Sınıf, atölye, kütüphane ve konferans salonunun açılışı yapıldı

Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hizmete giren 150 kişilik konferans salonu, 9 atölye ve bir adet zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Kapaklı 26.02.2020 17:28:00 0
Sınıf, atölye, kütüphane ve konferans salonunun açılışı yapıldı

Dün saat 14.30'da gerçekleştirilen açılışa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çisem Uslu, Kapaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferya Çolak, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programın açılış konuşmasını Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Furkan Bayındır gerçekleştirdi. Bayındır "  Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamış bulunmaktadır. 30 tane öğretmenimiz, 17 tane atölyemiz ve 14 tane sınıfımız mevcuttur. 280 tane öğrenciye hizmet vermekteyiz. Ben 2019 yılı Ekim ayında görevime atanmış bulunmaktayım. Programımız Ekim ayından bu döneme kadar geçen sürede okulumuzda yaptığımız yenilikleri göstermek içindir. Bunda emeği geçen Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi iletiyorum. Okulumuzdaki eğitim kalitesini elimizden geldiğince bir çıta yukarıya yükseltmeye çalıştık. Programımız bu çabalarımızı size göstermek içindir" dedi.

 

 

"DÖNER SERMAYEYİ AÇACAĞIZ"

 

Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ilçenin güzide okullarından birisi olduğunu kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz " Henüz üçüncü yılını doldurmuş bu okulumuzda, yeni okul müdürümüzün atanması ile birlikte bir takım çalışmalara başladık. Bu çalışmalar neticesinde sizin öncülüğünüzde çok iyi mesafeler aldık. Okulumuz bir mesleki teknik Anadolu lisesi ve şuan 9,10 ve 11. sınıflar var 12. sınıflar yok. Yani ilk mezunlarını seneye verecek. Dolayısıyla 12. Sınıflar olduğunda okulumuzda döner sermayeyi açacağız. Bu sermaye kapsamında kimya teknoloji sınıflarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarımızın temizlik malzemesini karşılamayı düşünüyoruz. Yine moda ve tasarım bölümü ile bez çanta ile üreteceğiz belki de büyük market zincirlerinin çantalarını biz üreteceğiz. Bu tip uygulamalarla bu okulumuzu üretimin içinde bir okul yapmak istiyoruz. Bölgemizde bulunan işletmelerle entegrasyonu sağlayıp mezun öğrencilerimize de istihdam oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

 

"EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ"

 

Yerel yönetimler olarak eğitimin her zaman yanında olduklarını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin" Kapaklı çok değişik bir yer, sorunlarımız ve sıkıntılarımız çok. Bu sıkıntılar içerisinde bir mücadele ruhu var. Tekirdağ genelinde ilçemizde işlemeye hazır bir hammaddemiz var. Bunu doğru işlemeliyiz. Sağ olsun İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda ciddi çaba sarf ediyor. Bizler de yerel yönetimler olarak her zaman eğitime önem verdik. Öğrencilerimize sadece üniversite hedefi koymuyoruz, tüm etkinliklere katmayı hayal ediyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz kitap fuarı, satranç turnuvalarımız ve birçok etkinlikle öğrencilerimize iyi bir eğitim sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

 

"YENİ OKUL KAZANDIRILACAK"

 

Çetin "  Bugün yine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş adamını ziyaret ettim ve Karaağaç’taki bir alana 24 derslikli bir okul yapma sözü aldım. İlçemiz büyüyor, büyürken ihtiyaçları da çoğalıyor. Özellikle genç bir ilçe olduğumuz için gençlerimize daha çok önem vermeliyiz. Eğitim ve öğretimin ötesinde işler yapmamız gerekiyor. Gençlerimize sevgiyi, saygıyı, ezan ve bayrak aşkını; değerler eğitimini vermemiz gerekiyor. Ben belediye başkanı olarak gençlerimizin bir ağabeyi olarak her zaman arkalarındayım" dedi.

 

AÇILIŞLARI YAPILDI

 

Konuşmaların ardından 2019 yılı Ekim ayından bu yana okulda yapılan faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterisi sunuldu. Programda daha sonra 150 kişilik Konferans Salonu’nun kurdelesi kesilerek faaliyete açıldı. Programın devamında protokol mensupları tarafından 2 Gıda Teknoloji Atölyesi, 2 Kimya Teknoloji Atölyesi, 2 Tasarım Teknoloji Atölyesi, 2 Moda Tasarım Atölyesi, 1 Matematik Sınıfı Atölyesi ve 1 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane’nin kurdeleleri kesilerek öğrencilerin kullanımına açıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10