Macaristan Heyeti'nden Başkan Albayrak ve Vali Yıldırım'a ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'a Macar Milli Meclisi ile Macar Türk Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki ve beraberindeki heyet dostluk ziyaretinde bulundu.

Tekirdağ 6.03.2020 16:01:00 0
Macaristan Heyeti

Başkan Kadir Albayrak’ın makamında gerçekleşen ziyarette Macar Türk Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki ile Macaristan Bağımsız Milletvekili Istvan Apati, Macaristan Başkonsolosu Lazslo Keller, Türk Macar Dostluk Derneği Başkanı Sedat Kaplan, Macar Fahri Konsolosu Erdoğan Erke’de hazır bulundu.  Başkan Albayrak ve Macar heyeti ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, Miras Atölyesi 1. Etap Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanıp şehre kazandırılan Türk-Macar Kültür Evi ile ilgili Macar heyete bilgilendirmede bulundu.

 

 

“RAKOCZİ, TEKİRDAĞLILARIN KAHRAMANIDIR”

 

Macar heyetini Tekirdağ’da ağırladıkları için mutlu olduklarını dile getiren Başkan Kadir Albayrak, “Bizler, Rakoczi’yi çocukluğumuzdan bu yana biliyoruz. Tekirdağ’ın 5 bin yıllık bir geçmişi var. Dünden bugüne farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir şehirden söz ediyoruz. Bizim amacımız Rakoczi’nin herkes tarafından bilinip, sahiplenilmesidir. Rakoczi, Tekirdağlıların kahramanıdır; Tekirdağ halkı kendisine çok değer vermektedir.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLER İÇİN MACARLAR ADINA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Yaptığı konuşmada Başkan Kadir Albayrak’a teşekkür eden Macar - Türk Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki ise “Türk ve Macar toplumu akrabadır. Macar – Türk Dostluk Grubu olarak sadece kültür alanında değil, her alanda işbirliği yapılabilir, ekonomik ilişkiler geliştirilebilir.” dedi. Atilla Tilki, Suriye’de yaşanan acı olayda hayatını kaybeden şehitler için kendisi ve tüm Macarlar adına başsağlığı dileyerek sözlerini bitirdi.

MACAR-TÜRK DOSTLUK GRUBU VALİ YILDIRIM’I ZİYARET ETTİ

Macar Milli Meclisi ile Macar-Türk Dostluk Grubu Başkanı Atilla Tilki ve beraberindeki heyet üyeleri Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı da makamında ziyaret etti. Burada gerçekleşen ziyarette Macar Milli Meclisi Macar-Türk Dostluk Grubu Başkanı Atilla Tilki ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller Şeref Defteri’ni imzaladı. Ziyaretin sonunda Vali Yıldırım, günün anısına Macar Milli Meclisi ile Macar-Türk Dostluk Grubu Başkanı Atilla Tilki ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Laszlo Keller’e Tekirdağ yöresine ait Karacakılavuz El Dokuması Kilim hediye etti.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10