Çetin: Bu işin siyaseti yok

Kapaklı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi. Yedi gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Kapaklıâ€

Kapaklı 4.02.2020 17:08:00 0
Çetin: Bu işin siyaseti yok

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen meclise mazeret bildiren Levent Nur ve Muzaffer Yıldıran katılmadılar.

 

SU SIKINTISI YAŞADIK

 

6 gündem maddesine ek 1 gündem maddesinin daha oylandığı toplantıda, MHP Kapaklı Belediye Meclis üyeleri tarafından verilen Kazak Gölü yolunun ışıklandırılması ile ilgili önergeye yazılı cevap verilmesi kararlaştırıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İdlib’de şehit düşen askerlerimize rahmet dileyen Başkan Çetin, meclis üyelerinden de şehitlerimize dua etmelerini istedi. İlçe merkezinde yaşanan su kesintisiyle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Çetin “ 22 Ocak tarihinde bir inşaat kazısında bir su patlağı ile uğraştık. Geç saatlere kadar TESKİ personeli ile birlikte tamir etmek için gayret gösterdik. Tamirat 1 gün sürdü, suyu verdiğimizde başka bir noktada patlak oluştu. Onu da TESKİ ekiplerimiz hızlı bir şekilde çözdü fakat şebeke suyu verildiğinde aynı hat üzerinde yine başka bir noktada patlağımız oluştu. Yaklaşık 5 gün ilçemizin iki mahallesine su verilemedi. Bu bahse konu olan su hattı 1991 yılında planlanmış, 1994 yılında başlayıp 1999 yılına kadar asbes borularla yapılmış bir hat. Kapaklı’nın birçok noktasında bu şekilde su çekilmiş vaziyette. O günün şartlarında bu kadar nüfus planlanmamış. Mevcut altyapı ile bunlar mümkün olmuyor ve sık bir şekilde arızaya neden oluyor” dedi.

 

 

“TÜM UYGULAMALAR GEÇİCİ OLUYOR”

 

Çetin “ Biliyorsunuz Pınar Bulvarı’nda bir prestij caddesi düşüncemiz var. Bunları hayata geçirebilmek için TESKİ Genel Müdürümüz İbrahim İçöz’den altyapıya biran önce başlamasını rica ettik. Bu neticede TESKİ burada altyapı çalışmaları yaptı ve 15 Aralık itibariyle çalışmalarını tamamladı. Fakat bu bulvarın bağlantı kolları var. Bu kollara TESKİ’nin ilgili müteahhidi girdikten sonra işler aksadı ve istediğimiz hızda ilerlemedi. Bazı aksaklıklar dolayısıyla yolların tamiri konusunda sıkıntılar yaşadık. 3 caddede müteahhit sadece ana hatları çekti ve konutların olduğu parsellere bağlantılarını yapmadılar. Gerekçe olarak da ödeme alamadıklarını söylediler. Alt taşeron araçlarını satmakla ilgili işlemlere başladığını duyurdu. Bu konuyla ilgili de Yüksel Bey ile görüştük, kendilerinin de eli kolu bağlı olduğunu görüyorum. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a aktardık. Kapaklı’nın tamamında bu altyapı çalışmasının yapılması zaruridir. Kapaklı’da yaşayan bir birey olarak söylüyorum; parti gözetmeksizin tüm meclis üyeleri ile birlikte bu konunun üzerinde hassasiyetle durmalıyız. Gerek TESKİ’ye gerekse Büyükşehir’e aynı ses tonu ile taleplerimizi iletmeliyiz. Aksi takdirde tüm uygulamalar geçici oluyor” dedi.

 

“KAPAKLI’NIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”

 

Kapaklı’nın planlama ile altyapısının yenilenmesi gerektiğini kaydeden Çetin “ Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda sağ olsun kendisi her talebimize tamam dedi. Fakat bu yetmiyor. Bu konuda TESKİ’ye bir kaynak aktarılması gerekiyor. TESKİ, bütçesinin yeterli olmadığını söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda TESKİ ile aynı düşüncede olduğumuzu belirttik. Buradan bir kez daha Kadir Başkan’dan tüm kamuoyu önünde rica ediyorum; TESKİ’nin feryadını duysun. Çünkü Kapaklı’nın artık dayanacak gücü kalmadı. En önemli sorun altyapı ve altyapı olmadıkça yaptığımı tüm uygulamalar heba oluyor. Asfalt çalışmamız ile ilgili kredi talebimiz onaylandı fakat çalışmaların verimli olabilmesi için birinci önceliği altyapıya ayırmamız gerekiyor. Bu işin siyaseti yok, tüm Kapaklı halkı bizden hizmet bekliyor. En çok şikayet aldığımız hususların başında altyapı ile ilgili konular vardır. Önümüzüdeki günlerde Ankara’da temaslar yapacağım. Gelecek hafta istediğiniz gün, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüşürsek memnun olurum. İlçe Başkanlarımızı ve STK temsilcilerimizi de toplantıya dahil edebiliriz. Bu işin gerçekten önemli olduğunu tekrar tekrar hatırlatalım istiyorum” dedi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde Kapaklı Belediyesi’ne ait Fatih Mahallesi 654 ada 3 nolu parselde bulunan 42 metrekarelik arazinin hisse sahibine satışı oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde Kapaklı Bahçeağıl mahallesinde isimsiz bir sokağa ‘Dursun Alparslan’ isminin verilmesi konusu ise oy birliği ile görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.  Gündemin üçüncü maddesinde Kapaklı Belediyesi’ndeki 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusu oy birliği ile meclisten geçerken, gündemin dördüncü maddesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Dostu Sokak Projesi çatısı altında Kapaklı Belediyesi’ne yapacağı nakdi yardımı kabul protokolünü imzalamak için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Çetin “ İnönü Mahallesi’nde bir cadde veya sokağı trafiğe kapatarak Çevre Dostu Sokak projesini orada uygulamak istiyoruz. Bunun için Bakanlık bize yüzde 45’ini hibe verecek” dedi.

