Süper ligde yeni lider Kapaklıspor oldu

Tekirdağ Süper Amatör Lig 24.hafta karşılaşmaları hafta sonunda oynandı. Haftaya lider durumda giren Marmaraereğlisi Belediyespor evinde Saray Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara alırken, ligden

Tekirdağ 5.03.2020 13:12:00 0
Süper ligde yeni lider Kapaklıspor oldu

Mehmet Karatepe Tekirdağ Süper Amatör Ligde hafta sonunda oynanan beş karşılaşmada fileler 19 kez havalandırıldı.

EVİNDE İKİ PUAN BIRAKTI

Haftaya lider durumda giren Marmaraereğlisi Belediyespor evinde Saray Belediyespor'u konuk etti. Maça iyi başlayan konuk ekip Saray Belediyespor Emre Kaymaz'ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Ev sahibi ekip Marmaraereğlisi Belediyespor ise ilk devrenin son dakikalarında bulduğu golle skoru eşitledi.  İyi oyununu ikinci yarıda da devam ettiren Saray Belediyespor, Rıza’nın golü ile yeniden öne geçti. İkinci gol sonrası iyi kapanan ve kontra ataklarla rakip kalede etkili olan Saray Belediyespor, farkı ikiye çıkaracak pozisyonları bulmasına karşın değerlendiremedi. Maç 2-1 Saray Belediyespor’un üstünlüğü ile tamamlanacak denildiği anda, ev sahibi takım uzatma dakikalarında beraberlik golünü buldu.Zirve yarışında ağır bir yara alan ev sahibi ekip 54 puanla ikinci sıraya gerilirken, Saray Belediyespor ise puanını 46 yaptı.

YENİ LİDER KAPAKLISPOR OLDU

Oynadığı 22 karşılaşmada 17 galibiyet dört beraberlik ve bir yenilgi alan Kapaklıspor ise alt sıralarda yer alan ve geçtiğimiz hafta ligden çekilen Vakıflar Güvenspor karşılaşmasını 3-0 hükmen galibiyet ile kapattı. Bu galibiyet ile puanını 55 yapan Kapaklıspor Marmaraereğlisi Belediyespor'un puan kaybı yaşadığı haftada liderliğe yükseldi.

KAPAKLI SİTESPOR TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

Kapaklı Sitespor ise evinde Sağlamtaşspor'u konuk etti. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Doğancan'ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan ev sahibi ekip ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde Mert ile bir gol daha bularak karşılaşmada farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Doğancan bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü kaydetti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip Mert ile bir gol daha buldu ve skoru 4-0 yaptı. Kalan dakikalarda Doğancan ile bir gol daha bulan Kapaklı Sitespor karşılaşmadan da 5-0 galip ayrılmasını bildi. Kapaklı Sitespor bu galibiyet ile puanını 52 yaparken, Sağlamtaşspor ise 26 puanda kaldı.

ÜÇ GOLLE KAZANDI

Zirveden kopmamaya çalışan Çorluspor 1947 ise evinde 1461 Karadenizspor'u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Çorluspor 1947 rakibini üç golle mağlup ederek son haftalara mutlu girdi. Çorluspor 1947 puanını 52 yaparak dördüncü sıradaki yerini korurken, 1461 Karadenizspor ise 20 puanda kalarak alt sıralardan kurtulamadı.

ÇORLU KÜLTÜRSPOR'DAN ALTIN DEĞERİNDE ÜÇ PUAN

Ligin rahat takımlarından 100.Yılspor ise evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorlu Kültürspor'u konuk etti. Ligde kalma adına önemli bir maça çıkan Çorlu Kültürspor güçlü rakibini 3-2 mağlup ederek altın değerinde üç puanını sahibi oldu. Bu galibiyet ile Çorlu Kültürspor ateş hattının üstüne çıkarak puanını da 22 yaptı. Bu sezon 9'ncu mağlubiyetini alan 100.Yılspor ise 36 puanda kaldı.

ŞARKÖYSPOR ATEŞ HATTINDA

Ligde orta sıralarda yer alan Malkara 14 Kasımspor ise evinde konuk ettiği Şarköyspor'u iki golle geçerek rakibini ateş hattına itti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Şarköyspor istediği futbolu ortaya koyamayarak karşılaşmadan da 2-0 mağlup ayrıldı. Bu mağlubiyet ile 21 puanda kalan Şarköyspor ateş hattına inerken, Malkara 14 Kasımspor ise puanını 28 yaptı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10