Toprak'tan hayvan üreticilerine uyarı

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, hayvan yetiştiricilerine kış beslenme ve bakım uyarısında bulundu. Kış mevsiminde hayvanların da insanlar gibi soğuktan etkilendiği belirten Toprak, "Besi

Çerkezköy 6.02.2020 17:35:00 0
Toprak

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Kışın besi üreticilerimiz hayvanların bakım ve beslenmesinin yanı sıra ahır ve  gibi barınaklarının da  gün içinde  belirli aralıklarda devamlı havalandırmalı  ve temiz tutulmasını sağlamalıdır. Hayvanlar da insanlar gibi enerjisini yiyeceklerden almakta olduğundan kış mevsimi süresince hayvanlara verilecek yiyeceklerde küflenme ve bozulma olabilir. Bu nedenle yiyecekler devamlı  kontrol edilmeli, bozulma varsa hayvanlara kesinlikle verilmemelidir.bunlar verildiğinde hayvanın sağlığı bozulur. İnsan sağlığı kadar hayvan sağlığıda çok önemli” diye konuştu.

 

ÜÇ ÖĞÜN BESLENMELİ

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı hasan Toprak, hayvanların insanlar gibi üç öğün beslenmeye  ihtiyacı olduğunu da belirterek, “gerek büyük baş gerek küçük baş hayvanlarda insanlar gibi üç öğün beslenmelidir.  Yiyeceklerinin mısır ağırlıklı, buğday, arpa yulaf gibi yemler, öğütme yerine kırarak veya ezme şeklinde verildiğinde hayvanların enerji ihtiyacının büyük oranda karşılayacaktır. Şeker pancarı küspesi ve melez ile de nispeten enerji ihtiyacı karşılanır. Ancak yinede kaba yem olarak buğday ve arpa samanı yanında çayır otu, yonca, fiğ samanı ve mısır silajı da hayvanların enerji ve protein ihtiyacını karşılamada çok önemli”dedi.Toprak, hayvanların kış aylarında beslenmesinin yanı sıra içme suyu ile ahır ve barınakların ısı durumuna da dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10