Aygun:Saman fiyatları altınla yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi  Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun saman ithalatını yalanlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a doğru bilgi verilmediğini kaydetti. Saman fiyatlarının şu anda altı

Tekirdağ 21.02.2020 12:40:00 0
Aygun:Saman fiyatları altınla yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun saman ithalatına ilişkin açıklamasının bütçe görüşmelerinde vekillerin sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından doğrulandığını anımsattı. Aygun, Bakan Pakdemirli’nin “Türkiye'nin saman üretimi 25 milyon tondur, 15 milyon tonu hayvancılıkta kullanılır. Bu sene 7 bin 370 ton saman ihraç etmişiz. Bir yılda 9 bin ton ithal edilmiş. Adam ucuz bulmuş getirmiş. Adama gem mi vuracağız?” sözlerini anımsattı. Bu açıklamanın Türkiye’de yaşanan saman krizini doğruladığını belirten Aygun, “Bakan mı doğru söylüyor Cumhurbaşkanı mı doğru söylüyor? İki farklı açıklama. Cumhurbaşkanına yanlış bilgi veriliyor. Şu anda saman fiyatları altınla yarışıyor, saman karaborsada, fiyatlar uçuyor” açıklamasında bulundu.

 

"ÜRETİMİ DE ÇİFTÇİYİ DE BİTİRDİLER"

 

“İsviçre'den kilosu 200 liraya ithal edilen ürünün adı hububat kapçığıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanlış bilgi verildiğini söyleyen Aygun, “Çiftçi artık perişan durumda, hayvanına yedirecek bir şey bulamıyor. Hayvanına ne bulursa onu yediriyor. Hububat kapçığı yediriyor. Samanla aynı şey… Üretimi de çiftçiyi de bitirdiler” eleştirisini yaptı.

 

SAMAN FİYATLARI UÇUYOR

 

Tekirdağ’da samanın balya fiyatının harman döneminde 6-7 lira olduğunu, şu anda 18-19 liraya çıktığını, bu fiyatın İzmir’de ise 25 lira olduğunu kaydeden Aygun, “Saman fiyatları, enflasyonun çok üzerinde artmıştır. Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızı İzmir’e davet ediyor, ama gitmeden önce saman fiyatlarını gözden geçirsin” diye konuştu. Aygun, 2019 yılında 19.5 milyon ton buğday üretimi olduğunu vurgulayarak, “Buğday üretim miktarımız 2002 yılında 19.5 milyon tondur. Ama 2002 yılında nüfus 65 milyondu, şimdi 84 milyon. Tarım yerinde sayıyor, hayvancılığı, çiftçiliği bitirdiler. Köye göç dediler. Köye göç edenleri de artık bitiriyorlar” eleştirilerini yaptı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10