İYİ Parti İlçe Başkanlığına Erseçkin seçildi

İYİ Parti Çerkezköy 2'inci Olağan Kongresi Pazar günü  Güneşler Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Yasemin Altın Erseçkin mavi, Ahmet Görür ise sarı liste

Çerkezköy 23.02.2020 17:27:00 0
İYİ Parti İlçe Başkanlığına Erseçkin seçildi

Kongreye  TBMM Katip Üyesi ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili  Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya ve yönetim kurulu üyeleri,  İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, tüm ilçelerin yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Kongrede Divan Başkanlığı'na TBMM katip Üyesi ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili  Enez Kaplan, katip üyeliklerine Kazım Rıfkı Ayan, Günay Küp, Adnan Zazaoğlu ve Engin Yazar seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Atmaca  faaliyet raporunu ardından mali raporu okudu. Her iki gündem maddesi de ayrı ayrı oylamaya sunularak oybirliği ile kabul edildi.

 

 

"PARTİ KURAMAZ DEDİLER KURDUK"

 

Raporların okunup ibra edilmesinin ardından İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya konuşma gerçekleştirdi. Alkaya, düğün havasında kongre gerçekleştirdiklerini  belirterek,  “Kongreler bizim için düğün ve toydur. Birden fazla aday olurken bile biri kazanmış diğerleri kaybetmiş olmuyor. Kongremiz Çerkezköyümüze hayırlı uğurlu olsun. Partimizde Çerkezköy’de bugüne kadar görev yapmış tüm yönetim kurulu üyelerimize ve parti üyesi arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zor şartlarda görevi devralan mevcut yönetime de çok teşekkür ediyorum. Kendisi hem bir anne hem de bir iş kadını olarak yorulmadan yılmadan Genel Başkanımızın cesaretiyle yollarına devam ettiler. Kendilerine bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. İlçe toplantılarımız her zaman şenlik havasında geçmektedir. 25 Ekim 2017’de kurulan partimiz, iki buçuk yıllık süreçte zorluklarla karşılaştı. Miting yapmak istedik izin vermediler, elektriklerimizi kestiler daha çok bağırdık. Ne yaptılarsa halkın çığlığını duyurduk. Parti kuramaz dediler kurduk, bir araya gelemez dediler geldik, şimdi de iktidar olamaz diyorlar inşallah iktidar da olacağız. Dış politikalarda itibarımız düşüyor. Ülkece tek adam rejimi ile karşı karşıyız. Çok acil parlamenter sistemine geçmemiz lazım. Yüzde 51 oy almış birinin eline ülke teslim edilemez. Bu sadece Recep Tayyip Erdoğan değil, bir başkası da olsa yine karşı çıkacağız. 2021 kongresi ülkeyi kurtaracak parlamenter sistemin kapısını aralayacak bir kongredir. Cesurlar bu süreci tamamlayıp  geleceğe daha iyi bakacağız.” dedi.

 

 

"ŞEFFAF VE DÜRÜS YÖNETİM İÇİN TALİBİM"

 

Alkaya’nın ardından konuşan  Sarı listeden İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkan Adayı olan Ahmet Görür, "İYİ Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı kurucularından biriyim. Yıkıcı değil yapıcı, birleştirici ve herkesi kucaklayarak dürüst bir yönetim için arkadaşlarımla beraber göreve talip olduk. Herkesin sesine ses olup, geleceğin Türkiye’si için Tekirdağ için, Çerkezköy için partimizde yer alan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.kongremizin hayırlı olmasını diliyor, diğer aday arkadaşımada başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Görür'ün ardından mavi liste adayı mevcut başkan Yasemin Altın Erseçkin konuşma yaptı. Erseçkin, görevi süresince kendisine  her zaman destek olan ailesine ve parti yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yasemin Altın  Erseçkin, “Evimizden, çocuklarımızdan, eşimizden devamlı feragat ederek  partimizi iyi yerlere getirmek içim bu görevi özverili bir şekilde yaptık. Bu süreçte bana destek olan eşime, çocuklarıma annelik yapan anneme ve  babama çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü daha yönetim kurulu üyelerime ediyorum. Çünkü onlarda ailemizin bir parçası. Hepsi haklarını bize helal etsinler. Bizim amacımız Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak ve ülkemizi yeniden parlamenter sisteme kavuşturmak. Yemeden, içmeden, hastalanmadan yılmadan bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde de Millet İttifakı olarak  seçimi kazanmaya destek olduk ve bir de belediye meclis üyemiz oldu. İnşallah kongremiz partimize, ülkemize,Tekirdağımıza, Çerkezköyümüze hayırlı olur.” dedi. 

