Albayrak: En büyük idealim Bağlık Viyadüğü'nü yapmak

Dün mesaisine Kapaklı'dan başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak öğleden sonrada Çerkezköy'de çeşitli temaslarda bulundu. Çerkezköy Belediyesinde yapılacak yatı

Çerkezköy 29.01.2020 17:27:00 0
Albayrak: En büyük idealim Bağlık Viyadüğü

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının katıldığı Çerkezköy’de yapılacak yatırımlar ve çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 12 Ocak’ta yapılan ilçe kongresinde başkanlığa seçilen Ayfer Dönmez ve yönetimini ziyaret etti.

 

“ANLAMSIZ ELEŞTİRİLER ALIYORUZ”

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve yönetim kurulunu tebrik eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Çok da isabetli bir karar, iyi oldu. İnşallah başarılı çalışmalar yapacaklar. Ayfer hanım ve arkadaşları deneyimliler. Sabah mesaiye Kapaklı’dan başladım. Kapaklı Atatürk Kültür merkezi kapılarını 19 Şubat’ta açacak. Esas çalışmalarımız 2020’den itibaren başlıyor. İlk dönem bitti ve bana göre Çerkezköy’e güzel şeyler yapılmıştır. Süleymanpaşa’da Kültür Sarayı 26 senede bitti. Onun 17 senesi AK Parti iktidarında geçti. Biz Süleymanpaşa'da tam 26 sene de biten Kültür Sarayı'nın 2-3 katı büyüklükte Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene’de 3 tane Kültür Sarayını iki senede bitirdik. Saray ilçemizdeki ise altı ay sonra tamamlanacak. Ancak öylesine acımasız eleştiriler var ki anlamak gerçekten mümkün değildir. Niye bir ay gecikti diye eleştiri alıyoruz. Neden 26 sene gecikti diye sormuyorsunuz. Maalesef böyle bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

 

“İNŞALLAH YAPACAĞIZ”

 

 ‘Bu dönem inşallah gurur duyacağınız çalışmalar olacak’ diyen Albayrak “ Vahap Başkan ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Çerkezköy’de bu uyumdan faydalanıyor. Olimpik Yüzme Havuzu'nun da inşaatı başladı. Maalesef aynı müteahhide rastladık. Hem Süleymanpaşa’daki otogar, hem Çorlu’daki kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzunu aynı müteahhit aldı. Hükümetin tasfiye kararından  faydalanmak istediler ve bugüne de denk geldi. Bugünden itibaren vakit geçirmeden onları bitirmeye çalışacağız. En büyük idealim Bağlık Viyadüğü'nü yapmak. Onu özellikle istiyorum, sözümüz de vardı. Bu dönemde onu da yapacağız inşallah.

 

 

“HIZLI BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

 

Kaybedilen dört belediyeyi iş kazası olarak yorumlayan Albayrak “ İnşallah bu iş kazalarını deneyim olarak gelecek dönemde kapatacağız. Türkiye nüfusunun 40 milyonuna 11 CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı hizmet ediyor. Ama daha önemlisi Türkiye ekonomisinin yüzde 75'i bu 11 büyükşehir belediye başkanının bulunduğu şehirlerde. Oldukça da güçlüyüz. Biz bu 11 büyükşehir belediye başkanı kendi aramızda bir grup kurduk ve 2 ayda bir toplanıyoruz. İlk toplantıyı İstanbul'da yaptık. İkinci toplantıyı İzmir’de yaptık. 6-7-8 Şubat’ta Adana’da olacağız. Zeydan Karalar’ın konuğu olacağız. Diğer belediyeleri de koyduğumuz zaman Türkiye’nin yüzde 53’i CHP’li sosyal demokrat belediyelerde, millet ittifakında. Bu çalışmalar kendini gösterdikçe 2024 seçimlerinde de genel iktidarı alacağımıza inanıyorum. İlçe kongreleri sorunsuz bitti ve il kongremiz var. Kadın kolları ve Gençlik kongreleri yapılacak. Sonra da kurultayımız var. Hızlı bir çalışma içerisinde olacağız. Türkiye’nin buna da ihtiyacı var” dedi.

 

“9 VEKİLLE SEÇİMLERE GİRME İHTİMALİMİZ VAR”

 

Albayrak “ Tekirdağ şuan 8 milletvekili çıkaracak noktaya geldi. Bugünlerde 2019 adrese dayalı nüfus açıklanacak. Ben Tekirdağ’ın nüfusunun 1 milyon 29 binden 1 milyon 60 bini bulacağını tahmin ediyorum. Böyle giderse  9 milletvekiliyle seçimlere girme ihtimalimiz var. Bir de 12 belediye. Çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bu hazırlanma içerisinde Çerkezköy teşkilatı her zaman, geçen dönem de  bu dönemde de güzel çalışmalar yaptılar” dedi. Ziyaretten ötürü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için var güçleriyle mücadele edeceklerini kaydetti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10