Baro Başkanı Tekneci: Çocuklarınızı eşit bireyler olarak yetiştirin

ÇYDD Çerkezköy Şubesi ile Tekirdağ Barosu işbirliğinde Kızılpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Kadın Olmak Zordur' başlıklı panelde konuşan Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci,

Çerkezköy 6.03.2020 20:00:00 0
Baro Başkanı Tekneci: Çocuklarınızı eşit bireyler olarak yetiştirin

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çerkezköy Şubesi ile Tekirdağ Barosu ortaklığında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 'Kadın Olmak Zordur' başlıklı panel dün saat 14.00'da Kızılpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  Panele, Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci, Baro Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve ilçe teşkilatı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyeleri Avukat Ege Asena Afyon ve Aycan Bülbül, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın eşi Güliz Akay ve vatandaşlar katılım sağladı.

 

 

“KADIN OLMANIN ZORLUKLARINDAN BAHSETTİ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve program akışının okunması ile başlayan 'Kadın Olmak Zordur' panelinde ilk konuşmayı ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak yaptı. Nigar Soyak, yaptığı konuşmada mesleği ve kariyeri uğrana ödün verdiklerinden bahsederek kadın olmanın zorluklarından bahsetti. Soyak konuşmasını, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz kadın ve demokrasi buluşmasına şahsım ve derneğimin adına saygılarımı sunuyorum. Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, yönlendiricisi, birleştirici ve koruyucu unsurudur." diyerek bitirdi.

 

“BARO OLARAK KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EDİYORUZ”

 

ÇYDD Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Sedat Tekneci ise konuşmasına "Gerçekten kadın olmak zor. Türkiye'de kadın olmak zor, İslam coğrafyasında kadın olmak daha da zor." sözleriyle başladı. Kadın haklarının önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Baro Başkanı Tekneci, “Biz hukukçular olarak, Tekirdağ Barosu olarak gerçekten kadına yönelik şiddetle ciddi şekilde mücadele ediyoruz. Ülkemizin herhangi bir yerinde kadına yönelik şiddet olduğu zaman Tekirdağ Barosu olarak müdahil olma talebinde bulunuyoruz. Tabi bizim mücadelemiz yeterli değil, anne babalara çok önemli görev düşüyor.” dedi.

 

 

“EŞİT BİREYLER OLDUKLARINI ANLATIN”

 

“Çocuklarınızın ilk öğretmenleri sizlersiniz” diyerek devam eden Tekneci, “Daha küçük yaşlarda kızlarınıza ve oğullarınıza eşit bireyler olduklarını anlatırsanız, onları eşit birey olarak yetiştirirseniz emin olun bugün yaşadığımız sorunların bir kısmına çözüm bulmuş oluruz.” ifadeleri ile sözlerine son verdi. Baro Başkanı Tekneci konuşmasını bitirdikten sonra Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyeleri Avukat Ege Asena Afyon ve Aycan Bülbül tarafından yapılan sunumda kadın hakları, kadın hakları ile ilgili yasalar ve İstanbul Sözleşmesi hakkında katılımcılar bilgilendirdi.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10