Çorlu Belediyesi şehit Birhan Er'i unutturmayacak

Çorlu Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Toplantıda Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un, toplantının başında ?

Çorlu 5.03.2020 15:18:00 0
Çorlu Belediyesi şehit Birhan Er

Çorlu Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında önceki gün Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve oylanarak karara bağlandı.

“İDLİB ŞEHİTLERİNİ UNUTTURMAYALIM”

Toplantı başlamadan önce Başkan Sarıkurt, İdlib’de şehitlerini anarak “Yine yüreğimiz kan ağlıyor. Kahraman Mehmetçiklerimiz İdlib’de şehit düşüyor, kahroluyoruz. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana onlarca evladımızı, kahraman Mehmetçiklerimizi vatan toprağına emanet ettik. İçimiz yanıyor. Çünkü onların da aileleri, evlatları, sevdikleri vardı. Onların evlerine ateş düştü, tüm Türkiye’nin yüreği yandı. Vatan uğruna canını feda etmiş şehitlerimizi unutmayalım istiyorum.” dedi. “Huzurlarınızda kahraman Mehmetçiklerimizin isimlerini saymak istiyorum” diyen Başkan Sarıkurt 38 şehidin ismini saydı ve ardından Meclis, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.

GAYRİMENKUL SATIŞ KOMİSYONU’NA ÜYE SEÇİLDİ

Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem maddelerine Gayrimenkul Satış Komisyonu’na üye seçimi ile başlandı. Komisyona Adnan Kum asil üye, Kemal Ergin yedek üye seçildi. Kadro derece değişikliği konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı Emlak ve Emlak Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün Nusratiye Mahalle’sinde bulunan bir parselin kısmi devir talebi oy birliğiyle kabul edildi. Reşadiye Mahalle’sinde TESKİ’ye bedelli tahsis edilen bir parselin tahsisinin kaldırılması, su kuyularının olduğu parsellerin 5 yıllığına bedelsiz olarak TESKİ’ye tahsil edilmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

ARAÇ ALIMI İÇİN BAKANLIĞA BAŞVURU YAPILACAK

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 1 adet çöp konteyner yıkama aracı alınması için nakdi para yardım talebi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 1 adet hidrolik sıkıştırılmalı çöp kamyonu alınması için nakdi para yardım talebi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONU RAPORLARI OKUNDU

İçişleri Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Fahri Sangdıç tarafından Meclis’e okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından Meclis’e okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi.  İmar Komisyonu Raporu, Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından maddeler hâlinde tek tek okunup oylandı.

 

ŞEHİT BİRHAN ER’İN ADININ YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLMESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis gündemine alınan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er’in isminin Çorlu’da yaşadığı sokağa verilmesi talebinin görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

“AZİZ ŞEHİDİMİZİN ADI ÖLÜMSÜZLEŞECEK”

Mart ayı Meclis toplantısının ardından yaptığı açıklamada Başkan Sarıkurt, “Çorlu Belediye Meclisi'nde grubu bulunan meclis üyesi arkadaşlarımızın da onayıyla Çorlu'lu şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er'in adı doğup büyüdüğü sokakta sonsuza dek yaşayacak. Şeyhsinan Mahallesi Arpalık 2. Sokak adı "Şehit Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er" olarak değiştirilecek. Meclis üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aziz şehidimizin adı bu kararla birlikte şehrimizde ölümsüzleşecek. Bundan sonra bizlere düşen görev aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak ve değerli ailelerine sahip çıkmak olacaktır.” dedi.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10