Askeri fabrikalar tedarik zinciri Trakya buluşmaları Çorlu'da yapıldı

Savunma Sanayinde yerlileşme çalışmalarına, Trakya Bölgesi'nden katkı sağlamak amacı ile Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü uzmanlarının katılımı ile Askeri Fa

Tekirdağ 24.01.2020 15:42:00 0
Askeri fabrikalar tedarik zinciri Trakya buluşmaları Çorlu

Trakya Bölgesi’nde Havacılık ve Savunma Sanayi konularında yerlileşme ve millileşme programlarını yürüten Trakya Kalkınma Ajansı ve TÜDEP İşbirliğinde Çorlu TSO ‘da düzenlenen ve 100’ü aşkın sanayici katıldığı çalıştayda konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “ Bölgemizde askeri fabrikaların ham madde ihtiyacını karşılayacak düzeyde üretim yapan çok sayıda fabrika var ve bunlara destek verecek kamu sektörü, valiliğimiz, siyasi olarak vekilleriminiz var ve gerçekten her aradığımızda bize destek oluyorlar. Ama bunu bir araya getirmek, koordinasyonu sağlayabilmek, değerlerimizi ve potansiyelimizi ortaya çıkartacak ve tarafları bir araya getirecek, iletişimi sağlayacak noktada biraz eksikliğimiz var. Trakya bölgesi olarak 4 yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz ve 2016’dan bu yana bu koordinasyonu, bu birlikteliği, bu beraberliği ve amaç birliğini Trakya Bölgesi’nde seferberlik yapmaya hazırız. 4 yıldır bunu niyetindeyiz ve inşallah çok daha uzun yıllar 2023, 2071 ve daha sonraki hedeflere ulaşmak için, Trakya Bölgesi olarak elimizden ne geliyorsa, gücümüz neye yetiyorsa, onu yapmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda Trakya bölgesinin kalkınması, savunma ve havacılıkta Trakya'da yerleşik sanayi işletmelerinin daha fazla pay alabilmesi için, TÜDEP HASUN'un, savunma ve havacılık ile ilgili yerlileşme ve millileşme çalışmalarını, bölgedeki faaliyetlerini destekliyoruz. Askeri fabrikalara tedarik zincirine Bölgemizden sanayicilerimizin entegre edilmesi amacıyla düzenlenen çalıştayda sanayicilerimiz ile Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü’nden gelen yetkilileri aynı platformda bir araya getirdik. Buradan güzel neticeler çıkacağına inancım tam. Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMASI BEKLENİYOR

 

Toplantının devamında ise, Çorlu’da bulunan 43. Bakım Fabrikalarından Askeri yetkililer ve Ankara Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü Strateji ve İş Geliştirme Yöneticisi ve Milli Savunma Bakanlığı Uzmanı İsmail Uysal, Stratejik İşbirliği Anlaşmaları Koordinatörleri A.Altuğ Karaduman ve Aykut Yüksel ile Endüstriyel Yetkinlik ve Değerlendirme Müdürü Yasemin Kaval, çalıştay programında yaptıkları sunumlar ile katılım sağlayan sanayicileri detaylı şekilde bilgilendi.Programın ikinci aşamasında, Milli Savunma Bakanlığı Uzmanları, katılım sağlayan sanayicilerle birebir birebir(B2B) görüşmeler yaparak, tedarikçi olmak isteyen ve stratejik işbirliği imzalamaya aday sanayicilerin üretim, yetenek ve kabiliyetlerini görüştü. Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve İstanbul’dan çok sayıda sanayicinin katıldığı Çalıştay Programından, Trakya Bölgesi sanayicilerinin, Savunma ve Havacılık sanayinin yerli ve milli imkanlarla daha fazla geliştirilmesine katkı sağlanması bekleniyor.  

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10