BAL'da 15.hafta tamamlandı

Spor Toto Bölgesel Amatör 11.grupta 15.hafta birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu. Tekirdağ derbisinde temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor Tekirdağspor'u tek golle mağlup ederek moral bulurken, Karamürselsporâ??

29.01.2020 15:28:00 0
BAL

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonunda yedi karşılaşma oynanırken, dört karşılaşmayı ev sahibi ekip, bir karşılaşmayı ise deplasman ekibi kazandı.

 

LİDER PUAN KAYBETTİ

 

Ligde haftaya lider durumda giren Arnavutköy Belediyesi deplasmanda ligin dibinde yer alan Vizespor’a konuk oldu. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devreye iyi başlayan konuk ekip Arnavutköy Belediyespor Mustafa Kemal Küçük’ün ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Golden yedi dakika sonra ise ev sahibi ekip Vizespor Ramazan Üzer’in penaltı golüyle skoru eşitledi. Kalan dakikalarda ise her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

Bu beraberlikle puanını 28 yapan Arnavutköy Belediyespor zirve yarışında ağır bir yara alırken, Vizespor ise puanını on yaparak ligde kalma adına moral buldu.

 

EDİRNESPOR SONRADAN AÇILDI

 

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Edirnespor ise evinde Karamürselspor’u konuk etti. Her iki takımda maça mutlak üç puan parolası ile başlarken ilerleyen bölümlere doğru konuk ekip Karamürselspor 23’üncü dakikada kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte mağlup duruma düşen ev sahibi ekip kalan dakikalarda beraberlik için yüklenirken Karamürselspor Edirnespor’un yüklendiği dakikalarda ikinci golü aradı. Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında yüklenen Edirnespor Oğuz Yeşil ile skoru eşitledi. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Oğuz Yeşil şık bir vuruş gerçekleştirerek skoru eşitledi. İlk devresi karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Edirnespor taraftarının desteği ile yüklendi. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi bunaltan Edirnespor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 84’üncü dakikasında ulaştı. Gelişen Edirnespor atağında topla buluşan Serdal Öz düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Mağlup duruma düşmesine rağmen çabuk toparlanarak öne geçen Edirnespor’da Serkan Bozkurt son dakikalarda kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı.  Hakemin 7 dakika uzattığı maçta bu dakikalarda da gol olmayınca Edirnespor sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.Lider Arnavutköy Belediyespor puan kaybı yaşadığı haftayı üç puan ile geçen Edirnespor puanını 28 yaparak averajla ikinci sıraya yükseldi.

 

TEKİRDAĞSPOR’U MAĞLUP ETTİK

 

Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise evinde Tekirdağ derbisinde Tekirdağspor’u konuk etti. Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. İlerleyen bölümlere doğru kanatlardan etkili olmaya çalışan 1911 Çerkezköyspor ileride Feyzan ile gol aradı. Konuk ekip Tekirdağspor ise savunmada hata yapmayarak kontra ataklarla gol aradı.  Karşılaşmanın ilk devresinin ise kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. Sağlı sollu ataklarla rakip savunmayı bunaltan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor arzuladığı gole ise 56’ıncı dakikada ulaştı. Sol kanattan gelişen atakta Bahattin seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Bahattin’in şık vuruşunu kaleci Süleyman aynı güzellikle çıkardı. Dönen topu iyi takip eden Furkan Şerifoğlu şık bir vuruş ile topu ağlara göndererek 1911 Çerkezköyspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Karşılaşmanın 66’ıncı dakikasında ise konuk ekip Tekirdağspor’da Bektaş rakibine küfür ettiği gerekçesiyle karşılaşmanın hakeminden direkt kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 1911 Çerkezköyspor bu galibiyet ile ilk devrenin rövanşını alarak puanını da 15 yaparken, zirve yarışında ağır bir yara alan Tekirdağspor ise 25 puanda kaldı.

