Müftü Aktaş özel insanlarla camide buluştu

Kapaklı'da İlçe Müftülüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi işbirliğiyle "Kulluk için yok engel, yeter ki sen de camiye gel" buluşması gerçekleşti. Kapaklı Merkezi

Kapaklı 30.01.2020 16:56:00 0
Müftü Aktaş özel insanlarla camide buluştu

ALLAH İNSANA ÇOK BÜYÜK DEĞER VERİYOR

 

Programda konuşan  Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş “Yeryüzünde en değerli varlık insandır. Yaratılış olarak nasıl doğarsa doğsun, konumu ne olursa olsun insan mükerremdir, insan değerlidir, insan çok kıymetlidir. Engeli olsun olmasın, sağlam olsun olmasın, insan olarak çok değerli. Bu konuda hiçbir ayrım yapamayız. Cenabı Hak diyor ki ‘Biz insanı en güzel şekilde yarattık’. Allah insana çok büyük değer veriyor. Biz elhamdülillah Müslümanız, bir de buna imanı ekleyebilirsek mükemmel bir manada Cenabı Hak insana değer atfediyor.  Bu konuda hadisi şerifler de var. Cenabı Hak insanları olduğu gibi değerlendiriyor. Dünya hayatı bir imtihandır. Biz doğduğumuz gibi ölüme de inanıyoruz. Ölüm de haktır. Allah katında insanların değeri eşittir. Kulluk bilinci içerisinde olabilirsek, ne kadar mükemmel olabilirsek, Rabbimize kulluk edebilirsek, ibadetimizi yapabilirsek değerli olan odur. İnsan olarak en değerliyiz, ama Allah katında erkeğin bir özelliği, üstünlüğü yok. Sağlamın bir özelliği, üstünlüğü yok. Kadın olmanın bir özelliği, üstünlüğü yok. Engelli olmanın bir özelliği, üstünlüğü yok. Üstünlük takvadadır diyor Kur’an” diye konuştu.

 

“PEYGAMBER EFENDİMİZ BUNU YASAKLAMIŞTIR”

 

Aktaş “ İnsanları hakir görmek dinimizce yasaktır. İnsanları asla konumuna, makamına, şekline, şemaline göre hakir göremezsiniz. Peygamber Efendimiz bunu yasaklamıştır. Peygamber Efendimizin çok yakınlarında engelli görevlileri vardı. Birisi vali olmuştur. İki gözü doğuştan ama olan sahabe Abdullah bin Ümmü Mektûm, Peygamberimizin yerine Medine’de 13 defa vekillik yapmıştır.  Peygamberimiz bir harbe ya da bir yere gideceği zaman onu vekil bırakmıştır. Yine 2 gözü doğuştan ama olan bir başka sahabeyi de kabilesine imam olarak tayin etmiştir. Peygamberimiz insanları sağlam-engelli diye asla ayırmamıştır, kadın-erkek diye asla ayırmamıştır. Dinimiz de ayırmamıştır. Dinimiz insana insan olarak büyük değer veriyor. Biz de sizlere değer veriyoruz” dedi.

 

“BİZDE ONLARA YARDIM ETMELİYİZ”

 

“ Engelli olmak bir imtihan vesilesidir” diyen Aktaş “ Allah’ın böyle emridir. İnsanları çeşitli makamlarda, çeşitli konumlarda yaratmıştır. Buna da itiraz etme şansızımız da yoktur. Ama buna rağmen bir insanının engeli var diye asla hakir görülmemiştir. Dolayısıyla ibadetleri yapma noktasında da onlara İslam taviz vermiştir. Bu Allah’ın bir takdiridir, imtihandır. Cenabı Hak ‘Ben kulumun 2 sevgilisini alırsam, 2 gözünü alırsam o da sabrederse, bana isyan etmezse karşılığında ona cenneti vereceğim’ diyor. İsyan etmezsek, sabredersek, kulluğumuzu icra etmeye çalışırsak karşılığında büyük mükafat var. Her zorluğun karşısında bir kolaylık vardır. Bu kardeşlerimizin yaşamları zor Allah yardımcıları olsun. Biz de onlara yardım etmeliyiz” diye konuştu. Buluşmada Kapaklı Müftülüğü tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyelerine kitap hediye edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10