İdlib şehidi Nihat Kara son yolculuğuna uğurlandı 

İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan piyade uzman onbaşı Nihat Kara için baba ocağı Saray'ın Büyükyoncalı Mahallesinde cenaze töreni düzenlendi. Tören için çevre il v

Çerkezköy 29.02.2020 17:10:00 0
İdlib şehidi Nihat Kara son yolculuğuna uğurlandı 

Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed rejiminin hava saldırıları sonucu şehit olan Saraylı Piyade Onbaşı Nihat Kara Saray Devlet Hastanesindeki işlemlerinin ardından baba ocağına getirildi. Babaocağında bekleyen binlerce kişi şehidini bağrına basarken, anne İhbar Kara oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Babaocağında alınan helalliğin ardından şehidin naaşı Büyükyoncalı Mahallesi Aziziye Mahallesi Yeni camiine  tekbirlerle getirildi.  Cenazede şehidin annesi İhbar Kara ve babası Kemal Kara ile yakınları taziyeleri kabul etti. Cenazede 112 acil sağlık ekipleri de hazır bekletilirken, şehidin anne ve babasın zorlukla ayakta durabildi.

 

 

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP'TA KATILDI 

 

Cenazeye TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ile Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ile İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin İlçe Belediye Başkanları, Askeri Erkan ve yaklaşık 20 bin vatandaş katıldı.
 

 

 

BUGÜN DÜĞÜNÜMÜZ VAR 

 

Cenazede konuşan şehidin abisi Suat Kara bugün ailesinin düğün günü olduğunu kaydederek " Allah hepinizden razı olsun. Uzak yakın demediniz bugünümüzde bizi yalnız bırakmadınız. Biz bugünü düğün günü ilan ettik kendimize. Benim kardeşim kandil gecesi şehit edildi. Elhamdülillah bir cuma gecesiydi. Bunlar çok büyük nimetlerdir. Her babayiğide nasip olacak şeyler değildir. Benim kardeşim, büyük küffarla mücadele ederken şehit oldu. pkk, ypg gibi  arta kalmışlarla değil, küffarın düşmanın büyüğü ile mücadele ederken şehit oldu. Allahımız ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor, 'Müminlerden canları ve malları karşılığında cenneti satmıştır. Kim ki, Allah yolunca mücadele eder, çarpışır düşmanı öldürür veya kendisi şehit olursa Allah ona müjdelediği cenneti verecektir' Biz Allah'a iman etmiş insanlarız. Elhamdülillah, Allah bilincimiz yerindedir. Bizi biz yapan Allah bilincimizdir. Bize veren, aldı onu Elhamdülillah. Sanki biz dünyadayken şehidimize daha iyisini mi verecektik. Allah onlara cenneti müjdelemiş. Bizim istirhamımız, dualarınızda kardeşimi esirgemeyin. Yere düşen kanı hürmetine Allah onu cennetlik, bizi de onunla beraber eylesin. Peygamber efendimizin sofrasında yeyip, içmeyi nasip eylesin. Burada bir olduk, ahirette de bizi bir eylesin. Kardeşimize doyamadık, gül gibiydi. Allah ahirette doyursun. Biz, kardeşimle güzel ezan okuma yarışması yapardık, yetmedi kuran kursunda okurken ben 1 sene 1 ayda hafız oldum, o da bana bakıp sen Rahman suresini kaç günde ezberledin diye soruyordu. Ben senden daha çabuk ezberleyeceğim diyordu. Meğerse o bizi çoktan geçmiş. Rasulayn harekatında kardeşim yaralandı. Geldi ve tekrar gitti. Geri dönmek istedi, isteseydi gitmezdi ama silah arkadaşlarını yalnız bırakmak istemedi." dedi.

 

HESABI SORULACAK

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop ise cenaze namazı ardından konuştu. Başkan Şentop, "Bugün burada Nihat Kara kardeşimizin cenazesi için bir araya geldik. Memleketimiz için acı bir gün. Şehitlerimiz var farklı şehirlerde. Kalplerimize, yüreklerimize acı ateş düştü. Bu acıyı ancak Cenab-ı Hakkın vereceği rahmet durdurabilir. Böyle şerefli, izzetli bir ölümü canabı hak herkese nasip etsin. Milletimiz, devletimiz büyük. Bu tür acıları bize yaşatanlardan hesabını sorabilecek güce sahibiz. Bunun için gerekenler zaten yapıldı. Bundan sonrada yapılmaya devam edecektir. Bizim şehitlerimizdeki vatan, millet ve Allah sevgisi, sevdası ailelerimizdeki metanet ve sabır olduğu sürece milletimizin, devletimizin geleceğinde hiçbir endişemiz, ümitsizliğimiz olamaz. Kardeşimize cenabı haktan rahmet diliyorum." diye konuştu.

 

 

GÖZYAŞLARI VE DUALARLA UĞURLANDI 

 

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Nihat Kara'nın naaşı askeri bando eşliğinde ambulansa bindirildi. Şehit Kara'nın cenazesi mezarlığa götürülürken cadde boyunca yoğun kalabalıklar oluştu. Şehit Kara binlerce kişinin katıldığı cenazenin ardından Büyükyonca mezarlığında dualarla son yolculuğuna uğurlandı. 


Haber/Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10