Karslılar kaz gecesinde buluştu

Kars Arpaçay Bozyiğit Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel kaz gecesi gerçekleştirildi. Dernek yönetiminin her yıl geleneksel hale getirdiği "Kaz Gecesi"ne katılan k

Çerkezköy 2.02.2020 17:35:00 0
Karslılar kaz gecesinde buluştu

Hawthorn Suites by Wyndham Otel’de düzenlenen kaz gecesinde  açılış konuşmasını gerçekleştiren Kars Arpaçay Bozyiğit Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı emekli polis memuru Mehmet Öztürk “ Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlara acil şifalar diliyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği olanlara çok teşekkür ediyorum.  2017 yılında çıktığımız bu meşakkatli yolda bizleri zorlukların beklediğini biliyorduk. O gün yönetimde olan Yüksek Göksu, Adil Gökdemir, Fikret Karatepe ve Barış Sümbül ile yaptığımız ilk toplantıda ‘maneviyatı bir araya getirdiğimizde maddiyatın kendiliğinden oluşacağını’ biliyorduk. Bu büyük ailenin hiçbir ferdini ötekileştirmeden, yılmadan, yorulmadan mücadelemizi ettik ve etmeye de devam ediyoruz” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Öztürk “ İki yıllık süre zarfında dernek olarak çok mesafe kat ettik. Geçtiğimiz Aralık ayında yeni yönetimdeki arkadaşlarımız ile yaptığımız toplantıda  ‘Daha neler yaparız’ istişaresinde bulunduk. Aynı heyecan, aynı şevkle çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Bugün bu salonu dolduran muhteşem kalabalık, verdiğimiz mücadelenin boşa gitmediğinin kanıtıdır. Gerçekten bu birlikteliği sağlamak kolay olmadı. Toplumun memnuniyetini önemseyerek yolumuza devam ettik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. 2017 yılından bugüne kadar yönetim olarak illegaliteye kaymadan kurum ve kuruluşlara, hatta bireylere önyargıyla davranmadık. Bu salonda dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan her kesimden vatandaşlarımız var. Davetimize icabet eden, bizleri bir bilen, bizi dost bilen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu dernek hepimizin müşterek değeridir. Geleneğimizi, kültürümüzü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için gençlerimizi derneğimize üye olmaları için teşvik edelim. Biz buna inandık, sizlerin de inanmasını istiyoruz. İnanmak başarmanın yarısıdır. Allah’ın izniyle bunu hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

AÇIK ARTIRMA YAPILDI

Öztürk’ün konuşmasının ardından halk ozanı Talip Tufanoğlu’nun seslendirdiği türküler ile programa renk katarken, misafirlere ikramda bulunuldu. Programda derneğe katkı amaçlı 5 adet kaz, Göksu Mandıra'dan gönderilen 5 adet kaşar ve 3 adet bal 500 TL'den açık artırmaya çıkarıldı. Açık arttırmada 800 TL rakam veren Binnet Öztürk 2 kilo ağırlığındaki kazlardan birini satın alırken, ikinci kaz 500 TL’ye, üçüncü kaz ise bin 200 TL’ye Kenan Göksu’ya satıldı. Gecede dördüncü kaz 760, beşinci kaz ise bin TL’ye satıldı. Kars ballarını 550 TL’ye Gülce Öztürk, Kars Bozyiğit Köyü'ndeki Göksu Mandıra Süt Ürünleri'nin gönderdiği kaşarlarını ise 400 TL’ye Metin Kanat satın aldı.

BAŞKAN ÇETİN’E PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Geceye katılanlara çalan müzik eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlenirken, Soydaner Karaçayır ise söylediği şarkılarla müzik ziyafeti sundu. Gecede Kars Bozyiğitli sanatçı Selma Gökdemir söylediği birbirinden güzel türkülerle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Geceye katkılarından dolayı dernek yönetimi tarafından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e plaket verildi. Gecede bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Çetin “ Gurbet ellerde dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Sizlerin birlik, beraberliğinizin pekişmesi de çok önemlidir. Örf ve adetlerinizi bölgede yaşatmanız gerçekten çok önemlidir. Ben kış ayı gelince kazınızı yemekten keyif alıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi. Geceye katılan davetliler ve protokol üyeleri çalan müzik eşliğinde halay çekerken, gecede çekilişle çeşitli hediyeler de verildi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10