Trakya'nın ilk mahalle meclisi Reşadiye'de kuruldu

Çorlu Belediyesi ile Çorlu Kent Konseyi tarafından başlatılan mahalle meclisi projesi kapsamında pilot bölge seçilen Reşadiye Mahallesi'nde "Reşadiye Mahalle Meclisi" kuruldu. Trakya'da bir ilki gerçek

Tekirdağ 20.02.2020 13:20:00 0
Trakya

Çorlu Kent Konseyi Reşadiye Mahalle Meclisi toplantısı, Çorlu Kent Konseyi toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Trakya’nın ilk mahalle meclisi olma özelliğini taşıyan Reşadiye Mahalle Meclisi’nin Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü’nde gerçekleşen kuruluş toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Reşadiye Mahallesi Muhtarı Yelda Tuncer, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Çorlu Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Selçuk Küçüker, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Reşadiye Mahallesi azaları ile mahallede yer alan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

"ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Trakyamızda yine bir ilki gerçekleştirdik; Çorlu Kent Konseyi, Reşadiye Mahalle Muhtarlığı, mahallemizde yer alan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte Reşadiye Mahalle Meclisimizi hayata geçirdik. Demokrasinin vazgeçilmezi birlikte yönetim ilkesine olan inancımızla Çorlumuz için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Reşadiye Mahalle Meclisimizin çalışmalarıyla diğer tüm mahallelerimize örnek olacağına inanıyor, tüm katılımcılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

"TRAKYA'YA HAYIRLI OLSUN"

 

Pilot bölge seçilen Reşadiye Mahallesi'nde mahalle meclisini kurduklarını kaydeden Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz ise “Pilot bölge olarak seçtiğimiz Reşadiye Mahallemizde Mahalle Meclisimizi kurmuş bulunmaktayız. Çorlumuz ve Trakyamız için bir ilk olan Mahalle Meclisi’nin kuruluşunu gerçekleştirmemiz için Edirne Kent Konseyi Başkanımız Ziya Gökerküçük’ün daveti üzere Edirne’ye kadar gelerek bizlere tecrübeleri ve destekleri ile katkıda bulunan Bursa Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ile Eskişehir Odun Pazarı Kent Konseyi Başkanı Sayın İsmail Kumru’ya teşekkürü bir borç biliriz. Kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Reşadiye Mahalle Meclisi’mizin Çorlumuza ve Trakyamıza hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

 

“MAHALLEMİZ İÇİN EL ELE VERECEĞİZ”

 

Toplantıda söz alan Reşadiye Mahallesi Muhtarı Yelda Tunçer " Yapacağımız projeler ile mahallemizi daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Reşadiye Mahallemizde biz büyük bir aileyiz. El ele verip birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Toplantının son kısmında katılımcılar Reşadiye Mahallesi’ndeki alt yapı çalışmaları, tek yön olan cadde ve sokaklarda uyulmayan kurallar, sosyal aktivite yapılabilecek alanlar, mahalle ile ilgili geliştirilecek projeler hakkındaki görüşlerini belirtti.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10