Ortaokul öğrencileri Türk-Macar Kültür Evi'ni gezdi

Süleymanpaşa'da ortaokul öğrencileri restorasyonu tamamlanan Türk-Macar Kültür Evi'ni ziyaret ederek "Türklere Güvendiler" adlı belgeseli izledi.

Çerkezköy 21.02.2020 15:06:00 0
Ortaokul öğrencileri Türk-Macar Kültür Evi

Türk-Macar Kültür Evi gezsi Süleymanpaşa’da 26 Ortaöğretimokulu öğrencilerine yönelik düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Miras Atölyesi 1. Etap Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Türk-Macar Kültür Evi’ni ortaöğretim öğrencilerine kapılarını açtı. Kültür Evi’nde, "Türklere Güvendiler" adlı belgeselin gösterimini ortaokul öğrencileri ilgiyle izledi. Belgeselde, Emekli büyükelçi Ender Arat'a ait `'Türklere Güvendiler'' adlı belgesel, Kont Csaky Mihaly'nin 1757 yılında vefatına kadar yaşadığı Türk- Macar Kültür Evini, Prens II. Ferenc Rakoczi ile beraberindekilerin sürgün yıllarını ve olayların tarihsel gelişimi anlatılıyor. İlki 10 Şubat'ta gerçekleştirilen gösterimler, 27 Şubat'a kadar hafta içi saat 10.00 ve 14.00'te gerçekleşecek.

 

“FARKLI KÜLTÜRLERE KUCAK AÇTIĞINI ÖĞRENECEKLER”

 

Prens II. Ferenc Rakoczi'nin Tekirdağ tarihinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Prens II. Ferenc Rakoczi ve beraberinde Osmanlı topraklarına gelen Kont Csaky Mihaly günümüzde artık bizden biri haline gelmiştir. Gerek bu hatırayı yaşatmak gerekse de temelleri yüzyıllar öncesinde atılan saygıdeğer dostluğa güç kazandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Türk-Macar Kültür Evi'nin kapılarını öğrencilerimize açtığımız için çok mutluyum. Gösterimi gerçekleştirilen "Türklere Güvendiler" belgeseli ile öğrencilerimiz de Prens II. Ferenc Rakoczi ve Tekirdağ'ın farklı kültürlere tarihten bu yana nasıl kucak açtığını öğrenmiş olacaklar." dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10