Helva dağıtarak vatandaşların kandilini kutladılar

Üç ayların başlangıcının habercisi Regaip Kandili nedeniyle Çerkezköy TSD üyeleri ve Başkanı Gülnur Kocaçınar Çerkezköylülere helva dağıtarak kandillerini kutladı.

Çerkezköy 27.02.2020 16:31:00 0
Helva dağıtarak vatandaşların kandilini kutladılar

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi Başkanı Gülnur Kocaçınar ve dernek üyeleri Regaip Kandili dolayısıyla kendi pişirdikleri helvaları dernek binası önünde stant açarak Çerkezköylülere dağıttı.

 

 

“GÜN BOYUNCA BİN ADET HELVA DAĞITACAĞIZ”

 

Başkan Gülnur Kocaçınar ve dernek üyeleri standın önünden geçen vatandaşlara helva ikram ederek Regaip Kandili’ni kutladı. Çerkezköy TSD olarak gerçekleştirdikleri kandik etkinliği hakkında Başkan Kocaçınar, “Kandil, ritüellerimize ve inançlarımıza göre dualar ettiğimiz, sadaka verdiğimiz ve çevremizdeki insanlara ikramda bulunarak inançlarımızı yerine getirdiğimiz günlerden biri. Hazır bir şey alıp dağıtmak istemedik. Kapı kapı da gezmek istemedik. Dernekteki arkadaşlarla yine usulüne uygun abdestiyle, Kuran-ı Kerim okuyarak helvalarımızı kendimiz yaptık. Kandil kutlaması yapıyoruz. Öğleden önce 500 adet dağıttık. Öğleden sonra da esnaflarımıza 500 tane helva dağıtacağız.  Allah kabul etsin. Herkesin Regaip Kandilini kutluyorum.” diyerek duygu ve düşüncelerini aktardı.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10