CHP Tekirdağ İl Başkanı Saygın oldu

Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi tek adayla gidilen 37. Olağan Kongresi'ni Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. Seçimlere tek liste ile giren Şener Zeynel Saygın oy kullanan delegelerin hepsinin oyunu alarak CHP Tekird

Tekirdağ 23.02.2020 16:50:00 0
CHP Tekirdağ İl Başkanı Saygın oldu

CHP Tekirdağ 37. Olağan İl Kongresi, dün saat 10.00’da Tekirdağ Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. Şener Zeynel Saygın’ın tek aday olduğu 37. Olağan İl Kongresi, İl kongre gündeminin okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede, 612 delege oy kullanarak önümüzdeki 2 yıl içinde hizmet verecek il başkanını ve il yönetim kurulunu belirledi. Kongre’de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör ve CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve partililer hazır bulundu.

 

“BIÇAK, MİLLETİMİZİN KEMİĞİNİ DELİYOR”

 

Kongrede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Kongre konuşmasına, 37. Olağan İl Kongresi’nin partisinin iktidar yolunda önünü açacağına olan inancını ifade ederek başladı. 2019 yılında yapılan 31 Mart ve tekrar ettirilen 23 Haziran İstanbul seçimlerinde parti olarak büyük zafer kazandıklarını hatırlatan Öztrak, “Milletin dertlerine derman olacak adres CHP'dir. Hepimiz iktidar olma ciddiyet ve sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bıçak, milletimizin kemiğini deliyor. Bir yanda yaşanan ekonomik buhran diğer yanda Suriye'de büyüyen ateş çemberi, milletimizi bunalttıkça bunaltıyor." dedi.

 


“MEMLEKETİMİN ÇİFTÇİSİ BU MİLLETİ RAHAT RAHAT DOYURUR”

Trakya bölgesi ve Türkiye’de tarım arazilerinin ekilmediğini söyleyerek tarıma olan yatırımların azlığından bahseden Öztrak konuşmasını, "Geçen yıl soya ithalatı için 988 milyon dolar ve mısır ithalatı için ise 703 milyon dolar ödeyerek Brezilya, Ukrayna, Romanya ve Rusya çiftçisini sevindirdik. Bir de samanı ithal edip ondan sonrada bilgiçlik taslıyorlar. Çiftçime primini düzgün ver, mazot, gübre desteğini düzgün yap bu memleketin toprakları, çiftçisi bu milleti rahat rahat doyurur." şeklinde ifadeler ile sürdürdü.

 

”İKTİDARIN SİYASETİ ÇÖZÜM OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

 

CHP kurultayının ana temasının iktidar olmak olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ise "Ülkenin 18 yıllık iktidardan kurtulmasını hep birlikte başaracağız. Bu iktidar döneminde maalesef Türkiye'nin hemen hemen hiçbir sorunu çözülmemiştir. İktidarın siyaseti çözüm olmaktan çıkmıştır.  Türkiye'nin bu şekilde devam etmesi mümkün değil. Bunların hepsini çözecek olan CHP'dir. CHP'liler sizden başka umut yok. Halk bu dönemde özellikle bizden iktidar olmamızı ve çözümler üretmemizi bekliyor" dedi.

 

BAŞKAN AKAY: BU ÇATI ALTINDA AYRILIK NEDİR BİLMEDİM

 

Kongrede konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasına “Çerkezköy Belediye Başkanı sıfatını 2. defa elde etmiş bir kardeşiniz olarak buraya geliyorum” diyerek başladı. CHP ailesinin fertleri olarak bir arada bulunduklarını sözlerine ekleyen Vahap Akay, asıl dertlerinin ve uğraşlarının partilerini iktidara ulaştıracak çalışmalar olması gerektiğini dile getirdi. Akay,  “Derdimiz tasamız partimizin 2019’da 4 belediyeyi nasıl kaybettiğini düşünmek ve bu hataların nasıl yapıldığını konuşmak olmalıydı. Ancak birlik ve beraberlik nutukları atarak, ayrılıkları ayrışmaları konuşarak ayrışmalardan uzak olalım diyerek ayrıştırmanın feriştahını yapan bu kürsüden konuşanlara sesleniyorum. Bu çatı altında hiçbir zaman ayrılık nedir, ayrıcalık nedir bilmezdim. Bir tarihten sonra öğrendik bunları. Maalesef birileri CHP’yi nasıl iktidara getiririz, nasıl mücadele ederiz demek yerine ‘ben CHP’den nasıl sebeplenirim. Kendime nasıl siyasi bir cephe elde ederimin’ maalesef çalışmasını yaptılar.” diyerek eleştirilerde bulundu.

