"Her karakterin farklı ve güzel özellikleri var"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'İnsan Tanıma Sanatı' seminerinde insanları tanıma yollarını anlatan Başakşehir Okulları Genel Müdürü Demirbaş, "Yapılan tüm araşt

Çerkezköy 13.02.2020 16:29:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Başakşehir Okulları işbirliğinde Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası’da 'İnsan Tanıma Sanatı' isimli seminer düzenlendi. ÇTSO Konferans Salonu'nda dün 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşen seminer, Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş ve Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Gamze Koçak tarafından verildi. Katılımcılara, "Kişiliğimiz Nasıl Oluşur?, Kişilikler ve Özellikleri, Kendimi Keşfediyorum, Farklı Kişilikleri Tanımanın ve Anlaşmanın Yolları" konuları hakkında bilgi verildi.

 

“BAŞKA BİRİ OLMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Tüm karakter tiplerinin birbirinden farklı olduğunu belirten  Başakşehir Okulları Genel Müdürü Demirbaş,"İnsanoğlu başka biri olmak için mücadele ediyor. Başka biri olmak için mücadele ederken kendi kişilik, kimlik ve karakterini bırakıp zor olan bir şey için mücadele ediyor aslında. Yapılan tüm araştırmalar ve incelemeler karakterlerin birbirinden çok farklı özelliklere sahip olduğunu ve hiçbir şekilde birinin diğerinden üstün olmadığını gösterdi. Her karakterin farklı ve güzel özellikleri var" diye konuştu.

 

KİŞİLİK OLUŞUMUNDAKİ ETKENLER

 

Kişiliğin oluşmasında genetik, aile, çevre, arkadaş ve eğitim etkenlerine dikkati çeken Genel Müdür Demirbaş, "Dört farklı kişilik var. Bunlar; Barışçıl-Soğukkanlı kişilik, Güçlü-Kolerik kişilik, Popüler-Optimist kişilik ve Mükemmeliyetçi-Melankolik kişiliktir" dedi. Dört gruba ayrılan kişilik özellilkerinden bahseden Demirbaş, "Barışçıl-Soğukkanlı kişilik toprak grubundadır. Bu kişiliğe sahip insanların gözlem yetenekleri çok iyi, hayal gücü zengin, arabulucular, objektif değerlendirmeler yapabiliyorlar ve uyumlular" dedi. Demirbaş Güçlü-Kolerik kişilik özelliklerini, "Bu kişilik ateş grubunu temsil ediyor. Bu kişiliğe sahip insanlar duygusuzdur. Empati kuramazlar, karşısında ağlanılırsa bunu zayıflık olarak görürler, bencildirler, asla pes etmezler ve hırslıdırlar” şeklinde anlattı.

 

POPÜLER-OPTİMİST KİŞİLİK

 

Popüler-Optimist kişiliğin ise hava grubunu temsil ettiğini söyleyen Demirbaş, ”Bu kişiler hava gibi değişkendirler. İletişimleri kuvvetli, konuşmayı seven, gezmeyi ve eğlenmeyi seven, abartılı anlatımlar kullanan, her şeyden çabuk bıkan insanlardır” dedi. Son olarak Mükemmeliyetçi-Melankolik kişilik özelliklerini ise  Genel Müdür Mehmet Demirbaş, "Mükemmeliyetçi kişilikteki insanlar dengelidir. Sanatsal özellikleri güçlüdür, iyi gözlemcidirler, planlama yapma özellikleri iyidir, pastel renkleri tercih ederler, entelektüel yapıdadırlar, naif ve kırılgandırlar ve empati yetenekleri gelişmiştir" ifadeleriyle anlattı. İnsanları tanımanın yolları hakkında da katılımcılara ipuçları veren Demirbaş, "İnsanları giyim renginden, davranışlarından, imzasından, yüz yapısından tanıyabilirsiniz" dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10