Korkmaz:Pazar alışverişleri her zaman ekonomiktir  

Çerkezköy Pazarcılar derneği Başkanı Kasım Korkmaz vatandaşların pazardan alış veriş yapmalarının her zaman karlı olduğunu ve yapılan alışverişlerde aynı zamanda bütçelerine de katkı

Çerkezköy 23.01.2020 16:12:00 0
Korkmaz:Pazar alışverişleri her zaman ekonomiktir  

Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Kasım Korkmaz, “Marketler ile pazarlar arasında har zaman fark vardır. Özellikle pazardan alışveriş yapanlar ise her zaman karlıdır.Ekonomik olarak da bütçelerine katkı sağlamış olurlar. Çünkü marketlere göre daha az para öderler. Yani daha ucuza alırlar. Bazı vatandaşlarımız Pazar fiyatlarının da pahalı olduğundan yakınanlar oluyor oysa market fiyatları ile bir karşılaştırsınlar hangisi daha ucuz olduğunu görecekler” dedi.

 HALKIMIZA PAZARDAN ALIŞVERİŞ YAPMALARINI ÖNERİYORUM

 Mevsimsel olarak bazı sebze fiyatlarında değişiklik yaşanmasının da normal olduğunu anca pazarda yinede ekonomik fiyatlarla satıldığını belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Kasım Korkmaz, “Pazarcı esnafları olarak bizler market ve manavlara nazaran çok daha az bir karla satış yapıyoruz. Örneğin 3 TL7den sattığımız elmanın kilogramı market ve manavlarda 4-5 TL’ye satılıyor. Pazar esnafı her zaman sürümü göz önüne alarak az bir karla satış yapmaktadır.Elindeki malı bekletme lüksü yoktur.  Mevsim olarak da kış olması nedeniyle çoğu zaman fiyatlar bir hafta içinde az bir  farklılık gösteriyor. Ama yinede market ve manavlara göre fiyatlar düşük. Piyasaya  bakıldığında pazarda sebze fiyatları bu mevsimde normal. Dolayısıyla halkımızın her zaman pazarlardan alışveriş yapmasını öneriyorum. Ayrıca pazarda satılan sebzelerin yüzde doksanlık kısmı ise her ne kadar bu mevsimde seralarda üretilmiş olsa bile organik sebzelerdir. Herkes gönül rahatlığı ile alıp tüketebilir” dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10