CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarcan oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı hafta sonunda 3.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Yasin Eski'nin aday olmadığı kongrede tek liste ile seçimlere gid

Kapaklı 10.02.2020 14:31:00 0
CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tarcan oldu

İlçe teşkilatında gerçekleştirilen genel kurul, 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Ardından divan kurulunun seçimine geçilen toplantıda divan başkanlığına CHP Kapaklı eski Gençlik Kolları Başkanı Değer Koç seçilirken; Ersin Sözer, Doğan Altıntaş ve Aziz Ergun ise divan üyesi oldu.

 

“ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

 

İlçe Başkanlığı seçim sürecinden bahseden Divan Başkanı Değer Koç “ İlçe kongre süreçlerimiz yaşanırken; Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, kişisel çıkar ve menfaatlerini gözeterek, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dil kullananlar oldu. Bu dili kullananlara bundan sonra müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Partimiz kongre takvimi açıklandıktan sonra, ana kademe ilçe kongrelerini Tekirdağ’ımızın tüm ilçelerinde tamamlamış bulunuyor. Bu vesileyle, tüm ilçelerimizde seçilmiş olan yeni yönetimleri tebrik ediyor, önce partimize sonra Tekirdağ’ımıza ve ülkemize hayırlar getirmelerini temenni ediyorum. Hiç bir siyasi partide göremeyeceğiniz demokrasi şöleni bugün gençlik ve kadın kolları kongrelerimizle devam ederken, gelecek haftalarda il kongrelerimiz ve ardından büyük kurultayımızla son bulacak. İlçe kongre süreçlerimiz yaşanırken; Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, kişisel çıkar ve menfaatlerini gözeterek, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dil kullananlar oldu. Bu dili kullananlara bundan sonra müsaade etmeyeceğiz! Birilerinin siyasi geleceğini tayin etmek için değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için çalışacağız. Dengelerle değil, değerlerimizle siyaset yapacağız. Ben isterdim ki bu süreçte; milletvekillerimiz tüm adaylarımıza eşit mesafede bulunsun, ayrım yapmasın, şeffaf ve demokratik bir seçim süreci olsun, ama maalesef olmadı.” şeklinde konuştu.

 

“YOL ARKADAŞI OLARAK GÖRMEK ZORUNDADIR”

 

Koç “ Artık birbirimize tutunarak yola devam edeceğiz. Parti içi seçimler bizim için kongre takviminin açıklanmasıyla başlar ve kongre günü son bulur. Çünkü bizler renklerini kongre günü bir kenara bırakmış ve yüreğinde gökkuşağı taşıyan, rengarenk insanlarız. Bu partinin seçilmişleri kimler olursa olsun; biz parti emekçileri, partimize hizmet etmek adına, geçmişte olduğu gibi; bugün de gönüllülük esasıyla çalışacağız. Seçilmiş olan yönetim kadroları da bu partiye emek vermek isteyen insanları kendine rakip olarak değil yol arkadaşı olarak görmek zorundadır” diye konuştu.

 

“VİCDANINA VE YÜREĞİNE DOKUNACAĞIZ”

 

Koç’un ardından konuşan  CHP Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Emir Tercan, gençlerin hayalinin, din, dil, ırk ve etnik köken ayrımının yapılmadığı bir Türkiye olduğunu kaydederek “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve Bursa nutkundan aldığımız yetki ve sorumlulukla ülkemizde ki saray rejimine karşı dik duruşumuzu göstermek zorundayız. Bizim hayalimiz din, dil, ırk ve etnik köken ayrımının yapılmadığı, insanların iyi kötü ayrımının, cebindeki para, altındaki araba ile ölçülmediği, kadınların giydiği kıyafet ile yargılanmadığı, kara kedinin rengi yüzünden dışlanmadığı, çocukların kırmızı elmalar gibi gülümsediği, mutlu bir gelecek, mutlu bir ülke hayalimizdir. Ekonomik krizin ve adaletsizliği hüküm sürdüğü ülkemizde özellikle genç arkadaşlarımız ülke sınırları dışında hayaller kuruyor. Bizler memleketimizi terk edip hasret türküleri söylemek istemiyoruz. Yapacağımız sosyal sorumluluk projeleri ile ilçemizdeki insanların vicdanına ve yüreğine dokunacağız. Gençlik kolları bu partinin yan kolu değil gücüdür. Partimize ve ilçe başkanlığına uzak kalmış arkadaşlarımızı mücadelenin içine davet edeceğiz. Kongremizin, hepimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

YENİ BAŞKAN TARCAN OLDU

 

Yapılan konuşmaların ardından partililer oy kullanmaya geçti. Tek liste ile gidilen 3.Olağan Genel Kurulunda Emir Tarcan Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi. Emir Tarcan başkanlığındaki yeni yönetimde Tayfun Akel, Salih Cepe, Aykut Çonke, Ayşenur Dursun, Ayça Esen, Tuğberk Kantürer, Şevket Kuduzçu, Nazım Tanrıverdi ve Selin Tuncay yer aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10