Yazıyla yasakladılar

Geçtiğimiz hafta Kızılpınar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'nda meydana gelen gıda zehirlenmesi sonrası 84 öğrenci hastanelik olunca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idarecilerine yö

Çerkezköy 8.03.2020 18:48:00 0
Yazıyla yasakladılar

Kızılpınar Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu bahçesinde düzenlenen kermeste zehirlenerek ilçedeki devlet hastanesi başta olmak üzere diğer hastanelere ve Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 84 öğrencinin taburcu edilmesinin ardından 4 Mart tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş imzalı yazıyla okullarda kermes faaliyetleri yasaklandı.

RESMEN YASAKLANDI

Kızılpınar’da meydana gelen zehirlenme vakasının ardından “Okullarımızda veliler tarafından yapılan ve öğrencilerin toplu olarak yemek yediği bütün kermes faaliyetleri yasaklanmıştır. Ayrıca veli tarafından şahsi olarak kendi çocuklarına beslenme olarak konulan yemeklerin haricinde müdürlüğümüzce denetimi mümkün olmayan yiyecek/içeceklerin, (dışarıdan verilen toplu ve tekli siparişlerin sınıflarda yapılan doğum günü ve yerli malı benzeri kutlamalarda getirilen gıdalar dahil) dışarıdan okula getirilmesi yasaklanmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” yazısıyla kermes faaliyetleri resmen yasaklanırken zehirlenmeye neyin neden olduğu ise henüz yetkililer tarafından açıklanmadı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın Kızılpınar’da meydana gelen gıda zehirlenmesi vakası sonrası ilçemizde bir hastaneye hasta sevki yapılmaması, bunun yerine öğrencilerin bir kısmının Çorlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilmesi ve zehirlenme vakasıyla ilgili resmi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise kamuoyunda merak edilen konular arasında yer aldı.

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10