Kapaklı Belediyesi bina kiraladı

2012 yılında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı bir taraftan kamu kurumlarını ilçeye kazandırırken, bir taraftan da bina sıkıntısına çözüm arıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafı

Kapaklı 20.02.2020 18:43:00 0
Kapaklı Belediyesi bina kiraladı

Her defasında para ve kaynak yokluğundan yakınan Kapaklı Belediyesi Kent Konseyi, Kadın ve Aile Müdürlüğü ve Sevgi Eli Mağazası bünyesinde hizmet verecek birimler için belediye hizmet binasında yer olmayınca İsmetpaşa Mahallesi'nde Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Dr. Remzi Garip'e ait olduğu kaydedilen binayı kiralama usulüyle aylık 25 bin TL'ye kiraladı.

 

"KÜLTÜR MERKEZİNİ İSTEDİK"

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin " Kültür Merkezi'ni en başından beri takip ediyoruz. Kültürel ve kadınlarımıza yönelik belediyede müdürlükler kurduk. Mevcut binamız yeterli değil, emlak bürosunu belediyeden kaldırmak istiyoruz. Belediyeki birimleri başka yere kaldırmak istiyoruz. Yeni kurulan müdürlükler için yer yok. Kültür merkezinin teslimat süresi uzadı ve en sonunda açıldı. Ama hali hazırda bu binada çalışmalar devam ediyor. Kadir Başkan'dan bu binayı size komple veririz sözünü almıştık. Büyükşehir Belediyesi'nin daire başkanları ve bizim belediye başkanları yaptıkları toplantıda mutabık kalamadılar. Devrini değil tahsisini yapalım dedik. Kadir Albayrak binanın Kapaklı Belediyesi'ne devri için meclise önerge vereceklerini söyledi. Kendisi hala düşünce aşamasında ve bununla ilgili sıcak gelişme yok" dedi.

 

"25 BİN TL'YE KİRALADIK"

 

Çetin" Uzun zamandır Büyükşehir Belediyesi'nden Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'ni talep ettiğim için iş uzadı. Müdürlüklerdeki arkadaşlar çalışmalar yapmak istiyorlar. Yakın zamanda çocuk kütüphanesi, bebek kütüphanesi gibi iki farklı projeyi hayata geçireceğiz. Kültür Merkezi bize teslim edilmediği için yer arama mecburiyetinde kaldık. İsmetpaşa Mahalllesi'nde aylık 25 bin TL'lik binayı kiraladık. Şu an kirada bulunan Kent Konseyimiz ve Sevgi Eli Mağazamızı da bu binamıza taşıyacak, bu şekilde elde ettiğimiz tasarrufla da bu binanın kirasını ödeyeceğiz. Eğer Kültür Merkezi Belediyemize tahsis edilirse de ilerleyen zamanlarda bu birimlerimizi Kültür Merkezimize taşımayı planlıyoruz.Yaptıklarımız Kültür Merkezi'nin içinde yapılması gereken faaliyetlerdir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yerin devrine sıcak bakıyor. Biz devrini beklerken projeleri hayata geçiremeyecek duruma geldik" dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10