Çorlu'nun enerji verimliliği projesi kabul edildi 

Çorlu Belediyesi'nin Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi'ne (YEVDES) yaptığı başvuru kabul edildi. Enerji ve enerji verimliliği konusunu yakından takip ettiklerini aktaran Çorlu Belediye Başkan?

Çorlu 23.02.2020 13:41:00 0
Çorlu

Avrupa Birliği etkin kaynak kullanımı ilkeleri doğrultusunda, enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla başlatılan Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) başvuru sonuçları açıklandı. Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün yaptığı başvuru, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin incelemesi sonucunda Türkiye genelindeki çok sayıda başvuru arasından destek alacak olan 160 proje içinden ilk 40'a girerek 35'inci sırada yer aldı. Enerji verimliliği konusunda dünyadaki ve Türkiye'de ki çalışmaları takip ettiklerini ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi'ne ait tüm tesislerde proje kapsamında çalışma yürüteceklerini söyledi.

 

"207 KURUM TARAFINDAN BAŞVURU YAPILMIŞTI"

 

Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda belediye olarak çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Sarıkurt, "Avrupa Birliği nezdinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen YEVDES projesi kapsamında Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile ilgili olarak çalışma başlattık ve Bakanlığa başvuruda bulunduk. Proje kapsamında sağlanacak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında eğitimler, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere 63’ü üniversite, 144’ü belediye olmak üzere 207 kurum tarafından başvuru yapılmıştı." dedi.

 

"BAKANLIK YETKİLİLERİ İNCELEMELERDE BULUNDU"

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Bakanlık yetkililerinin Çorlu'da incelemerde bulunduğunu aktaran Başkan Sarıkurt, "Bakanlık 80 yenilenebilir enerji ve 80 enerji verimliliği projesi olmak üzere toplam 160 projeye teknik destek çalışmaları kapsamında Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Plenti'nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonunda destek alacak kurumlar, mevcut enerji yönetim pratikleri, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında geçmiş proje deneyimleri, operasyonel ve finansal kapasite, proje sonuçlarının yaygınlaştırılabilirliği, enerji tasarrufu potansiyeli, enerji yoğunluğu ve bölgesel dağılım gibi kriterlerin değerlendirildiği bir puanlama sistemiyle belirlendi." diye konuştu.

 

"PROJEMİZ İLK 40 ARASINDA YER ALDI"

 

Çorlu Belediyesi'nin enerji verimliliği konusunda yapılan değerlendirme sonucunda ilk 40 proje arasından 35'inci sırada yer aldığını kaydeden Başkan Sarıkurt, "Bundan sonraki süreci Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz yürütecek. YEVDES projesi alanında eğitimler, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere gelen heyet ile birlikte yapılacak iş ve işlemler müdürlüğümüz bünyesinde ilgili bakanlık nezdinde sürdürülecek." ifadelerini kullandı.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10