 

TAM TEŞEKKÜLLÜ AMBULANS HİBE EDİLECEK

 

Bir sonraki gündem maddesinde Kapaklı’da ismi olmayan herhangi bir park veya caddeye Trabzon’da hain terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül isminin verilmesi konusu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edilirken, altıncı gündem maddesinde tam teşekküllü bir ambulansın Kapaklı Belediyesi’ne hibe edilmesi ile ilgili protokolü imzalamak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu da oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesinde ise Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi Manolya Sokak’taki bir iş yerinin içkili yerler statüsüne dahil edilmesi konusu da oy birliği ile görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

 

“BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ DEPREM BÖLGESİ”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Partili Meclis üyesi İbrahim Aktürk  “ 24 Ocak 2020 Cuma akşamı Elazığ merkezli depremde 41 vatandaşımızı kaybettik, birçok vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bilindiği üzere bölgemiz ve ülkemiz bir deprem bölgesidir. Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür. Bu konuda biraz daha duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum.’’ dedi.

 

“BUNLARIN SÖKÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

İlçe merkezinde sökülen ağaçlarla ilgili bilgi veren Başkan Çetin “ 1999 yılında ben meclis üyeliği yaptığım sırada Enver Özel’in döneminde Pınar Bulvarı’nın sağına ve soluna ağaçlar dikmiştik. O dönemde başkanımız ağaçların hiçbirini budamadı fakat sonraki dönemlerde o ağaçlar ağaç olmaktan çıktı. Dalları, yaprağı olmayan ve bir çoğunun da ömrünü tamamladığı ağaçlar oldular. Bu ağaçların taşınmasını düşündük fakat yaptığımız araştırmada sökülmelerinin doğru olacağını ve kaldırımı genişletme çalışmalarında bize engel olacaklarını gördük. Park Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte bunların sökümünü gerçekleştirdik. Kocaeli Belediyesi’nden sökme aparatını getirdik fakat bu ağaçların sökülme işlemleri farklı. Çünkü ağaçların köklerinin bulunduğu bölgelerde doğalgaz, su hattı ve elektrik kabloları gibi hatlar geçtiği için makine kullanışlı olmadı. 2-3 ağacı bu şekilde çıkartabildik fakat bu ağaçların buradan çıktıktan sonra tutmasının çok zor olduğunu bize söylediler” dedi.

 

“BİZİ PROTESTE EDENLERİN HİÇBİRİ YOKTU”

 

Ağaçları söktükten sonra sosyal medya üzerinden paylaşıldığını ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe teşkilatının da konuyu protesto ettiğini kaydeden Çetin “ Takdir ediyor ve saygı duyuyorum. Her zaman eleştirilere açık bir insanım. Bunlara kızan ya da küsen bir insan değilim. Fakat biz Kasım ayında bir etkinlik yaptık ve yaklaşık bin 300 fidan diktik. O gün bizi protesto edenler o etkinlikte yoklardı. Bu olaydan sonra göreve geldiğimiz günden itibaren kaç adet ağaç diktiğimizi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden istedim. Liste burada ve basınla paylaşacağım. Toplam 5 bin 569 adet ağaç dikmişiz. Aynı zamanda bir iştirak şirketi olan KENTAŞ, Cemevi’nin altındaki 80 dönümlük bir alana meyve ağacı dikti. O alanı koruma altına aldık. Toplam 2 bin 420 adet ağacı ilçemize kazandırmışız. Toplam 7 bin 989 ağacı ilçemize kattık. 5 yıl içerisinde inşallah bunu beşe katlayacağız. Bunları yaparken de bizi protesto eden arkadaşların yanımızda olmasını canı gönülden diliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10