 

GALİP ÇIKMADI

 

11.grupta mücadele eden Alibeyköyspor ise hafta sonunda evinde Bigaspor ile karşılaştı. Ligdeki sıralamanın değişmesi açısından önemli olan bu maçta Alibeyköyspor ilk devresine tutuk başladığı karşılaşmada mağlup duruma düşmesine rağmen ikinci devrede oynadığı baskılı oyunla 81’inci dakikada beraberliği yakaladı. Beraberlik golünün ardından fırsatlar yakalayan ev sahibi ekip geliştirdiği ataklarda başka gol bulamayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

Alibeyköyspor’un golünü 81. dakikada Selahattin Enes Kılıç atarken Bigaspor’un golü 45+1. dakikada Emrah Sürücü kaydetti. Konuk ekipten Emrah Şenol 90+2. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Bu sonuçla Albeyköyspor puanını 22’e yükselterek yedinci sırada yer alırken, Bigaspor ise 24 puanla beşinci sırada yer aldı.

 

ÇENGELKÖY FUTBOL YATIRIMLARI A.Ş ÇIKIŞINI SÜRDÜRDÜ

 

Son haftalarda büyük bir çıkış yakalayan İstanbul temsilcisi Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş evinde Lüleburgazspor engelini aşarak üçüncü sıraya yükseldi. Taraftarının desteği ile maça başlayan Çengelköyspor, şampiyonluk beklediği sezonda ikinci devrede üst üste ikinci iç saha maçına etkili başladı. Sağ taraftan Erkan Kavak ve sol kanattan Mertcan Dursun ve Kadir Doğukan ile etkili gelen yeşil-beyazlılar, ilk yarıda aradıkları golü bulamadılar ve 45 dakikalık süre 0-0 sona erdi. İkinci devrede ataklarını sürdüren ev sahibi ekip 58’inci dakikada Ömer Faruk Öztürk’ün sayısı ile karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş 64’üncü dakikada ise Emin Soğuk’un golüyle farkı ikiye çıkardı. Lüleburgazspor ise 82’inci dakikada Onur’un ayağından bulduğu golle ümitlendi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş puanını 27 yaparken, Lüleburgazspor ise 17 puanda kaldı.

 

BAŞİSKELE DOĞANTEPESPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Başişkele Doğantepespor ile Edirne temsilcisi Uzunköprüspor Kocaeli’de karşı karşıya geldi. Maçın hemen başında Şükrü Can Güneş’in ayağından bulduğu golle öne geçen ev sahibi ekip üstünlüğünü maçın ilerleyen bölümlerine kadar sürdürdü. Beraberlik için yüklenen konuk ekip Uzunköprüspor 81’inci dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Hızlı gelişen Başiskele Doğantepespor atağında topla buluşan Mehmet Can Milli düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Başiskele Doğantepespor’un 2-0’lık üstünülğü ile sonuçlandı. Başiskele Doğantepespor bu galibiyet ile puanını 15 yaparken, Uzunköprüspor ise 11 puanda kaldı.

 

ORTAKÖYSPOR DEPLASMANDA ŞEN

 

Ligde orta sıralarda bulunan Çanakkale temsilcisi Bozcadaspor ise evinde zirveden uzaklaşmak istemeyen Ortaköyspor’u konuk etti. Maça hızlı başlayan konuk ekip Ortaköyspor maçın 2’inci dakikasında hızlı gelişen atakta Emre Azim ile sonuca giderek karşılaşmada öne geçti. Gelen şok golün üzerinden beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip 8’inci dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Gelişen Ortaköyspor atağında Umut Aydın düzgün vuruş ile farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresini iki gollü üstünlük ile tamamlayan konuk ekip Ortaköyspor 60’ıncı dakikada Ozan Baş ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı. Ortaköyspor önemli galibiyet ile  puanını 24 yaparken, Bozcaadaspor ise 16 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10