“İKTİDARI KAZIYA KAZIYA ELDE ETTİK”

 

Ayrıştırıcılık yapanlara eleştirilerini Çerkezköy’de CHP’nin ilçe örgütü ile verdikleri iktidar mücadelesini örnek göstererek devam ettiren Vahap Akay, “Bugün bahsettiğim kişiler bazı sıfatlarını CHP üzerinden elde etmiş olabilirler. Fakat bu gidiş doğru bir gidiş değil. Bugün burada CHP’nin Çerkezköy ilçesinde 15 bin farklardan 5 bin fark atarak yerel iktidarı kazanan bir kardeşiniz olarak konuşuyorum. Biz bunları Çerkezköy’deki emekçi örgütümüz ile yaptık. İktidarı kazıya kazıya elde ettik. Birlik beraberlik dayanışma nasıl sağlanır bunları sağlayarak buralara geldik. Ayrışmaları, kavgaları bir kenara attık yüzde 50’nin üzerinde oy ile CHP’nin Çerkezköy’deki bayrağını dalgalandırdık.” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASİ GELECEK HESAPLARINI YAPMA ADRESİ BU MİKROFON DEĞİLDİR”

 

6 seçim geçirdiğini ve belediye başkanı olarak bütün çalışmalarda yer aldığını sözlerine ekleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Birileri bütün Tekirdağ’ı kendilerine göre dizayn etmeye kalkmasın. Dizaynın sahibi 600 tane il kongre delegesi. İster aday çıkartır, isteğini yazar. Hiç kimse delegenin özgür iradesi üzerinden konuşmaya çabalamasın. Yön vermeye çalışmalar benim dediğim olsun demeler Tekirdağ’da yerel seçimlerde kayıplara neden oldu. Kapaklı, Süleymanpaşa, Marmaraereğlisi ve Hayrabolu’yu kaybettik. Ben ayrışmaların ne olduğunu birilerinden öğrendim ancak o ayrıştırmaları yapmadım ve partideki herkesi birbirine yaklaştırmak için çalıştım. Kişilerin siyasi gelecek hesaplarını yapma adresi bu mikrofon değildir. Bir daha olmamasını temenni ediyorum. Bir tek yolumuz var 2023’de CHP’nin iktidarı için beraber çalışmak ve ardından 2024’de 12-0’ı bir daha sağlamak” ifadeleri ile tamamladı.

 

YENİ YÖNETİM

 

Konuşmaların ardından delegeler sandık başına gitti. Saat 17.00'ye kadar süren oy verme işlemenin ardından seçimlere tek liste ile giren Şenel Zeynel Saygın İl Başkanlığına seçildi. Şenel Zeynel Saygın başkanlığındaki yeni yönetimde; Halil Akın, Ahmet Aldoğan, Kemal Armutlu, Hasan Aydık, Oğuz Aydın, Cenk Boduç, Hasan Bulut, Mehmet Bulutlar, Nesrin Cabbar, Engin Camcı, Oğuz Çakmak, Oral Çelikkol, Emel Değirmenci, Cem Gençtürk, Sabri Işık, Özlem Kaplan, Birgül Kemiksiz, Telat Keskin, Ali Kılıç, Arslan Kıray, Okan Kutlar, Selahaddin Milli, Süleyman Mutlu, Filiz Öregen, Meral Özdemir, Fethi Özüyaman, Birol Öztürk, Ali Özyürek, Yasutay Sağdıç, Melike Sezgün, Şenol Özgür Taşmerdivenli, Abdül Taşyasan, Vedat Turunç, Hüseyin Uysal, Mustafa Yalçın ve Ersin Yavuz yer aldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10