen Ayaz, çeyrek finalde 1.olan sporcuya 6-15 yenilerek beşinci oldu. Bu maça kadar devamlı olarak mücadele etti ve nefes alacak vakti bile çok az oldu. Çok yorgun düşmesine rağmen azmi, kararlılığı ve tekniği sayesinde Türkiye beşincisi olmayı başardı” dedi.

 

ŞAMPİYONAYA 4 SPORCU İLE KATILDIK

 

Ayaz “ Alperen Ayaz Ankara’da düzenlenen Türkiye gençler Taekwondo şampiyonasına Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü olarak 48 kilo Genç Erkeklerde  İsmail Altıntaş, 59 kilo Genç Erkeklerde  Alperen Ayaz,63 Kilo genç Erkeklerde Enes Furkan Combaş, 73 Kilo Genç Erkeklerde Ahmet Karsanba ile katıldık.İlk maçı kilosunda  Alperen Ayaz yaptı. 5. Olarak derece yaptı ve istanbul’da yapılacak olan uluslar arası müsabakalarda  Milli formayı giymeye  hak kazandı. Diğer sporcularımızın maçları devam ediyor. Onlarında  başarı elde ederek Milli formayı hak edeceklerine inanıyorum.her şampiyonda olduğu gibi bu şampiyona da da ilçemizi ilimizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil ettik ve etmeyede özen gösteriyoruz.Bizlere desteklerini  dualarını esirgemeyen herkese de çok teşekkür ediyoruz”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10