Akay: Kimseye iş sözü vermedim

Çerkezköy Belediyesi Mart ayı meclis toplantısının birinci oturumunu Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediyesine 44 işçinin alındığını kaydeden AK

Çerkezköy 2.03.2020 18:12:00 0
Akay: Kimseye iş sözü vermedim

 

Çerkezköy Belediye Meclis salonu'nda gerçekleştirilen toplantı öncesi İdlib Şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

AKAY BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ 

Açılış ve yoklama ile başlayan Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısının açılışını yapan Belediye Başkanımız Vahap Akay, Perşembe günü İdlip’te meydana gelen hava saldırısında 36 Mehmetçiğimizin şehit olduğu haberini aldıklarını belirterek, “3 gün evvel İdlip’te 36 vatan evladının acı haberini aldık. Ülkemiz zor bir süreçten ve dönemeçten geçiyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri ve silah arkadaşları olmak üzere milletimize başsağlığı temennisinde bulunuyorum” dedi.

MUHTARLARA BAŞARILAR  DİLEDİ 

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından hafta sonunda Kızılpınar'da gerçekleştirilen mahalle seçimlerine değinerek, Kızılpınar Atatürk Mahallesi Muhtarı Sayın Nihat Malkoç, Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Sayın İlhami Türkkanlı, Kızılpınar Gültepe Mahalle Muhtarı Sayın Seyithan Kaya'ya yeni görevinde başarılar diledi. 

GÜNDEME ALINDI 

Veliköy Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’nin Veliköy Mahallesi 295 ada 9 nolu parselde bulunan belediye hissesinin satın alma talebine ilişkin dilekçesi ile Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi binasının belli kısımlarının kullanımı, ticari alanlarının kiralanması gibi haklarının Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na verilmesi için taşınmazın tahsisi ve Kültür Merkezi’nin 31 Mart 2024 tarihine kadar kullanımı için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalama yetkisi verilmesine ilişkin dilekçe de oybirliği ile gündeme alındı. 

DOĞRUDAN TEMİNLER  YENİDEN MECLİSTE 

AK Parti grubunun 2020 yılı Şubat ayında doğrudan temin yöntemi ile yapılan alımlar ve doğrudan teminlerin internet sitesinden yayınlanması hakkında verilen 2 önergenin okunmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli “ Denetim Komisyonundayım ve çalışmalarımız devam ediyor. Bir sonraki mecliste denetim komisyonu raporu ile ilgili hem meclisimizi hem de kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklamalar yapacağız. Doğrudan teminlerle ilgili bilgi talep ettiğimizde bize bildirmiştiniz. Ama ondan sonrakileri istediğimizde denetim komisyonlarında inceleneceğini bildirmiştiniz. Enerjimizi Çerkezköy’ü yönetmek ve Çerkezköy’ün menfaat ve faydaları düzeyinde harcamak istiyoruz. Doğrudan teminlerin her ay düzenli olarak tarafımıza bildirileceğini söylemiştiniz ama 2’nci aydan sonra vermemeye başladınız. Şeffaflık açısından ve bizlerin de bilgi edinmesi açısından sözünüzü tutmanızı bekliyoruz”  diye konuştu. 

"ÇERKEZKÖY'E ZERRE KADAR FAYDASI YOK"

İçli'nin bu sözlerine ' Denetim komisyonu üyesisiniz. Çerkezköy Belediyesi’nin harcama yaptığı tüm kalemleri bugün halen komisyon çalışmalarınız devam ederken inceleme hakkına sahipsiniz' cevabını veren Akay "Hal böyleyken enerjinizi harcamanız gereken kısım Çerkezköy’ün nasıl iyi olacağı ile ilgili olmalı. Zaten denetim komisyonu olarak bu konuda istediğiniz bilgiyi sorup sorgulama hakkına da sahipsiniz. Saklanan, gizlenen bir şey varmış hissiyatı yaratmanın ne size ne Çerkezköy’e zerre kadar faydası yok” diye konuştu. 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Dilekçe ve önergelerin görüşülmesinin ardından toplantının ilk gündem maddesinde, daha önceki toplantılarda daha detaylı incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi ve sonraki mecliste gündeme getirilmesi kararı alınan pergolalar (gölgelik) ile ilgili gündem maddesi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Başkan Vahap Akay bu konunun bir sonraki Nisan meclisinde karara bağlanması talebinde bulundu.  Toplantının 2’nci maddesinde plan notu değişikliği görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

