57'nci Alay Yürüyüş Komitesi'nden Başkan Akay'a ziyaret

Bu yıl 10.'sunun gerçekleşeceği 57'inci Alay Yürüyüşüne Çerkezköy'den katılacak olan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Üyeleri, geleneksel hale getirdiği temsili veda ziyaretlerini sÃ

Çerkezköy 3.03.2020 17:05:00 0
57

57’nci Alay Yürüyüş Komitesi, 13 Mart Cuma günü Süleymanpaşa’dan başlayacakları Çanakkale yürüyüşleri için bir dizi temsili veda ziyaretinde bulundu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli'yi ziyaret eden komite üyeleri daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı da ziyaret etti. 57’nci Alay Yürüyüşü Komite Başkanı M. Zafer Avcılar ve Komite Üyeleri Prof. Dr. Hacı Duran, Burak Candaş, Tuğrul Selimoğlu, Salim Korkmaz, Tuncay Üstünol, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve Çerkezköy Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan yürüyüş ile ilgili bilgi vererek desteklerinden dolayı Başkan Akay'a teşekkür etti.

 

BU YIL 10’UNCUSU YAPILACAK


Bu yıl tarihi 57. Alay Yürüyüşü’nün onuncusunun gerçekleşeceğine dikkat çeken 57. Alay Yürüyüş Komite Başkanı Zafer Avcılar; “Bizler 57’inci Alayı temsilen 57 kişiyiz. Keşan‘a ulaştığımızda ise 26 ve 27’inci Alayların bize katılmasıyla 99 kişi olarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. Avcılar, “Bu yapılanma tamamen sivil bir iştiraktir. Tarihimizde böyle bir kahramanlık göstergesinin yaşatılması, bizi mutlu etmesinin yanında yürüyüşümüzü tamamlayabilmemiz açısından da teşvik edici bir güç oluyor. Bu motivasyonla günde yaklaşık 40 kilometre yol yürüyerek 18 Mart’ta şehitlerimizin huzurunda hazır bulunacağız.” şeklinde konuştu.

 

VAHAP AKAY'I DAVET ETTİLER

 

57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin 11 Mart Çarşamba günü saat 13.00’da Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu’nda Tarihçi ve Araştırmacı Hikmet Yılmaz tarafından verilecek olan  ‘Çanakkale ve Tekirdağ 57. Alay’ konulu panelin ardından saat 14.00’da Vatan Size Minnettar Anıtı önünde düzenlenecek tören ile uğurlanacağını belirten 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı M. Zafer Avcılar, panel ve uğurlama törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı davet etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ


Ziyaretlerinden ve gelenek haline getirdikleri 57. Alay yürüyüşü için komite üyelerinin gönüllülüğünün, tarihi gelecek nesillere taşımak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Vahap Akay komite üyelerine teşekkür etti.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10