 

KAPLAN GÖRÜR'ÜN LİSTESİNİ ELEŞTİRDİ

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Meclis Katip Üyesi Enez Kaplan, yönetim kurulu hazır bulunmayan başkan adayı  Ahmet Görür’e sert tepki gösterdi. Sarı listenin yönetim kurulu üyelerine çıkışan Kaplan, kongresine gelmeyen sahip çıkmayan yönetim kurulu üyesi partimizi nasıl temsil etsin.” diyerek sert konuştu. Kaplan, “Burada AK Parti’yi eleştirecektik ama kalkıp kendimizi eleştirdik. Birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim kongremize biraz daha saygılı olalım" dedi.

 

“BECERİKSİZ İDARECİLER YÜZÜNDEN 94 KİŞİ VEFAT ETTİ”

 

Meclisteki çalışmalarından bahseden Kaplan, “2 bin 160 soru önergesi 299 araştırma 299 Kanun teklifi verdik. Sizleri her konuda temsil ettik. AK Parti iktidara gelirken ‘yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla’ geldi. Şimdi de bu durum böyle devam ediyor. AK Parti’nin neresine baksan tam bir fiyasko. Geldikleri 3Y’ide kendileri yapıyor. Yılbaşından bu yana başımızdan felaketler eksik olmuyor. Van’da beceriksiz idareciler yüzünden 94 kişi vefat etti milli yas ilan edemedik. Ama Arap şeyhi öldüğünde milli yas ilan ettik. Bakın ülkede 700 bin çiftçi şuan çiftçilik yapmıyor. 5 bin küsür esnaf kepenk kapattı. Üniversite mezunu üç kişiden biri işsiz. Gıda harcamalarında durumumuz ortada. Elektrik, doğal gaza gelen zamları biliyoruz. İşçi, esnaf, halk hepsi perişan ama bakıyorsunuz oyu onlar alıyor" dedi.

 

 “İKTİDAR OLACAĞIZ”

 

İktidar partisi eleştirilerini sürdüren Kaplan, konuşmasının devamın parti içinde birlik ve beraberliğe önem verilmesini ifade ederek İYİ Parti'yi Türkiye’nin geleceği için iktidar partisi yapmak istediklerini ve bunun için çok çalışacaklarını söyledi. İki adaya da başarılar dileyen Kaplan, kongrenin hayırlı olması temennisi ile konuşmasını tamamladı.

 

LİSTEDEN İSTİFA ETTİLER

 

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Sarı Liste Ahmet Görür’ün yönetim kurulu listesinde olan Şerafettin İlhan ve Hakan Kahraman bilgileri haricinde listeye yazıldıkları için sarı listeden istifa ettiler. İstifa edenlerin yerine ise yedek listeden isimler yazıldı. 217 delegenin oy kullandığı seçimlerde 173 oy alan mevcut başkan Erseçkin güven tazelerken, rakibi Ahmet Görür ise 41 oyda kaldı. Kongrede üç oy ise geçersiz sayıldı. 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Yeniden başkanlığa seçilen Erseçkin'in yönetiminde Engin Yazar, Adnan Zazaoğlu, Korhan Armağan Gökpınar, Süleyman Günel, Fuat Yılmaz, Cüneyt Avcı, Mustafa Karaca, Erkan Yılmaz, Orhan Çelik, Nurettin Atmaca, Fitnat Cihangir, Kadriye Köksal, Yasemin Çay, Başak  Aslan, Ayşe İnci, Gülbin Tunalı, Özlem Balta, Ferdi Doğan, Zeki Bağcı, Serkan Avcı, Özcan Cengiz, Cemal Durmuş, Emine Balaban, Nihal Altın, Alpay Uluğ, Yusuf Yıldırım, Erdem Çalışkan, Mehmet Şaha ve Ender Evge yer aldı. Kongrede yeniden güven tazeleyen Erseçkin, partililere teşekkür ederek yeni dönemde güzel çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10