ALIMLAR YAPILDIYSA NEDEN İLAN VERİLDİ 

Mali Hizmetler Müdürlüğü, Kültür İşleri Müdürlüğü’nün yönetmeliğinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından gündemin bir diğer maddesinde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün yönetmeliği görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Partili Adem İçli " Belediyenin giriş katında tadilat var.  Geçmişte de burada bir tadilat olmuştu. Burası Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne mi tahsis edilecek? Çerkezköy Belediyesine 44 kişilik bir işçi alımı olmuştu. Bu kadrolarla alakalı ilan verildi. Bize gelen bilgiler ‘alımların daha önce yapıldığı, alınan kişilere eğitim verildiği, sonrasında ilan verildiği’ yönünde. Eğer alımlar yapıldıysa neden sonrasında ilan verildi” dedi. 

"TAMAMI BU BİRİME ALINMADI"

Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş'nin personel sayısının 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 60 eksildiğini kaydeden Başkan Akay " Sayımız 315'e düştü. Çeşitli görevlerde çalıştırılmak üzere 44 kişi alındı fakat 44 kişinin tamamı bu birime alınmadı. Çerkezköy İletişim Merkezi diye adını koyduğumuz alanda şuanda birimlerimizde halihazırda çalışan personellerimizden bir birim yapıyoruz. O birimde vatandaşları karşılayıp o birimde sorunları çözerek ilerlemeye çalışıyoruz" dedi. 

"KİMSEYE SÖZ VERMEDİM"

İçli'nin ' Seçimden önce kimlere söz verildiğini, kimlerin işe alındığını bizler bilmiyoruz. Sokaktakiler ‘seçim zamanı bize sözler verildi’ diye konuşuyorlar. Madem sözler verildi ve kimlerin alınacağı belli, bu ilanı vermedeki amaç nedir” sözleri üzerine Akay “Benim Çerkezköy Belediye Başkanı olarak kimseye işle ilgili bir sözüm olmadı. ‘Sözü var’ diyen arkadaşımı da davet ederim. Alan artışı ve nüfus artışı ile birlikte personel sayısında azalma oldu. Belli bir yerde durduk fakat ihtiyaç artık zorunlu hale geldiğinden 44 kişilik alım yaptık. Kim kime ne söz vermiştir ben bilmem. Minimum sayıyla maksimum verimi ortaya koyma gibi bir niyetimiz var. Birimlerimiz aylardan beri bu özveriyle çalışıyor” diye konuştu. 

BAŞKANA PROTOKOL YETKİSİ VERİLDİ 

İlgili gündem maddesinde 2020 mali yılı için 2 milyon 280 bin 800 TL’lik ek bütçe yapılması konusu görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kızılpınar Mahallesi 699 ada 9 nolu parselde bulunan belediye hissesi ile Veliköy Mahallesi 295 ada 9 nolu parselde bulunan belediye hissesinin diğer maliklerine satılması konusunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edilirken, Halkalı-Kapıkule Demiryolu projesi kapsamında yeni demiryolu güzergahına isabet eden belediyeye ait 32 adet taşınmazın kamulaştırma bedellerinin uygun olup olmadığı konusu görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. EZF Proje Turizm Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti. ve ERNA İnşaat ve Turizm San. Tic. Ltd. Şti.’nin itiraz dilekçelerine ait İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havele edilirken, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi binasının belli kısımlarının kullanımı, ticari alanlarının kiralanması gibi haklarının Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na verilmesi için taşınmazın tahsisi ve Kültür Merkezi’nin 31 Mart 2024 tarihine kadar kullanımı için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalama yetkisi verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Meclis komisyona havale edilen gündem maddeleri 6 Mart Cuma günü 15.00'de ikinci oturumda görüşecek.

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10