Çorlu çocuk meclisi yapılacak projeleri görüştü

Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında kurulan Çocuk Meclisi şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri ve yapılacak projeler üzerine konuşuldu.

Çorlu 9.02.2020 13:43:00 0
Çorlu çocuk meclisi yapılacak projeleri görüştü

Çorlu Belediyesi, Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilen Çocuk Meclisi şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Naz Kınay’ın yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Çocuk Meclisi şubat ayı olağan toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve öğrencilerin velileri katıldı.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR ETTİLER

Başkanlık seçiminin ardından gerçekleştirilen ilk olağan meclis toplantısında başkan vekillerinin konuşmalarını yapmalarının ardından Başkan Zeynep Naz Kınay meclis yoklamasını yaptı. Yoklamanın ardından çoğunluğun sağlanması ile toplantı başladı. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Zeynep Naz Kınay konuşmasına doğa afetlerinde kaybettiğimiz vatandaşlar için duyduğu üzüntüden bahsederek, “Öncelikle 24 Ocak akşamı Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için Çocuk Meclisi olarak çok üzgün olduğumuzu söylemek istiyoruz. Depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyen Çorlu Belediyesi’ne ve Çorlu halkına çok teşekkür ediyoruz. Toplum olarak deprem gerçeğini unutmamamız gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde şehit olan askerlerimiz için, Van’daki çığ felaketinde ve uçak kazasında hayatını kaybedenler için de derin üzüntümüzü belirtmek istiyoruz ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis Başkanı Kınay’ın konuşmasının ardından şubat ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri tek tek görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi Çocuk Meclisi üyeleri her bir gündem maddesi ile ilgili fikirlerini ve gerçekleşmesini istedikleri projelerini diğer meclis üyesi öğrencilerle paylaştılar.  Görüşülen projelerin ardından TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdür V. Müjgan Kuru tarafından su tasarrufu ile ilgili sunum yapıldı. Sonrasında Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek doğal afetlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirmenin ardından Çocuk Meclisi şubat ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10