Çerkezköy'de 100 aile karanlığa gömüldü

Sanayinin göbeği Çerkezköy'de Veliköy mahallesinde bulunan ve 13 bloktan oluşan Veliaport'ta 8 blok karanlığa gömüldü.

24.01.2020 15:39:00 0
Çerkezköy

13 blok ve 520 daireden oluşan sitenin 320 dairesinde müteahhit firmanın TREDAŞ’a elektrik borcu nedeniyle 4 gündür elektrikler kesik.  Site sakinlerinden Kıbrıs Gazisi İsmail Yıldız “Günlerdir elektriksiz kaldık. Biz Avrupalıyız diyoruz ama böyle elektriksiz Avrupalı nasıl olunur? Ben bu daireyi yaklaşık 3 yıl önce aldım. TREDAŞ zamanında buraya elektrik vermiş. Müteahhitten parayı tahsil edememiş. Azken bu parayı tahsil etmemiş meblağ yükselince de TREDAŞ gelip elektrik saatini söktü. Devletimizden yardım bekliyoruz. Müteahhitten alacağı var diye bu soğukta bizi mağdur ediyorlar” dedi.

“ÇOK MAĞDURUZ”

Bir başka site sakini Mükerrem Sezer de “Biz 2 senedir burada oturuyoruz. 3’ü engelli 4 çocuğum var. Günlerdir elektriksiziz. Çözülecek diyorlar ama çözülmedi. Günlerdir küçük tüple ısınmaya çalışıyoruz. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını, bize yardım etmelerini bekliyoruz. Çok mağduruz” dedi.

“BAŞKASININ CEZASINI BİZE KESMESİNLER”

Nevşehir’den buraya geldiğini ve daire satın aldığını belirten bir başka site sakini de “Biz mağdur olduk. Suriye’den insanlar geliyor. Devletimiz, herkes kucak açıyor. Ama bize burada kucak açan yok. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Bizim elektriğimiz açın biz paramızı ödeyelim. Biz para ödemeyelim demiyoruz. Burada 40 günlük çocuk da var, 6 aylık çocuk da var, 80 yaşında adam da var. Bu soğuğa nasıl dayanacaklar? Bizi mağdur edenler akşam sıcak evlerinde nasıl gönül rahatlığıyla oturacaklar? Biz bu evi alırken banka kredisi ile aldık. Biz krediyi çekerken kimse oranın iskanı yok demedi. Satan da demedi, banka da demedi. Ben kaymakamlığa da dilekçe de verdim. TREDAŞ da ‘borcunuzu ödeyin elektriğinizi açalım’ diyor. Müteahhidin ödemediği 600 bin TL’lik borç var. Başkasının cezasını bize kesmesinler. Elektriğimizi açsınlar, aboneliğimizi yapsınlar, biz her ay paramızı öderiz” dedi.

KIŞ GÜNÜ ELEKTRİĞİ KESMEK NE DEMEK

Özellikle çocukların soğuktan çok etkilendiğini ve çoğunun hasta olduğunu söyleyen site sakinleri “İstanbul’un yanı başında Avrupa’da yaşıyoruz. Ama elektriğimiz yok. Burası köy değil, dağ başı değil, kış ortasında elektriği kesmek ne demek. Titriyoruz. Çoluğumuz çocuğumuz hasta oldu. Kış gününde bu soğukta çoluk çocuk nerede yaşayacağız” diyerek sitemlerini dile getirdi.

HESABINI KİM VERECEK?

Yunus Emre Fırat “Burada 50 yaşında adam da var, 1 yaşında çocuk da var. Çocuklar, bebekler gece donsa bunun hesabını kim verecek? Biz çözüm için gidiyoruz bize yüzlerini dönmüyorlar.  Biz düzenleme yapsınlar. Burası yapılırken kalan borç var. Onu müteahhit ödesin, bize düşeni biz ödeyelim” dedi. Kış günü soğukta elektriksiz yaşamaya çalışan site sakinleri, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını ve mağduriyetlerini gidermesini istedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10