Çetin: "OSB Süleymanpaşa'yı bölge lideri yapar"

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, TORSAB'ın Süleymanpaşa'nın istihdamı için hayati önemde olduğunu açıklayarak, " Süleymanpaşa'nın Organize Sanayi Bölgesi'ne ihtiyacı e

Süleymanpaşa 26.01.2020 14:18:00 0
Çetin: "OSB Süleymanpaşa

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Büyükşehir'in merkezi konumundaki Süleymanpaşa'nın sadece tarım sektörüyle bir vizyon kent olamayacağını belirterek acilen Organize Sanayi Bölgesi'nin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

"MUHALEFET OSB İSTEMEDİ"

 

Geçtiğimiz yıl yaşanan küresel ekonomik daralmanın etkilerinin Süleymanpaşa'da da hissedildiğini anlatan AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin “ Kentimizin bir TORSAB hikayesi var. Geçmiş dönem Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ekibi her platformda bu çalışmaya karşı çıktılar. Kendilerine yakın STK'ları harekete geçirerek OSB için yargı yoluna başvurdular. Projenin yıllarca atıl kalmasına neden oldular. Bu süre içinde nüfusumuz arttı. Gençlerimizin sayısı çoğaldı. Süleymanpaşamız istihdam sorunu yaşamaya başladı” dedi.

 

İSTİHDAMIN ANAHTARI OSB

 

İlçe Başkanı Sezayi Çetin, muhalefetin bir yandan 'fabrika kurulmuyor, üretim yapılmıyor, işsizlik var' propagandası yaptığını, diğer yandan da 20 bin kişiye iş olanağı sağlayacak OSB'ye karşı çıktığını ifade ederek “ Hemşerilerimiz, muhalefetin bu iki yüzlü tavrına Süleymanpaşa'da yakinen şahit oldular. İş Kur'un 2019 verilerine göre Süleymanpaşa, Hayrabolu, Şarköy, Muratlı ve Malkara'da toplam kayıtlı işsiz sayımız 15.800 civarında. Organize Sanayi Bölgesi hayata geçmiş olsaydı bugün Süleymanpaşa'da işsiz vatandaşımız kalmayacaktı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in projelerinden birinin de SELEB’dir. Süleymanpaşa, günü kurtarmaya dönük çalışmalarla bir yere varamaz. Muhalefetin 'fabrika istemeyiz' duruşunun cezasını malesef şu an işsizlik sorunu yaşayan gençlerimiz çekiyor. Bu yüzden Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel de seçim döneminde vaatte bulunduğu SELEB ile gençlerimizin işsizlik sorununa çözüm için proje geliştirdi” dedi.

 

“NEDEN YAPTINIZ DİYEN MUHALEFETİMİZ VAR”

 

AK Parti'nin yürüttüğü projeler ve hizmetler için muhalefetin hep bir karşı duruş sergilediğini ifade eden Çetin “ Partimizi eleştirirken 'Neden yapamadınız?' diyen bir muhalefetimiz yok 'Neden yaptınız?' diyen bir muhalefetimiz var.  İktidar partisi olarak bu bizim gururumuz, muhalefetin de ayıbıdır. Ak Partimiz milletine verdiği sözleri, projeleri birer birer hayata geçiriyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, İstanbul Hava Limanı, Kuzey Marmara, Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Şehir Hastaneleri ve binlerce kilometrelik bölünmüş yollar ana muhalefet tarafından hep eleştirildi. 'Neden yapıyorsunuz?' 'İhtiyacımız mı var?' 'Ne gerek var?' dediler. Son olarak bu istemezükçülerin hedefinde Kanal İstanbul projesi var. Türkiye'de ve özelde Süleymanpaşa'da hizmetin önüne engel koyanlar amaçlarına ulaşamayacaklar” açıklamasında bulundu.

 

"OSB SÜLEYMANPAŞA'YI LİDER YAPAR"

 

Danıştay'ın TORSAB ile ilgili yerel mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararını bozduğunu kaydeden Çetin, "OSB Süleymanpaşa'nın vizyon kent olma yolundaki en önemli projelerinden biridir. Türkiye'nin en büyük konteyner limanı olan Asyaport ile Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Tren yolunun kesiştiği nokta olan Süleymanpaşamızın ekonomik kalkınmasının anahtarı Organize Sanayi Bölgesi projesidir. Yıllık yaklaşık 2 milyar dolarlık ithalat ve ihracat hacmi ve 20 bin gencimize iş olanağı sağlayacak proje bizi bölgemizin lider ilçesi yapar” dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10